Görüş Bildir
Haberler
Sinemalarda Bu Hafta: Türkiye'nin Oscar Adayı 'Kuru Otlar Üstüne' Filminden 'Kalp Estetiği'ne 9 Film Vizyonda

Sinemalarda Bu Hafta: Türkiye'nin Oscar Adayı 'Kuru Otlar Üstüne' Filminden 'Kalp Estetiği'ne 9 Film Vizyonda

claude cahun
29.09.2023 - 10:49

Eylül ayının son haftasında büyüleyici ve farklı dünyalara sürükleyen filmlerle seyircilerle buluşturan sinema salonlarında tam dokuz yeni film vizyona giriyor. Korkudan bilim kurguya, dramdan komediye uzanan seçkinin öne çıkanıysa Merve Dizdar'a Cannes'a En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran ve Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı seçilen Nuri Bilge Ceylan imzalı 'Kuru Otlar Üstüne' filmi. 

Detayları merak ediyorsanız, sizi içeriğimize alalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her Şeye Rağmen

1. Her Şeye Rağmen

Özet: Gerçek bir hikayeden uyarlanan Her Şeye Rağmen filmi, 'hayatta ulaşılamayacak hiçbir şey yoktur.' önermesini izleyiciye aktarıyor. Küçüklüğünde şiddet dolu bir ortamda büyüyen kahramanımız, dünya çapında bir kariyer inşa eder. Travmatik geçmişiyse bu kariyer yolculuğunda peşini bırakmaz.

Oyuncular: Robert Maaser, Aslıhan Malbora, Erkan Petekkaya

Yönetmen: Erdal Murat Aktaş

2. Kare Takımı: Gizemli Ada

2. Kare Takımı: Gizemli Ada

Özet: Bir adada 'Renkli Notalar Müzik Yarışması' isimli bir organizasyon düzenlenir. Yarışmaya katılan iki aile birbirlerinden pek haz etmez ve sürekli didişirler. Bu ailelerin çocuklarıysa kaşla göz arasında adada kaybolur ve macera başlar.

Oyuncular: -

Yönetmen: Orhan Bal

3. PAW Patrol: Süper Film (PAW Patrol: The Mighty Movie)

3. PAW Patrol: Süper Film (PAW Patrol: The Mighty Movie)

Özet: Macera Şehri, büyük ve gizemli bir meteorun çarpmasıyla isminin hakkını verir ve maceralarla dolu bir şehir haline gelir. Bu meteor büyülüdür çünkü, PAW Patrol üyeleri süper güçlü köpekçikler haline gelmiştir. Süper köpekçiklerin bu güçlü özelliklerini çalmak için kötü bir adam, bir bilim insanıyla birlikte hareket eder. Artık Süper köpekçiklerin tek bir hedefi vardır: Kötüleri durdurarak Macera Şehri'ni kurtarmak.

Oyuncular: Finn Lee-Epp, Ron Pardo, Mckenna Grace

Yönetmen: Cal Brunker

4. Yaratıcı (The Creator)

4. Yaratıcı (The Creator)

Özet: Yapay zekanın insanlığı yok edebilecek bir silah üretmesiyle, insanlar ve yapay zeka arasında bir savaş başlar. Eski özel kuvveler ajanı Josua ve ekibi, beraber yapay zekanın ürettiği silahı ve bu kötücül yapay zekanın 'Yaratıcı'sını öldürmek üzere görevlendirilir.

Oyuncular: John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe

Yönetmen: Gareth Edwards

5. Godless: Şeytan Tohumu (Godless: The Eastfield Exorcism)

5. Godless: Şeytan Tohumu (Godless: The Eastfield Exorcism)

Özet: Lara, korku dolu sanrılar görmeye başlamasıyla bir psikiyatristten yardım alır. Her ne kadar doktor bu durumu geçmiş travmalara bağlasa da Lara, ruhunu ele geçiren şeytanla mücadele etmek zorundadır. 

Oyuncular: Georgia Eyers, Dan Ewing, Tim Pocock

Yönetmen: Nick Kozakis

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Melanet

6. Melanet

Özet: İlker ve Cemre ikilisi, maden araştırması için Zonguldak'a giderler ancak bir süre sonra olağandışı durumlar yaşamaya başlarlar. Birileri tarafından kendilerine büyü yapıldığını öğrenen ikili, önce bir hocaya gidip yardım ister ancak içinde bulundukları durum onları çıkmaza doğru sürükler.

Oyuncular: Erol Sertel, Zeynep Er, Emrah Yardımcı

Yönetmen: Kemal Danacı

7. Emeklilik Planı (The Retirement Plan)

7. Emeklilik Planı (The Retirement Plan)

Özet: Cayman Adaları'nda emeklilik hayatı yaşayan Matt, bir gün kızı ve torunu tarafından ziyaret edilir. Kızının bir suç girişiminde bulunması sebebiyle geldiğini öğren Matt'le, kızı ve torununun peşine düşen güvenlik görevlileri arasında komedi ve aksiyon dolu bir macera yaşanması pek de uzun sürmez.   

Oyuncular: Nicolas Cage, Ashley Greene Khoury, Ron Perlman

Yönetmen: Tim Brown

8. Kalp Estetiği

8. Kalp Estetiği

Özet: Menajer Tufan, onunla çalışan tek oyuncusu Timuçin'i ünlü biri yapmak ister. Yakışıklı bulunmadığı için rol alamayan Timuçin, menajeri Tufan tarafından bulunan enteresan tanıtım ve reklam fikirlerine sürüklenir. Ancak bu fikirler Timuçin'in başına büyük dertler açacaktır.

Oyuncular: Evliya Aykan, Ersin Korkut, Müge Boz

Yönetmen: Haydar Işık

9. Kuru Otlar Üstüne

9. Kuru Otlar Üstüne

Özet: Bir resim öğretmeni olan Samet, zorunlu hizmet için Doğu Anadolu'da bulunan ücra bir kasabaya tayin olur. Tek hayali İstanbul'a atanmak olan Samet, bir gün öğrencisini taciz etmekle suçlanır. Bu suçlama, Samet'in mahkeme haricinde toplumun sert kurallarıyla da mücadele etmesine neden olur.

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın