Görüş Bildir
Haberler
Son 30 Yılın Türkiye'de Vizyona Girmiş ve En Çok Gişeyi Elde Etmiş 20 Yabancı Film

Son 30 Yılın Türkiye'de Vizyona Girmiş ve En Çok Gişeyi Elde Etmiş 20 Yabancı Film

Ne Marvel serisi, ne Harry Potter. Son 30 yılda Türkiye'de vizyona giren yabancı filmler listesinin en üst sıralarında hem sürprizler, hem 'Tabii canım başka ne olacaktı' dedirten filmler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Buz Devri 5: Büyük Çarpışma - 1 Milyon 307 Bin

20. Buz Devri 5: Büyük Çarpışma - 1 Milyon 307 Bin

Yıl: 2016

Scrat'in meşe palamudu peşindeki destansı takibi, onu kazara Buz Devri Dünyası'nı dönüştürecek ve tehdit edecek olayların yaşanacağı evrene fırlatır. Sid, Manny, Diego ve sürünün geri kalanı, kendilerini kurtarmak için evlerini terk etmek zorunda kalırlar. Egzotik topraklara doğru başlayan yolculuk, karşılaştıkları yeni karakterlerle birlikte eğlenceli bir maceraya dönüşür.

19. Moana - 1 Milyon 337 Bin

19. Moana - 1 Milyon 337 Bin

Yıl: 2017

Moana, halkını kurtarmak için kahramanca bir göreve atılan, 16 yaşında, maceraperest, azimli ve merhametli bir kızdır. Yolda her zaman aradığı bir şeyi keşfeder: kendi kimliğini. Maui ise, yarı ölümlü ve her şeyiyle harika bir yarı Tanrı, her türlü hayvanın şeklini alabilen ve denizden adalar çıkartabilen sihirli güçlere sahip karizmatik ve komik biri.

18. Matrix - 1 Milyon 354 Bin

18. Matrix - 1 Milyon 354 Bin

Yıl: 1999

Bir bilgisayar programcısı olan Thomas Anderson aynı zamanda Neo nickname'li çok usta bir 'hacker' dır. Ancak siyah takım elbiseli ve gözlüklü adamların yakın takibindedir. Bu takibin nedenini ise karşılaşacağı Morpheus'dan öğrenecektir. Neo, birden kendini Morpheus'un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı büyük bir komplonun içinde bulacaktır. İçinde yaşadığımızı sandığımız bu dünya tamamiyle aldatıcıdır. Tüm insanlık aslında uzaydan gelen yaratıkların köleleridir. Neo, Trinity ve Morpheus'un da yardımıyla kendilerini bu düzeni yıkmaya adayan bir grubun içine katılır.

17. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti 1 - 1 Milyon 379 Bin

17. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti 1 - 1 Milyon 379 Bin

Yıl: 2011

Edward ve Bella, sonunda evlenip balayı yapmak için egzotik bir adaya giderler. Birlikte çok güzel günler geçiren ikili, bir gün Bella'nın karnında tuhaf bir şeyler hissedip, rahatsızlanmasıyla, yolculuklarını yarıda kesmek durumunda kalır. Karnındakinin bir bebek olduğu anlaşılınca, herkeste panik başlar, çünkü bir insanın, vampir bir bebek doğurması söz konusu değildir. Bu esnada, Jacob zaten evlilik haberi ile yıkılmıştır, bir de üstüne böyle bir haber alınca iyice çileden çıkar, sonuçta Bella vampir olduğu takdirde, Edward'ı öldürmeye yemin etmiştir...

16. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti 2 - 1 milyon 417 Bin

16. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti 2 - 1 milyon 417 Bin

Yıl: 2012

Bella, yeni yaşamına ayak basmasıyla, kendini hiç olmadığı kadar güçlü, ve kendine güvenli hissetmeye başlar. Kızı ve kocasıyla, mükemmel bir hayatın eşiğindedir. Ancak, Voulturi, ailenin peşini bırakılmaz. Küçük kızları Renesmee'nin sonradan dönüştürülmüş bir vampir çocuk olduğunu düşünmektedirler, ancak Bella ve Renesmee o kadar güçlüdürler ki kimse onların karşısında duramayacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Altıncı His - 1 Milyon 428 Bin

15. Altıncı His - 1 Milyon 428 Bin

Yıl: 2000

Uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe, geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıya uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır.

