Görüş Bildir
Haberler
Oyunlarda Önemli Kişiler Olmaktan Sıkılanlar Buraya: Sıradan İnsanları Oynadığımız Yapımlar

Oyunlarda Önemli Kişiler Olmaktan Sıkılanlar Buraya: Sıradan İnsanları Oynadığımız Yapımlar

Onat Yılmaz Çakalcı
05.02.2023 - 15:10 Son Güncelleme: 23.07.2023 - 17:08

Oyunlarda çoğu zaman özel ve önemli kişileri oynuyor, hikayeyi onların gözünden deneyim ediyoruz. Birkaç saatliğine de olsa yaşadığımız sıradan hayatlardan sıyrılıp bı olağanüstü dünyalara gitmek ve başka birisi olmak bizlere çok keyif veriyor. Fakat bu durum bazen insanları sıkabiliyor. Her daim göz önünde olan önemli ve eşsiz kişileri oynamaktansa sıradan insanlara hayat vermek daha çekici gelebiliyor. Bu listemizde kimsenin umursamadığı ve özel bir yanınızın bulunmadığı karakterlerle oynanan oyunlara bakacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. This War of Mine

1. This War of Mine

Savaşta hayatta kalmaya çalışan sivillerin mücadelesini izlediğimiz This War of Mine, sıradan karakterler kavramını tam anlamıyla karşılayan bir yapım. Oyunda yönettiğiniz karakterlerin hiçbir özelliği yok, sıradan bir insandan fazlası değiller. Oldukça kolay bir şekilde yaralanabilir, hastalanabilir ve ölebilirler. This War of Mine hayatta kalma konusunda oynayabileceğiniz en iyi yapımlardan birisi olarak ön plana çıkıyor.

2. Firewatch

2. Firewatch

Yaşadığı zorlu ve çalkantılı hayattan biraz uzaklaşmak için bir ormanda bekçilik görevine başlayan Henry'yi oynadığımız Firewatch, anlattığı basit hikayesi ve sürükleyici atmosferi ile öne çıkıyor. Henry kesinlikle özel veya önemli birisi değil, fakat oyun boyunca bu sıradan insanın hikayesini dinlemek ve yaşadıklarına eşlik etmek, kişide tarifi zor duygular canlandırıyor.

3. UNDYING

3. UNDYING

Zombi temalı oyunlara yeni bir bakış açısı getiren UNDYING, oldukça basit ama bir o kadar da dokunaklı bir hikayeye sahip. Oyunda zombi tarafından ısırılıp enfeksiyon kapan Anling'i oynuyıruz. Sayılı günlerimizin kaldığı oyunda amacımız çocuğumuza hayatta kalması için gerekli becerileri öğretmek, bu sayede biz öldükten sonra da yaşamasını garantiye almaya çalışıyoruz.

4. CHANGE: A Homeless Survival Experience

4. CHANGE: A Homeless Survival Experience

Kelimenin tam anlamıyla evsiz birisini oynadığımız CHANGE: A Homeless Survival Experience, hayata farklı bir açıdan bakmanıza olanak veriyor. Oldukça gerçekçi mekaniklere ve olaylara sahip olan oyunda hayatta kalmak için çabalayacak, kendinizi daralmış ve depresif hissederken bulacaksınız.

5. Carto

5. Carto

Küçük bir çocuğun gözünden dünyayı gördüğümüz Carto, oldukça zevkli bir macera bulmaca oyunu. Sahip olduğunuz haritaları kullanarak bulunduğunuz oyun alanını değiştirebildiğiniz yapımda Carto isimli ana karakterimizi bir kaza sonucu ayrı kaldığı büyük annesine ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu yolculuk esnasında çeşitli maceralara atılıyor, tehlikelere göğüs geriyor ve onlarca yeni insanla arkadaşlık kuruyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Unpacking

6. Unpacking

Unpacking oldukça sıradan, kendi halinde bir hikayeye sahip. Ana karakterimizin küçüklüğünden büyüklüğüne yaşadığı değişimlere ve hayatında olanlara değinen Unpacking, oynarken sizi rahatlatan ve gevşeten oyunlardan. Unpacking oynanış olarak da oyuncuları zorlamayan bir yapım, tek yapmanız gereken koliden çıkardığınız eşyalarınızı eve sürüklemek ve arkanıza yaslanıp müziğin tadını çıkarmak.

7. Papers, Please

7. Papers, Please

Papers, Please tüm zamanların en beğenilen ve sevilen bağısmız yapımlarından birisi. Kelimenin tam anlamıyla sıradan birisini oynadığınız Papers, Please'de ülke sınırında çalışan bir sınır görevlisine hayat veriyoruz. Sınırın diğer tarafına geçmek isteyen insanların belgelerine bakıp onlar hakkında kararlar verdiğimiz oyunda yanlış kararlar vermemek için belgeleri dikkatli okumalı, gözünüzü dört açmalısınız.

8. Project Zomboid

8. Project Zomboid

Project Zomboid zombilerle dolu bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız bir aksiyon macera oyunu. Project Zomboid oldukça zorlu bir oyun, kendinizi rahat ve güvende hissetmekten çok sürekli tehlike ve baskı altında hissettiğiniz bir yapım. Zomboid'de sıradan birisi olmanın hissini sürekli hissedecek, ölümün daima farkında olacaksınız.

9. Mount & Blade: Warband

9. Mount & Blade: Warband

Kalbimizde ayrı bir yeri olan Mount & Blade: Warband de sıradan birisiyle başlayıp zirveye doğru ilerlediğimiz yapımlardan birisi. Oyuna hiçbir şeyi olmayan sıradan birisi olarak başlayabilir, önünüzde uzanan zorlu yolculukta neler olacağını kendiniz çizebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın