Görüş Bildir
Haberler
Soğuk Algınlığı Çıktı! 'Yanlış Teşhis' Yüzünden Kanser Tedavisi Gördü ve 4 Kür Kemoterapi Aldı

etiket Soğuk Algınlığı Çıktı! 'Yanlış Teşhis' Yüzünden Kanser Tedavisi Gördü ve 4 Kür Kemoterapi Aldı

ozcanmine
10.10.2018 - 16:42 Son Güncelleme: 11.10.2018 - 11:29

Erzurum'da yaşayan Yılmaz Kızıloğlu 3 yıl önce halsizlik nedeniyle üniversite hastanesine gitti. 48 yaşındaki adama 'lenf bezi kanseri' teşhisi konularak kemoterapiye başlandı. Ancak Ankara Tıp Fakültesi'nden gelen patoloji raporuna göre Kızıloğlu'nun soğuk algınlığı yaşadığı ortaya çıktı. Kemoterapi görmesinden dolayı saçlarını kaybeden ve 10 kilo veren Kızıloğlu, teşhisi koyan doktordan şikayetçi olsa da rektörlük soruşturma izni vermedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kardeşinin Ankara'ya patolojik örneklerini götürmesiyle yanlış teşhis konulduğu ortaya çıktı.

Kardeşinin Ankara'ya patolojik örneklerini götürmesiyle yanlış teşhis konulduğu ortaya çıktı.

Şubat 2015'te yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne giden evli ve 4 çocuk babası Kızıloğlu, 20 gün boyunca İntaniye Servisi'nde tedavi gördükten sonra taburcu oldu. Rahatsızlığının tekrarlanması üzerine yeniden hastaneye giden Kızıloğlu'nun boyun ve koltuk altı bölgesinde şişlikler meydana gelince örnek alınarak patolojiye gönderildi. 

'Lenf bezi kanseri' teşhisi konulan Kızıloğlu'na pet filmi çekildi ve daha sonra kemoterapi uygulanmaya başlandı. Kardeşinin patoloji örneklerini alarak Ankara Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne götürmesiyle yapılan tetkiklerde hastaya 'yanlış' teşhis konulduğu ortaya çıktı.

3 yıl boyunca ön soruşturma tamamlanmadı.

3 yıl boyunca ön soruşturma tamamlanmadı.

DHA'nın haberine göre, yanlış tedavi görmesinden dolayı vücudunun hasar gördüğünü belirten Kızıloğlu, sağlam raporuna sevinmediğini ve kendisine kanser teşhisi koyan doktoru B.G. ve hastane hakkında 20 Kasım 2015 tarihinde suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. 

Savcılık, olayda kusur tespitinin ve soruşturma izninin verilmesi için dosyaya görevsizlik kararı vererek Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderdi. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen rektörlük, ön soruşturmayı tamamlayıp Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışanlarıyla alakalı savcılığa bilgi vermedi.

"İlgiler hakkında ceza soruşturması açılmasının gerekli olmadığı sonucuna varılmıştır"

"İlgiler hakkında ceza soruşturması açılmasının gerekli olmadığı sonucuna varılmıştır"

Yılmaz Kızıloğlu ve avukatı, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne soruşturmanın durumunu öğrenmek için 29 Ağustos 2018 tarihinde dilekçe verdi. 5 Eylül 2018 tarihinde dönüş yapan üniversite, 'İlgiler hakkında ceza soruşturması açılmasının gerekli olmadığı sonucuna varılmıştır' dedi.

Danıştay'a başvurdu.

Danıştay'a başvurdu.

Yaşanan durumun hayatına çok kötü etkiler bıraktığını söyleyen Kızıloğlu, ailecek perişan olduklarını ve aldığı kemoterapi yüzünden vücudunun hasar gördüğünü söyledi. Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını ancak doktorların yargılanmamasının ardından Danıştay'a müracaat ettiklerini ifade eden Kızıloğlu, 'Belki benim gibi kanser olmayan birçok kişi kemoterapi alıyordur' ifadelerini kullandı. 

Kızıloğlu'nun avukatı Muhammet Tetikçi ise, 'Hatalı teşhis ve tedavi sonucunda müvekkilim kemoterapinin ağır etkilerini görmüş, fiziksel, biyolojik ve ruhsal olarak hatalı kemoterapinin etkilerini halen daha görmektedir. Müvekkilimin saçları ve kaşları dahil, vücudundaki bütün tüyler dökülmüş olup ciddi psikolojik sorunlar yaşamıştır' ifadelerini kullanarak müvekkiline yapılan yanlış tedavilerin 'hekimin tıbbi sorumluluğu' kapsamında hukuka aykırı eylemler içerdiğini belirtmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
523
295
96
34
14
7
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Şahin

Benim annem 4. evreye gelene kadar kanser olduğunu anlamayan 10 tane doktor ,soğuk algınlığına kanser teşhisi koyan doktor kadar hevesli olsaymış keşke. Sizi... Devamını Gör

aylak__pure

Gel sen ol o zaman doktor basit sanki bu işler her şeye de inanıyorsunuz be cahillikten kusacağım artık biraz araştırın bilginiz yoksa susun böyle konularda

freedom

Tanı konuluyor, PET çekiliyor, kemoterapi veriliyor ve sonradan soğuk algınlığı olduğu mu ortaya çıkıyor? Hem de bir üniversite hastanesinde? Bu olayın tam o... Devamını Gör

u1g9u0r5

Aradığım yorum...

aylak__pure

Muhtemel ki eksik veya çarpıtılmış bildiler içeren bir haber. Kemoterapiye girmek için bir sürü testten geçmesi lazım İnsanları doktoralara karşı kışkırtıp d... Devamını Gör

Hilal Şahin

Hastanın karnında makas unutan da isteyerek unutmuyor zaten ! Gerek konuşmasıyla , insanlığıyla , efendiliği ve uzmanlığıyla eli öpülesi çok doktor var. Her... Devamını Gör