14. Buz Devri 3: Dinazorların Şafağı - 1 Milyon 434 Bin

14. Buz Devri 3: Dinazorların Şafağı - 1 Milyon 434 Bin

Yıl: 2009

Scrat yine asla ele geçiremediği meşe palamudunun, (ve bu sefer belki aşkın da) peşindedir. Manny ve Ellie yavruları minik mamutun doğmasını beklemektedirler. Miskin Sid, bulduğu dinozor yumurtalarından çıkan yavrularla kendine geçici bir aile kurar fakat bu, Sid için pek de iyi olmayacaktır. Kılıç dişli kaplan Diego da arkadaşlarıyla ilişkisinde çok yumuşak bir tavır sergileyip sergilemediğini sorgulamaktadır. Sid’i başına aldığı belalardan kurtarmak için çıktıkları yolculukta kendilerini birden gizemli bir yeraltı dünyasında bulan ekip, karşılaştıkları dinozorlar, aklını kaçırmış gibi duran değişik hayvan türleri, yeni bir bitki örtüsü ve tek gözlü, acımasız dinozor avcısı gelincik Buck ile heyecan dolu ve bir o kadar da eğlenceli bir maceranın ortasında kalırlar.  Tarihin en cesur kahramanları Manny, Sid, Scrat, Scratiye, Diego, Buck ve arkadaşları başka hiçbir memelinin cesaret edemeyeceği yerlere gider.

13. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule - 1 Milyon 459 Bin

13. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule - 1 Milyon 459 Bin

Yıl: 2002

İki kule, Emyn Muil tepelerinde başlar. Yollarını kaybetmiş Hobbitler Frodo ve Sam, esrarengiz Gollum'un kendilerini takip ettiğini farkederler ve onu kıskıvrak yakalarlar. Bir zamanlar bir Hobbit olan ve beş yüz yıl sahip olduğu Yüzük tarafından bozulup bir yaratığa dönüştürülen Gollum, kendisini serbest bırakmaları karşılığında, Hobbitleri Mordor'un Kara Kapıları’na götürmeye söz verir. Sam, bu yeni yol arkadaşına güvenmemektedir. Frodo ise bir zamanlar kendisi gibi bu yüzüğü taşıyan Gollum'a acımaktadır. Frodo başka şansı kalmadığı için Gollum'u izler.

12. Batman v Superman: Adaletin Şafağı - 1 Milyon 462 Bin

12. Batman v Superman: Adaletin Şafağı - 1 Milyon 462 Bin

Yıl: 2016

Dünya gerçekte ne tür bir kahramana ihtiyaç duyduğuna karar vermek için çabalarken, Tanrı gibi kontrolsüz hareket eden Süper Kahraman'ın eylemlerinden duyulan endişe, Gotham Şehri'nin sahip olduğu, zorlu ve güçlü, ama yasa dışı, gönüllü koruma görevlisini, Metropol'ün modern zamanlardaki en saygı değer kurtarıcısı yapmıştır. Böylece Batman ve Superman'in arasındaki savaşla, yeni bir tehdit yükselir; insanlık şimdiye kadar görülmemiş büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır.

11. Matrix Reloaded - 1 Milyon 470 Bin

11. Matrix Reloaded - 1 Milyon 470 Bin

Yıl: 2003

Neo kendisini ajanların ve makinelerin ellerinden kurtarmayı başarmıştır. Ancak makineler insanların elde kalan son şehri olan Zion'u bulma konusunda önemli aşamalar kat etmişlerdir. Neo'nun görevi artık sadece kendisini değil, kurtulmuş insanlığı da bir daha kurtarmak olacaktır. Zion direnmek zorundadır. Seçilmiş kişi olan Neo ise Anahtarcı'yı bulup hem kendi kimliğiyle hem de insanlığın geçmişiyle ilgili yeni sırları aralayıp, ne kadar önemli bir misyona sahip olduğunu yeniden anlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. 2012 - 1 Milyon 497 Bin

10. 2012 - 1 Milyon 497 Bin

Yıl: 2009

'Asırlar önce, Mayalılar bize takvimlerini bıraktılar. Üstelik bu takvimin bir son günü vardı ve bunun anlamı açıktı. O günden beri, astrologlar onu keşfettiler, numeroloji uzmanları kehanet için takvimden şifreler çıkardılar, jeologlar dünyanın o zaman vadesinin dolacağını söylediler ve hatta hükümet bilimcileri bile dünyayı 2012'de bekleyen devasa çaplı afeti yadsıyamıyorlar. 2012 geldiğinde bileceğiz ki uyarıldık. Tarihte daha önce hiçbir kültürde, farklı dinde ve bilim insanları ile devletler arasında bir yıl bu kadar belirgin bir şekilde önem taşımamıştır.'

