Görüş Bildir
Haberler
Sinema Tarihindeki Adını Altın Harflerle Yazdırmış 10 Kadın Yönetmen

etiket Sinema Tarihindeki Adını Altın Harflerle Yazdırmış 10 Kadın Yönetmen

İşte senin için sinema tarihinde adını altın harflerle yazdırmış 10 kadın yönetmen. Hazırsan, perdeyi aralayalım ve bu yıldızları sahneye çıkaralım:

* Bu içeriğin görselleri ve metinleri yapay zeka aracılığıyla oluşturulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. - Alice Guy-Blaché

1. - Alice Guy-Blaché

'Kamera Arkasının Kraliçesi'

Kamera ile ilk flört eden kadın. Evet, yanlış duymadınız! Sinemanın şafağında, Alice, kamera arkasında yerini aldı ve 'Ben buradayım!' dedi. Kendisi, sinemaya sesini değil, vizyonunu kattı. 'Bir kadın neler yapabilir?' sorusunun cevabını perdeye yansıttı.

2. - Kathryn Bigelow

2. - Kathryn Bigelow

'Duygu Fırtınasının Mimarı'

Kathryn, 'Erkeklerin hakim olduğu aksiyon ve savaş sahneleri? Challenge accepted!' diyerek, 'The Hurt Locker' ile En İyi Yönetmen Oscar'ını kucakladı. Kim demiş kadınlar sadece romantik komedi çeker diye?

3. - Sofia Coppola

3. - Sofia Coppola

'Fantazi Dünyasının Efendisi'

Sofia, 'Lost in Translation' ile adını altın harflerle yazdırdı. Bir yandan babasının gölgesinde kalmamaya çalışırken, diğer yandan kendi vizyonuyla sinema dünyasına damga vurdu. 'Babam kimdi?' dediğinizi duyar gibiyim. Coppola ailesini bir araştırın derim.

4. - Agnès Varda

4. - Agnès Varda

'Gerçekçiliğin Prensesi'

Agnès, kamerasıyla gerçek hayatın içine daldı ve bize hayatın kendisini gösterdi. Kendisi, Fransız Yeni Dalga'nın hem annesi hem de babası kabul edilir. Eğer sinemada bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız, Agnès'in filmleri sizin için bir başlangıç noktası olabilir.

5. - Jane Campion

5. - Jane Campion

'Dramanın Kraliçesi'

'The Piano' ile kalplerimizi fethetti ve Oscar'ı evine götürdü. Jane, duygularıyla oynamayı çok iyi biliyor. Eğer bir gün film izlerken kendinizi ağlarken bulursanız, bilin ki Jane'in sihrine kapılmışsınızdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. - Greta Gerwig

6. - Greta Gerwig

'Bağımsız Sinemanın Yıldızı'

'Lady Bird' ile bağımsız sinemanın kapılarını aralayan Greta, 'Küçük Kadınlar' ile de tüm zamanların en iyi uyarlamalarından birine imza attı. Kendisi, sinemada kadınların sesini yükseltiyor ve 'Biz de buradayız!' diyor.

7. - Ava DuVernay

7. - Ava DuVernay

'Sosyal Eleştirinin Cesur Yüreği'

'Selma' ile sivil haklar mücadelesini perdeye taşıyan Ava, güçlü sosyal mesajlarıyla tanınıyor. Ava'nın filmleri, sadece izlemek için değil, aynı zamanda düşünmek ve harekete geçmek için birer çağrı.

8. - Patty Jenkins

8. - Patty Jenkins

'Bilim Kurgunun Geleceğini Yazan'

'Wonder Woman' ile kadın süper kahramanların da gişede büyük iş yapabileceğini kanıtladı. Patty, 'Kadınlar da dünyayı kurtarabilir!' mesajını tüm dünyaya yaydı.

9. - Lynne Ramsay

9. - Lynne Ramsay

'Anlatının Yenilikçisi' 

'We Need to Talk About Kevin' ile anlatı stilindeki yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çekti. Lynne, sinema dilini yeniden yazıyor ve bize 'Her hikaye farklı anlatılabilir.' dedirtiyor.

10. - Niki Caro

10. - Niki Caro

'Kültürler Arası Köprü Kurucu'

'Mulan' ile Çin'in efsanevi hikayesini Hollywood perdesine taşıyan Niki, kültürler arası köprüler kuruyor. Kendisi, 'Sinema, sınırları aşan bir sanattır.' diyerek, farklı kültürlerin hikayelerini dünya ile buluşturuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın