Görüş Bildir
Haberler
Sivilce Belasından İllallah Edenlere Çare Olacak 16 Doğal Yöntem

etiket Sivilce Belasından İllallah Edenlere Çare Olacak 16 Doğal Yöntem

Sizce de mayın tarlasına dönmüş ciltleri düzeltmenin zamanı gelmedi mi? Bebek gibi yüzü var tabirinden nefret etmiş, sivilcelerini sıka sıka bertaraf etmiş, çitileye çitileye bitirememiş biriyseniz, listelenen doğal yöntemlere uymanızı şiddetle tavsiye ederiz. Pürüzsüz dokunuşlara sahip olmak sizin de hakkınız canım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu son diyip her seferinde kendimizi durduramadan yediğimiz abur cuburlar!

Şekerli içecekler, cips, paketli ürünler gibi yağ oranı ve kalorisi fazla olan yiyecekler tüketmekten kaçının. Dedikoduları çekirdeksiz dinleyip, filmleri patlamış mısırsız izleyin. Ayrıca gıda boyası, kimyasal koruyucu ve sentetik gıda takviyeli besinlerden de uzak durun.

2. Derya kuzusu deryaaa

Çinko, sivilce aknelerini hafifletmeye yardımcı olur. Balık, içerdiği yüksek oranda protein, omega3 ve çinko ile sivilcelerle savaşan bir besindir. Ton balığı, somon gibi soğuk su türleri akneler üzerinde daha güçlü bir etkiye sahiptir.

3. İçini kurutan patates

B vitamini, C vitamini, protein, fosfor, demir ve bakır açısından zengin olan, olmazsa olmaz patates; sivilcelerin içten kurumasını sağlar. Maske olarak uygulandığında da sivilcelerin azalmasında etkilidir.

4. Her derde deva vitamin deposu meyveler

s3.amazonaws.com

Özellikle A ve C vitaminleri sivilceyle savaşmada birebir yardımcı vitaminlerdir. Lif, karbonhidrat ve magnezyum kaynağı olan muz, kan dolaşımını düzenleyerek canlı bir cilde, A vitamini kaynağı kavun ve havuç, cildin nem dengesini koruyarak yaşlanmayı geciktirmeye, A, E ve K vitamini içeren papaya da cilde oksijen sağlamaya yardımcı olur.

5. Anneler haklıymış!

A vitamini kaynağı olan yeşil sebzeler antioksidan etkisiyle sivilcelerin oluşumunu engeller. Ispanak, marul, lahana, brokoli ve kereviz gibi besinler cildin esnekliğini arttırarak içerdiği E vitamini sayesinde de yaraların ve sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yağ seçimi önemli

Tereyağı ve margarin yerine fındık, badem, keten tohumu gibi bitkisel yağlar kullanın. Salatalarda zeytinyağı önerilirken süt ve süt ürünlerini yağsız seçmeye dikkat edin. Sarı kantaron yağı, içerisindeki mineraller sayesinde uygulanan ciltte sivilce oluşumuna engel olmaktadır.

7. Kahve ve çay o kadar da sıcak değil

Neredeyse her gün tükettiğimiz kahve ve çayın gereğinden fazlası stresi yükseltir ve vücuda zarar verir, haberiniz olsun! Alkol tüketimi yerine de öncelikli yeşil çay ve papatya çayı olmak üzere bitki çayları ya da meyve suyu tüketebilirsiniz.

8. Her günün baş tacı, kahvaltı!

Kahvaltı sivilce oluşumunu dengeli ve bilinçli beslenerek azaltır. Her gün, güne kahvaltıyla başlayın ve kan şekerinizi dengelemek için sık sık azar azar yemek yiyin. Dengeli beslenmek, cildinizin daha güzel görünmesine ve sivilcelerinizin azalmasına yardımcı olur.

9. Esmerim biçim biçim, esmer pirincim

Tam tahıllı besinler daha çok lif, mineral ve vitamin bulundurmaktadır. Bu sayede kan şekerini sabit seviyede tutarak hormon düzeylerini korur. Böylece hormonların yarattığı sivilce oluşumu önlenir. Esmer pirinç, yulaf ve arpa tüketmenizi öneriyoruz!

10. Hiç düşünmeyin, sarımsaklayarak saklayın!

A, B1 ve C vitaminlerini içinde barındıran sarımsak, her derde deva besinlerden biri. İçerdiği zengin kaynak sayesinde cilde canlılık katar ve daha genç bir görünüm sunar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Faydası say say bitmez salatalık

Salatalık içerdiği %96 suyla cilt temizliğinde 1. sırada yer alıyor. Toksinleri vücuttan atarak sivilce oluşumuna engel olan salatalık, maske yapımında da kullanılıyor. En iyisi siz her gün bir salatalık yiyin.

12. Ye ekşiyi, çıkar toksinleri

Limon suyu içerdiği asit sayesinde sivilcelerin kurumasına ve iltihabın yatışmasına yardımcı olur. Limon suyunda bulunan enzimler kandan toksinlerin atılmasını sağlayarak yenilenmiş bir görünüm oluşturur.

13. En az üç gün sucuk gibi terleyin

Egzersiz programı ayarlayarak haftanın en az üç günü iyice terleyinceye kadar egzersiz yapın. Egzersiz yapmak hem vücuttaki toksinleri atmaya hem de stresi azaltmaya yarar.

14. Su

Günlük su tüketimi vücudun her sorununa ortak çözümdür. Bol su tüketmek toksinlerin vücuttan daha kolay atılmasını sağlar. Daha parlak ve genç bir cilt için her gün en az 8 bardak su için.

15. Yastık kılıflarına dikkat

Yastık kılıflarını renk ve koku gibi kimyasal madde içermeyen deterjanlarla yıkayın. Bu tarz kimyasal maddeler, cildi tahriş ederek akne oluşumuna neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Cildiniz nefes alsın

Haftada bir buhar banyosu yaparak cildinizin açılmasını ve nefes almasını sağlayın. Fondöten, pudra gibi ürünleri çok fazla kullanmayın. Kullandığınız kozmetik ürünlerin cilt yapınıza uygun olduğundan emin olun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
488
108
46
46
24
22
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
toboe_clarieu

"Kısacası diyor ki : ZAYIFLLARSANIZ GEÇER!!! Sadece zayıflayın :D resmen diyet kuralları vermiş :D sjsjsjsjsj

Kayra

Şimdi biraderim napıyosun biliyo musun en yakın eczaneye gidiyosun 2 tane kükürt sabunu alıyosun bak burası çok önemli Capila olacak ama onu 2-3 ay sabahları... Devamını Gör

Mahir Q-ov

31 cekmeyin giderler aq

Mahir Q-ov

var ben cekince cikiyor cekmeyince gidiyorlar