SPOILER: Ölmedik yaşıyoruz bu hayatı...

9. Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı - 1 Milyon 529 Bin

9. Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı - 1 Milyon 529 Bin

Yıl: 2017

Çılgın maceralara atılan talihsiz Jack Sparrow, yaklaşan kötü kaderin rüzgarını hissetmeye başlamıştır. Korkunç Kaptan Salazar tarafından yönetilen ölümcül hayalet korsanlar, Jack hariç denizdeki tüm korsanları öldürerek Şeytan Üçgeni'nden kaçmıştır ve Jack'in hayatta kalmak için tek umudu efsanevi Poseidon Asası'nı bulmaktır. Jack Sparrow, asayı bulmak için güzel ve zeki gökbilimci Carina Smyth ve Kraliyet Donanmasından Henry adında dik başlı, genç bir denizciyle pek de kolay olmayan bir anlaşma yapmak zorundadır. Jack Sparrow, yalnızca kötü kaderini tersine çevirmenin değil, şu ana kadar karşılaştığı en dişli ve korkunç düşmandan kendini nasıl kurtaracağının da yollarını aramaktadır.

8. Hobbit: Beş Ordunun Savaşı - 1 Milyon 647 Bin

8. Hobbit: Beş Ordunun Savaşı - 1 Milyon 647 Bin

Yıl: 2014

Erebor Cüceleri yurtlarının büyük zenginliğine yeniden kavuşmuşlardır. Ancak şimdi dehşet verici Ejderha Smaug'u Göl Kasabası'nın savunmasız erkekleri, kadınları ve çocuklarının üzerine serbest bırakmış olmanın sonuçlarıyla yüzleşmek zorundadırlar. Ve eski bir düşman Orta-Dünya'ya geri dönmüştür. Karanlık Lord Sauron, Yalnız Dağ'a gizli bir saldırı için dört Ork bölüğü göndermiştir. Tırmanan çatışmalarının üzerine karanlık çökerken, Cüceler, Elfler ve İnsanların karar vermesi gerekir: Birleş ya da yok ol. Beş büyük ordu savaşa giderken, Bilbo hem kendi hayatı hem de arkadaşlarının hayatı için savaşmak zorunda kalır.

7. Truva - 1 Milyon 692 Bin

7. Truva - 1 Milyon 692 Bin

Yıl: 2004

Yıl Milattan Önce 1250. Bronz Çağının sonlarına doğru. İki gelişmekte olan millet, Truva Prensi Paris’in ardından çatışmaya girer. Paris, Isparta Kraliçesi, Helen’i, kocası Menelaus’u terk etmesi ve kendisi ile birlikte Truva’ya gelmesi için ikna eder. Menelaus, karısının Truvalılar tarafından ele geçirildiğini öğrenince kardeşi Agamemnon’dan yardım ister. Agamemnon, bu durumu güç elde etmek adına bir fırsat olara görür. Bunun üzerine 50.000 Yunanlı taşıyan 1000 gemiyle Truva’ya savaş açarlar. Yunanlı kahraman Aşil’in de desteği ile Yunanlılar, asla yenilmeyen Truvalılar ile savaşa başlarlar. Ancak Hektor, karşısında durmak zorunda kalırlar.

6. Yüzüklerin Efendisi: Yüzüklerin Kardeşliği - 1 Milyon 759 Bin

6. Yüzüklerin Efendisi: Yüzüklerin Kardeşliği - 1 Milyon 759 Bin

Yıl: 2001

Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüz yıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır. Bu yüzükten ve müstakbel savaşlardan kurtulmanın tek yolu, gücünü toplamaya çalışan Sauron'u da engellemek için bu yüzüğü yok etmektir. Yüzüğü yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için kendini feda eden savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar. Orta Dünya'nın kaderi, bu insanların ellerindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor - 1 Milyon 883 Bin

5. Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor - 1 Milyon 883 Bin

Yıl: 2012

Manny, Diego ve Sid, kendilerini diğerlerinden ayıran afetten sonra sürüklendikleri bir kıtada mücadele verir. Bir buzdağından derme çatma bir gemi yapan kahramanlarımızın maceralarla dolu epik deniz seferi böylece başlar. Manny ve arkadaşlarını bu yeni dünyada egzotik deniz canavarlarının yanısıra acımasız korsanlar da beklemektedir.

