Görüş Bildir
Haberler
Sinemalarda Bu Hafta Hangi Filmler Var? İlk 'Matrix' Filminden 'Satranç'a 11 Film Bugün Vizyonda

Sinemalarda Bu Hafta Hangi Filmler Var? İlk 'Matrix' Filminden 'Satranç'a 11 Film Bugün Vizyonda

claude cahun
10.12.2021 - 14:33

Her Cuma yeni filmlerin vizyona girdiği sinema salonları bu hafta 1999 yapımı ilk 'Matrix' filminden Stefan Zweig'in aynı adlı eserinden uyarlanan 'Satranç'a tam 11 filmi ağırlayacak. Biz de 10 Aralık haftası sinemalarda izlenebilecek filmleri sizin için derledik. İşte detaylar;

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Not 2: Liste herhangi bir öneme göre sıralanmadı, seçimler tamamen rastgeledir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Monsta X: The Dreaming (9 Aralık'ta gösterime girdi)

1. Monsta X: The Dreaming (9 Aralık'ta gösterime girdi)

Monsta X : The Dreaming, ikonik ve üstün performanslarıyla tanınan K-pop ve pop grubu MONSTA X'in son altı yıldaki zorlu yolculuklarına odaklanıyor. Grup üyeleri ile yapılan özel röportajlara yer verilen yapımda, Amerika'da geçirdikleri zamanlardan kişisel olarak yaşadıklarına, özel olarak hazırlanan bir konser klibine de yer veriliyor. Grubun sergilediği üstün performansında gösterileceği yapımda ayrıca yakında çıkacak albümlerine özel bir bakış sunuluyor.

2. Lain

2. Lain
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Gizemli biri olan Can, travmatik bir geçmişe sahip olan bir adamdır. Çocukken yaşadığı olaylardan kurtulmak için Can, köyünü terk edip kendisine yeni bir hayat kurmayı tercih eder. Hayatını memleketinden uzakta bir yatılı okulda okuyarak geçiren Can'ın hayatta kalan tek akrabası babaannesidir. Geçmişinin peşini bırakmaması onun hayatının ve evliliğinin de kabusa dönmesine neden olur. Geçmişi ile yüzleşmeye karar veren Can, eşi Ezgi ile birlikte köyüne doğru yola çıkar. Oldukça tenha olan köyde Can'ın babaannesi dışında sadece birkaç kişi vardır. Can ve eşi, köyde olan biteni anlayabilmek için birkaç gün köyde kalmaya karar verir. Can, geçmişi ve köyün laneti ile yüzleşirken Ece, birtakım varlık tarafından kaçırılır. Can, eşini kurtarmak için ölümcül bir mücadeleye girişir.

3. The Owners

3. The Owners

Bir grup arkadaş, soygun yapmak için ideal evi bulduklarını düşünür. Ev sahipleri evde yoktur ve bu sayede ekip, soygunu rahatça gerçekleştirebilecektir. Ancak hırsızlar, yüklü miktarda para ile dolu olduğunu düşündükleri eve girdiklerinde beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Evin sahibi olan yaşlı çift evlerine erken dönünce grubunun planları altüst olur. Kendilerini bir anda ölümcül bir kedi fare oyununun içinde bulan hırsızlar, içine düştükleri kabustan kurtulmak için savaşmak zorunda kalır.

4. Bayram Şekeri

4. Bayram Şekeri
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Bayram Şekeri, bir çocuğun çevresinde yeniden toparlanmaya çalışan tükenmiş bir ailenin hikayesini konu ediyor. Bilal Kalyoncu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu 'Bayram Şekeri' filminin oyuncu kadrosunda Öykü Gürman, Ulaş İnan Torun, Deniz Oral, Arben Akış gibi isimler yer alıyor.

5. West Side Story

5. West Side Story

1957 yapımı müzikalin uyarlaması olan West Side Story, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor. Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi olan Maria'ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir ve bu savaş ortamında Tony ve Maria'nın aşkı çiçek açar. Onların ilişkisi, çetelerin arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Petrovy v Grippe

6. Petrovy v Grippe

Petrov Grip Oldu, Sovyet sonrası Rusya'da yaşayan bir çizgi roman sanatçısı ve ailesinin hayatına odaklanıyor. Gripten mustarip olan Petrov, arkadaşı Igor tarafından uzun bir yürüyüşe çıkarılır. Yürüyüş sürecinde rüya ile gerçek arasındaki sınır gittikçe belirsiz hale gelir. Yavaş yavaş, Petrov'un çocukluk anıları yeniden ortaya çıkıyor ve şimdiki zamanla iç içe geçer.

7. The Matrix (1999)

7. The Matrix (1999)

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo, son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor... Nedir bu Matrix?

8. Schachnovelle

8. Schachnovelle

Satranç, hapishanede gördüğü psikolojik işkenceye dayanmak için satranca sığınan bir adamın hikayesini konu ediyor. Avukat Barok, Viyana'da gemi seyahati sırasında Nazi yetkilileri tarafından tutuklanır. Gestapo karargahına götürülen Barok, Nazi yetkilileriyle iş birliği yapmayı ve ele aldığı davalar hakkında bilgi vermeyi reddettiği için hücre hapsine gönderilir. Türlü işkencelere maruz kalan Barok'un esaret altında hayatta kalmasına ve kendisine verilen zihinsel ıstırabın üstesinden gelmesinde bir satranç kitabı yardımcı olur.

9. Hadi Be!

9. Hadi Be!
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Tevfik, sanayide küçük bir esnaf lokantası işleten genç bir adamdır. Kısır olduğunu öğrenen Tevfik, arkadaşları Nizo ve Mıstık yüzünden kendisini beklenmedik olayların içinde bulur.

10. Dayı: Bir Adamın Hikâyesi

10. Dayı: Bir Adamın Hikâyesi
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Dayı: Bir Adamın Hikayesi, sevilen bir kabadayının hayat hikâyesini konu ediyor. Henüz çocukken, adalet duygusu içine yerleşmiş olan, cesaretli ve merhametli bir adam, haylazlıklarından bıkan ailesi tarafından çalışması için köyden İstanbul'a gönderilir. Adam, kahvecilik yapan köylüleri Seyfi'nin yanında çalışmaya başlar. Bu süreçte yaşadığı olaylar sonucu adam kabadayılar alemine girer ve bir süre sonra bu dünyada zirveye yükselir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Azamet

11. Azamet
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Büşra, Selçuk, Beyaz ve Kübra, ilkokuldan beri arkadaş olan gençlerdir. İçlerinden sadece Kübra üniversiteye devam eder. Artık birer yetişkin olduklarında Kübra ile kardeş olan Büşra'nın İlker ile olan ilişkisi evliliğe dönüşür. Üniversiteyi evden uzakta okuyan Kübra, mezun olduktan sonra köye dönmeye karar verir. Babasının istememesine rağmen köye giden Kübra, İlker ve Büşra'nın yanında kalmaya başlar. Bu süreçte kardeşinin evliliğini kıskanan Kübra, onların mutluluğunu bozmak için büyücülerle sonu felaketle sonuçlanacak işlere karışır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Favorim 7. The Matrix (1999) favorim ilk defa sinemada seyretmiştim 1999 da çocukken yıllar geçti hala en sevdiğim filmlerden birisi.

Serkan Yildiz

Sahne sahne replik replik ezberledim ama hala bi kanalda denk gelsem izlerim