Görüş Bildir
Haberler
Şırnak Valiliği'nin MHP'li İlhan Hakkında Açıklama Yapmasına Muhalefetten Tepki Yağdı

Şırnak Valiliği'nin MHP'li İlhan Hakkında Açıklama Yapmasına Muhalefetten Tepki Yağdı

Emre Ordu
16.11.2022 - 23:59 Son Güncelleme: 17.11.2022 - 00:17

Şırnak Valiliği'nin MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan için açıklama yapmasına muhalefetten tepki geldi. İlhan adına kayıtlı telefon hattıyla Taksim saldırısını düzenleyen Ahlam Albashir arasında görüşme gerçekleştiği öne sürülmüştü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı telefon hattıyla İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir arasında görüşme gerçekleştiği iddiasına ilişkin tartışma sürüyor. 

Şırnak Valiliği'nin MHP'li İlhan hakkında açıklama yapmasına muhalefet milletvekillerinden tepki geldi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada Şırnak Valisi'nin MHP'li İlhan'ı koruduğunu söyledi. 

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, Beştaş'ın iddialarına tepki göstererek, 'Valilikler, bazı durumlarda, özellikle toplumsal anlamda infiali uyandıran, başka bir tür kampanyalara dönüşen ve yerel anlamda da birtakım sıkıntılara sebep olabilecek hususlarda açıklama yapma gereği duyuyorlarsa takdirlerindedir ve bu açıklamanın mutlaka haklı bir gerekçesi söz konusu olmuştur' dedi.

CHP'li Özel: "Valiliğin bir ittifakı desteklediğinin göstergesi"

CHP'li Özel: "Valiliğin bir ittifakı desteklediğinin göstergesi"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şırnak Valiliği'nin MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan hakkında açıklama yapmasına tepi gösterdi. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'MHP'li bir siyasi partinin ilçe başkanı için açıklama yapması yerleşik uygulamalara aykırıdır. Valilik, bu olay CHP'li başkanın başına gelse aynı şekilde davranır mıydı? Bu, devletin çürümüşlüğünün ve tüm gücüyle bir ittifakı desteklediğinin göstergesidir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Şırnak Valiliği'nin MHP ilçe başkanını aklama derdine düştüğünü söyledi. Başarır, 'Orası valilik mi? İktidar ve küçük ortağının avukatlık bürosu mu?' diye sordu.

TİP'li Şık: "Herkes her şeyin farkında ama sessizlik hakim"

TİP'li Şık: "Herkes her şeyin farkında ama sessizlik hakim"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise 'Osman Kavala aynı baz istasyonundan Henri Barkey’in telefonuyla sinyal eşleşmesi olduğu için 5 yıldan fazladır hapiste tutulurken bir katliam şüphelisiyle görüşmesi olan korucunun avukatlığını Şırnak Valiliği üstlendi. Herkes her şeyin farkında ama sessizlik daha hakim' yorumunu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Tarih boyunca böyle Vali görmedik' diyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 'Bir zamanlar bakanlar, müsteşarlar valinin önüne geçmezlerdi. Bu bir kahtı ricaldır. Fetrettir!' ifadeleriyle Şırnak Valisine tepkisini dile getirdi.

Ne olmuştu?

HTS kayıtlarında yapılan incelemede İstiklal Cadde’sindeki bombalı saldırının şüphelisi Ahlam Albashir ile MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına kayıtlı telefon arasında görüşme yapıldığı tespit edilmişti.

İlhan düzenlediği basın toplantısında 'Bu hat, 2019’da kimlik fotokopim kullanılarak çıkarılmış, sahte bir hat. Bu hatla ilgili başka bir görüşme de yoktur. Asılsızdır' demişti. 

Şırnak Valiliği de konuya ilişkin açıklama yapmıştı. Açıklamada  'GSM bayisince hattın yasadışı yollardan üçüncü şahsa verildiği' öne sürülmüştü. Valilik açıklamasında şunlar kaydedilmişti:

'GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasadışı yollarla çıkarılarak hattın üçüncü şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan’ın ifadesinin cumhuriyet başsavcılığınca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Şırnak Valiliği'nin açıklaması

Şırnak Valiliği'nin açıklaması
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
33
13
6
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

ülkeyi temizlemek bile yıllar alacak. Vali, kaymakam hatta muhtara kadar. Tek tek incelemek gerekecek. Savcılar, rektörler.. her bakanlığın il, ilçe müdürler... Devamını Gör

Diğdem Çakır

reklamın sesi ile okumam dışında sorun yok

Turgut Güler

Hangi taşı kaldırsan altından bu bok böcekleri çıkıyor, ama sorsan onlar vatanperver bizler hain

Beatrize Vaksman

Vay be... ulkedeki devleti temsil edenlerin seviyesi. Bu telefon olayi bir CHP li ile alakali olsaydi dovlet bohcali cikip kapatilsin diye bogururdu. rezill... Devamını Gör