4. Avatar - 2 Milyon 482 Bin

4. Avatar - 2 Milyon 482 Bin

Yıl: 2009

Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program meydana getirmiştir. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na’vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora’ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora’ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelmektedir. Bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.

3. Hızlı ve Öfkeli 8 - 2 Milyon 656 Bin

3. Hızlı ve Öfkeli 8 - 2 Milyon 656 Bin

Yıl: 2017

En zor işlerin altından kalkan ekibi Hızlı ve Öfkeli 8'de bekleyen engel, daha önce karşılaşmadıkları türden olur. Brian (vefat eden Paul Walker) ve Mia'nın tüm bu hengâmeden emekli olması sonrası Dom, gizemli suçlu Cipher'ın etkisi altına girip ekibine sırtını döner. Hobbs  ve Letty önderliğindeki ekip, bu sefer Dom'u durdurmaya çalışacaktır.

2. Titanik - 2 Milyon 844 Bin

2. Titanik - 2 Milyon 844 Bin

Yıl: 1998 (Bu film Türkiye'de tam 181 hafta vizyonda kaldı)

1996 yılında Brock Lovett ve grubu RMS Titanic'in enkazında okyanusun kalbi adı verilen bir kolye ararlar. Rose Calvert 'okyanusun kalbi'nin sahibidir. Brock Lovett kadının yardımcı olabileceğini düşünerek bu yaşlı kadını araştırma yaptıkları sonar gemisine davet eder. Israrlar sonunda Rose Calvert 84 yıl öncesini torununa ve ekibe anlatır. O zamanlar Rose DeWitt Bukater Caledon Hockley ile evlenmek üzere Amerika'ya gitmektedir. Ne var ki Rose, Cal'i sevmiyordur ama ailesi onu zorlamaktadır. Aynı gemide tanıştığı Jack Dawson, Amerikalı parasız bir ressamdır. Birçok ülke gezmiş, tanesi 1 cent'ten tablolar satarak para kazanmaya çalışmaktadır. Liverpool limanına yakın bir poker evinde Titanic'e iki adet üçüncü sınıf bilet kazanmıştır. Daha sonra Rose ile birbirlerine aşık olurlar fakat beraberlikleri çok da uzun olamayacaktır.

1. Hızlı ve Öfkeli 7 - 2 Milyon 960 Bin

1. Hızlı ve Öfkeli 7 - 2 Milyon 960 Bin

Yıl: 2015 (Sadece 14 haftada bu gişeye ulaştı)

Hızlı ve Öfkeli ekibi bu kez İngiltere'den gelen bir intikam planından habersizlerdir. Shaw, kardeşi Owen'ın hesabını sormakta ve onu yaralayanların karşısına çıkmaktadır. Shaw, Toretto evini havaya uçurduktan sonra Dom yetkili bir devlet ajanından yardım ister. Böylece ekip bir kez daha harekete geçer. Bu kez ABD hükümeti için yaptırılan bir takip cihazını ele geçirmek zorundadırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
50
25
17
16
14
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nitro X men

Bu salakça listenin kaynağı nedir?Cap america civil war,avengers 1 & 2,iron man 3 ve harry potter ın son iki filmi bu listedeki filmlerin yarısından fazla gi... Devamını Gör

Pelin Arslan

Selamlar, boxoffice Türkiye'den alındı. Sizin kaynağınız nedir? Harry Potter'ın ilk filmi 1.173.068 seyirci izlendi, bir daha da o kadar yüksek gişe bulamadı... Devamını Gör

Sultan Çelen

Keşke Titanik tekrar vizyona girse. Hiç sinemada izlemedim. Çok isterdim sinemada izlemeyi.

Pasif Kullanıcı

aynen.2012 gelmişti,ben de tam gidecektim,baktım vizyondan kalmış hemen..

Elif Nazlı

Harry Potter yok.