Görüş Bildir
Haberler
Maceradan Kopmayın Diye: Türkçe Dublajlı En İyi Oyunlar

Maceradan Kopmayın Diye: Türkçe Dublajlı En İyi Oyunlar

Türk oyuncular olarak 35 tane dil desteği bulunan fakat içerisinde Türkçe bulunmayan oyunlardan bezmiş durumdayız, öyle değil mi? Bu listemizde sizlere tamamen Türkçe seslendirme içeren oyunları tanıtıyoruz! 

Altyazı değil, tamamen seslendirme! işte Türkçe dublaj içeren en iyi oyunlar;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Crysis (1-Warhead-2-3)

1. Crysis (1-Warhead-2-3)

Bilmeyen, duymayan yoktur herhalde. Dönemin en çok ses getiren oyunlarından birisi olan Crysis'de, Türkçe dublaj duymak bizleri çok mutlu etmişti. O dönemlerde daha Türkçe altyazı desteği bile sunulmazken Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli'nin sahibi olduğu Crytek, biz oyunculara harika bir sürpriz yapmıştı. Ali Ekber DiribaşBahtiyar Engin ve Bora Sivri gibi seslendirme sanatçılarının harika performansları ile tüm seriyi Türkçe olarak oynayabiliyorsunuz.

2. The Last of Us Part I ve Part II

2. The Last of Us Part I ve Part II

Sony bünyesindeki oyunların neredeyse hepsinde Türkçe dublaj yer aldığını biliyoruz. Bu konuda Türk oyuncuları unutmayan firmalardan bir tanesi de Naughty Dog oluyor. Aslen ilk oyunda yerel seslendirme bulunmuyordu ancak Part II'nin çıkışıyla birlikte ilk oyuna da Türkçe dublaj eklenmiş oldu. Joel karakterinde Zeki Atlı, Ellie karakterinde ise seslendirmeyi Nihan Omuz üstleniyor.

3. Uncharted (1-2-3-4-The Lost Legacy)

3. Uncharted (1-2-3-4-The Lost Legacy)

Naughty Dog burada da karşımıza çıkıyor. Tüm seriyi kesintisiz bir şekilde Türkçe seslendirme ile oynama fırsatınız bulunuyor. Son dönemde PC kullanıcıları ile de buluşan 4 ve The Lost Legacy ile birlikte oyunun popülerliği de artmış durumda. Nathan Drake karakterini seslendiren Okan Yalabık ise  Muhteşem Yüzyıldaki İbrahim Paşa rolüyle hafızalara kazınmıştı. Oyunun seslendirme kadrosunda Ceyda Düvenci, Ege AydanDolunay Soysert ve Rıza Karaağaçlı gibi isimler de bulunuyor.

4. Sackboy: Büyük Macera

4. Sackboy: Büyük Macera

Little Big Planet serisinin yan oyunu olan Sackboy: Büyük Macera, hem Türkçe dublaj hem de Türkçe altyazı desteğiyle karşımıza çıkıyor. 2.5D grafiklerden kurtularak 3D'ye geçiş yapan Sackboy serisi, konsollar için çıkış yaptıktan tam 2 sene sonra PC tarafına da gelmişti.

5. inFamous Second Son

5. inFamous Second Son

PlayStation furyasında ilk Türkçe dublaja sahip oyunlardan birisi olarak inFamous Second Son gösterilebilir. 2014'te çıkan oyuna Türkiye'den çok büyük ilgi gösterilmişti. Özellikle yerel seslendirme olması oyunun satışlarını yükseltmeyi başarmıştı. Sanıyoruz ki bundan sonra Sony, oyunlara Türkçe dublaj eklenmesini mantıklı bulmuştu. Ana karakteri seslendiren isim ise Sercan Gidişoğlu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. God of War: Ascension

6. God of War: Ascension

Serinin belki de en sevilmeyen oyunu olan Ascension, Çıkış döneminde Türkçe dublaja sahip olmasıyla ülkemizde büyük ilgi görmüştü. Nitekim hikayesi pek beğenilmese bile Kratos'un yolculuğunu Türkçe olarak işitmek bizleri sevindirmişti. Oyunun çevrimiçi mod'a sahip olması da pek alışık olmadığımız bir durumdu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın