Görüş Bildir
Haberler
Soğuk Kış Günlerinde İçinizi Isıtıcak Sıcacık 17 Masal Filmi

etiket Soğuk Kış Günlerinde İçinizi Isıtıcak Sıcacık 17 Masal Filmi

Furkan Erbay
31.12.2015 - 12:59

Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı malum, artık dışarıda gezmek, tozmak, vakit geçirmek çok daha zor olmaya başladı. Madem evdeyiz o zaman neden film izlemeyelim dedik ve battaniyeye sarılarak yanımıza da sıcak bir içecek alarak izleyeceğimiz en güzel masal filmlerini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Grinç (2000)

1. Grinç (2000)

Komedi ustası Jim Carrey bu sefer çirkin mi çirkin huysuz mu huysuz Grinç rolünde karşımıza çıkıyor. Yine kahkaha garantisi veren filmde yılbaşından hoşlanmayan Grinç'in yaşadığı kasabadaki halka bir sürprizi vardır.

IMDb 6,0

2. Muhteşem ve Kudretli Oz (2013)

2. Muhteşem ve Kudretli Oz (2013)

Oscar Diggs (James Franco) küçük çaplı bir sirk sihirbazıdır. Ayrıca pek de ahlaklı biri değildir. Toz toprak içindeki Kansas’tayken kendini bir anda canlı Oz diyarında bulan Oscar, turnayı gözünden vurduğunu düşünür. Şöhret ve servet kazanması çok kolay olacaktır. Tabii üç cadıyla tanışana dek... Bu üç cadı; Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ve Glinda, (Michelle Williams) Oscar’ın; herkesin beklediği o müthiş sihirbaz olduğuna bir türlü ikna olmaz. İstemeden Oz Diyarı’nın ve sakinlerinin büyük sorunlarıyla karşı karşıya kalan Oscar, çok geç olmadan kimin iyi kimin kötü olduğuna karar vermek zorundadır. İllüzyon ve becerikliliğiyle hatta biraz da büyüyle sihrini konuşturan Oscar, kendini büyük ve güçlü Oz Büyücüsü’ne dönüştürmekle kalmaz, daha iyi de bir adam hâline getirir.

IMDb 6,4

3. Güzel ve Çirkin (2014)

3. Güzel ve Çirkin (2014)

Disney'in çocuk klasikleri arasına giren Güzel ve Çirkin masalının yeni bir uyarlaması olan film, fantastik ve romantik unsurların yanı sıra gerilim tonu olan bir yapım. 

Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini, daha önce Kurtların Kardeşliği, Sessiz Tepe gibi filmlere imza atmış olan Christophe Gans üstlenirken, başroller Fransız oyuncular Vincent Cassel ve Léa Seydoux.

IMDb 6,4

4. Alice Harikalar Diyarında (2010)

4. Alice Harikalar Diyarında (2010)

Alice Harikalar Diyarı'ndanın yeniden çevriminde, güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Linda Woolverton’ın çocuk romanından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice’in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile. Harikalar Diyarı’nda Alice’i karşılayanlar arasında Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut. Bu yapımda Johnny Depp ve Tim Burton yedinci kez bir araya geliyorlar. Yine Tim Burton’ın ayrılmaz oyuncu ekibinden, aynı zamanda eşi olan Helena Bonham Carter’da Kırmızı Kraliçeyi canlandırıyor. Sürpriz olarak ise oyuncu kadrosunda 2009 Oscar ödül töreninde En iyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday gösterilen Anna Hataway de mevcut.

IMDb 6,5

5. Spiderwick Günceleri (2008)

5. Spiderwick Günceleri (2008)

İkiz kardeşler Jared ve Simon ile onların ablaları Mallory, New England'daki Spiderwick kasabasına taşınırlar. Ancak kasaba onların hayalindeki gibi değildir: Oldukça köhne ve eskimiş bir yerleşim merkezi olan ve burada sıkılacaklarını düşünen kardeşler, bir süre sonra çevrelerinin perilerle kaplı olduğunu keşfederler. Ancak perilerin dışındaki birçok fantastik kahraman da yaşamlarına girecektir.

IMDb 6,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Narnia Günlükleri Serisi (2005-2010)

6. Narnia Günlükleri Serisi (2005-2010)

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların Londra'ya düzenlediği hava saldırılarında Peter, Susan, Edmund ve Lucy adlı dört çocuk ailelerinden ayrı düşerler. Güvenlik amacıyla ülkelerine gönderilen Peter, Susan, Edmund ve Lucy, orada sihirli bir gardırop bulurlar. Gardırobun içine girince Narnia adlı mistik bir ülkeye geçiş yaparlar. Bir zamanlar barış ve huzur dolu bir ülke olan Narnia'nın özelliği konuşan canavarların, cücelerin ve devlerin ülkesi olmasıdır. Ancak, şeytani güçlere sahip Beyaz Cadı tarafından dondurulmuştur. Küçük dostlarımız büyüyü bozup Narnia'yı eski haline getirmek için bir aslandan yardım alırlar.

Narnia Günlükleri: Aslan. Cadı ve Dolap IMDb 6,9

Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan IMDb 6,6

Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu IMDb 6,3

Ortalama IMDb puanı 6,6

7. Charlie'nin Çikolata Fabrikası (2005)

7. Charlie'nin Çikolata Fabrikası (2005)

Charlie ailesi ile zor bir şekilde geçinen fakir bir çocuktur. Tüm dünya ve Charlie, çikolata fabrikasıyla zengin olmuş Willy Wonka'nın esrarengiz ve yıllardır kapalı olan fabrikasını merak etmektedir. Ama bir gün Willy Wonka 5 çikolata ambalajının altına altın bilet saklamıştır. Altın biletleri bulan 5 çocuk fabrikaya girme hakkına sahip olacak ve içlerinden biri hayallerinin ötesinde bir dünyaya kavuşacaktır. Ve Charlie ise çikolata alamayacak kadar fakir olmalarına rağmen o fabrikaya girmek için elinden geleni yapacaktır.

IMDb 6,7

8. Shrek Serisi (2001-2010)

8. Shrek Serisi (2001-2010)

Çirkin görünümlü, yeşil bir canavar olan Shrek, son derece mutlu bir yaşam sürer. Çamur banyosu yapmaktan ve kendi bataklığında yaşamaktan son derece mutlu olmasına karşın, çevresindekiler, hatta öz anne ve babası bile onun görüntüsüne, pis kokusuna dayanamaz. Ancak Shrek'in kendine güveni tamdır ve bütün bu olumsuzluklar onun moralini bozmaz. Günlerden bir gün güzel prenses Fiona, bir ejderha tarafından kaçırılır. Duloc ülkesinin iktidar hırsıyla yanıp tutuşan yöneticisi Lord Farquad, prensesi kurtarmak için Shrek'ten yardım ister. Lord, ideal eş olarak prenses Fiona'yı seçmiştir ve onu ejderhaya bırakmaya hiç niyeti yoktur.

Shrek-1 IMDb 7,9

Shrek-2 IMDb 7,2

Shrek-3 IMDb 6,1

Shrek: Sonsuza Kadar Mutlu IMDb 6,4

Ortalama IMDb puanı 6,9

9. Malefiz (2014)

9. Malefiz (2014)

Küçükken insanların orman krallığına saldırdıklarını gördükten sonra kindar ve taş kalpli bir kahramana dönüşen peri Malefiz, insanların kralının kızı olan prenses Aurora’yı lanetler. Fakat Aurora büyüdükçe, Malefiz onun gerçek barışı sağlayacak yegane anahtar olduğunu fark edecektir.

IMDb 7,0

10. Aslan Kral Serisi (1994-2004)

10. Aslan Kral Serisi (1994-2004)

Vahşi Afrika'nın derinliklerinde genç bir aslan doğar. Babası bölgenin kralı olan küçük aslan, kısa zamanda onun yerine geçmek isteyen hırslı düşmanlarının tehdidi altında kalır. Walt Disney'in bu animasyon harikası, 4 dalda akademi ödüllerine aday olmuş, en iyi müzik ve en iyi şarkı dalında Oscar'a layık görülmüştü. Filmin ödüllü müziklerini Tim Rice, Elton John ve Hans Zimmer yapmıştı.

Aslan Kral-1 IMDb 8,5

Aslan Kral-2 IMDb 6,5

Aslan Kral-3 IMDb 6,6

Ortalama IMDb puanı 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Harry Potter Serisi (2001-2014)

11. Harry Potter Serisi (2001-2014)

Harry Potter, Muggle (büyücü yada cadı olmayan insanlar) amcası ve halasıyla sıradan ve zorluklarla dolu bir hayatı yaşarken, yılanlarla konuşabildiğinin, kızgınlık öfkesi sırasında eşyaları hareket ettirebildiğinin farkına varacaktır. Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'ndan kabul edildiğini belirten mektup ise hayatının sıradanlığını değiştirecektir. Artık o bir büyücü adayıdır.

Felsefe Taşı IMDb 7,5

Sırlar Odası IMDb 7,4

Azkaban Tutsağı IMDb 7,8

Ateş Kadehi IMDb 7,6

Zümrüdüanka Yoldaşlığı IMDb 7,5

Melez Prens IMDb 7,5

Ölüm Yadigarları: Bölüm-1 IMDb 7,7

Ölüm Yadigarları: Bölüm-2 IMDb 8,1

Ortalama IMDb Puanı 7,6

12. Karlar Ülkesi (2013)

12. Karlar Ülkesi (2013)

Maceracı ve iyi kalpli bir kız olan Anna, kız kardeşi Prenses Elsa'yı bulup yaşadığı krallığa sonsuz kış getiren laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğa çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff ve sadık Ren geyiği Sven'dir. Ayrıca Olaf adlı bir başka yol arkadaşları daha olur. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir.

IMDb 7,6

13. Karmakarışık (2010)

13. Karmakarışık (2010)

Krallığın en çok aranan, en cazibeli haydutu Flynn Rider (Zachary Levi’nin sesiyle), Rapunzel (Mandy Moore’nin sesiyle) tarafından rehin alınınca, bu alışılmadık ikilinin komik macerası başlar.

IMDb 7,8

14. Büyük Balık (2003)

14. Büyük Balık (2003)

William, babası amansız bir hastalık nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, evine geri döner. Babasını yakından tanımak için, renkli bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının, gençliğinde gezgin bir satıcıyken yaşadıkları bir bulmacanın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını en masalsı yönüyle zaferleri ve zaaflarıyla ortaya çıkaracaktır.

IMDb 8,0

15. Oyuncak Hikayesi Serisi (1998-2014)

15. Oyuncak Hikayesi Serisi (1998-2014)

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy'e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody'e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody'nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz'ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

Oyuncak Hikayesi-1 IMDb 8,3

Oyuncak Hikayesi-2 IMDb 7,9

Oyuncak Hikayesi-3 IMDb 8,4 

Ortalama IMDb puanı 8,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Pan'ın Labirenti (2006)

16. Pan'ın Labirenti (2006)

Hellboy, Devil’s Backbone ve Blade 2 filmlerinin yönetmeni Guillermo Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent (El Laberinto del Fauno - Pan's Labyrinth), 2006 Cannes Film Festivali’ne Altın Palmiye için yarıştı. Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent, İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikâyesidir. 10 yaşındaki Ofelia yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfeder. Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirecektir.

IMDb 8,2

17. Ters Yüz (2015)

17. Ters Yüz (2015)

Babasının yeni işi nedeniyle Amerika'nın orta kesiminden San Francisco'ya taşınan Riley (seslendiren Kaitlyn Dias), yeni ortamına uyum sağlamakta güçlük çekmektedir. Hepimiz gibi davranışları, duygularından etkilenen Riley'nin beynindeki duygu merkezinde yaşayan neşe, öfke, korku, tiksinti ve üzüntü, genç kızın hareketlerinde büyük pay sahibidir. Yeni yaşamındaki çalkantılar duygu merkezinde bir krize neden olmuştur. Neşe, olaylara olumlu yanından bakmaya çalışsa da diğer duygular yeni şehir, okul ve yaşama karşı farklı reaksiyonlar gösterir.

IMDb 8,3

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
353
196
45
45
24
13
12