Görüş Bildir
Haberler
Sinema Dünyasının İkonikleşmiş 8 Çifti ve Rol Aldıkları Filmler

Sinema Dünyasının İkonikleşmiş 8 Çifti ve Rol Aldıkları Filmler

06.09.2021 - 07:00

Bazen kimya film setlerinin dışında ya da yönetmen “kestik” diye bağırdıktan sonra da devam edebiliyor! Romantik roller üstlenen oyuncular senaryolarını gerçek hayata aktararak, hikayelerindeki karakterlerin geri planda kalmasına neden oluyor. İşte sinema dünyasının ikonikleşmiş çiftleri ve filmleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elizabeth Taylor ve Richard Burton - Kleopatra (1963)

1. Elizabeth Taylor ve Richard Burton - Kleopatra (1963)

Tüm zamanların en kötü şöhretli filmlerinden 'Kleopatra'da Taylor baş karakteri, Burton ise Mark Antony'yi canlandırıyor. Efsaneye göre setteki ilk öpüşmeleri sırasında yönetmen sahnenin bittiğini duyurmasına rağmen çift öpüşmeye devam etti. Çekimler uzadıkça, iki yıldız birlikte daha çok zaman geçirdi. İkisi de başka insanlarla evli olmalarına rağmen aşkları devam etti. Roma'da paparazziler tarafından bir teknede güneşlenirken görüntülenen ikili, kısa sürede Hollywood'un gündemlerinden biri oldu. Vatikan tarafından kınandılar, ABD'li senatörler ülkeye girişlerinin yasaklanmasını talep etti. İsteseler de istemeseler de gittikleri her yerde manşet olmaya devam ettiler. Bir dönem dünyanın en çok konuşulan çifti 2 kez evlenip boşanmıştı.

2. Brad Pitt ve Angelina Jolie - Mr and Mrs Smith (2005), By The Sea (2015)

2. Brad Pitt ve Angelina Jolie - Mr and Mrs Smith (2005), By The Sea (2015)

Kim Brangelina’yı bilmez? Çift ilk filmlerinde birbirlerini öldürmek için kiralanan evli iki suikastçıyı oynarken birbirlerine aşık oldular. Pitt o zamanki eşi Jennifer Anniston'dan boşandı ve Jolie ile ilişkiye başladı. 2014'te Fransa'daki mülklerinde özel bir törenle evlendiler. İlişkileri 12 yıl sürse de birlikte sadece bir filmde daha rol aldılar. Film 2015 yapımı ve Jolie tarafından yazılıp yönetildi. 1960'larda Fransa'da tatil yapan Amerikalı bir çift hakkında soğuk bir dramayı konu ediniyor ve evliliğin gizemine dair cesur bir yorum getiriyor. Gezegendeki en tanınabilir iki yüze sahip çift ne yazık ki bu kez beklentiyi karşılayamıyor ve By The Sea, gişede beklentinin altında hasılat topluyor.

3. Tom Cruise ve Nicole Kidman - Days of Thunder (1990), Far and Away (1992), Eyes Wide Shut (1999)

3. Tom Cruise ve Nicole Kidman - Days of Thunder (1990), Far and Away (1992), Eyes Wide Shut (1999)

11 yıllık Cruise ve Kidman masalında çift bu süre zarfında birlikte üç film çekmeyi başardı. 1990'daki yarış filmi “Days of Thunder”ın setinde tanışan çift daha sonra 'Far and Away' ve “Eyes Wide Shut” filmlerinde de başrolleri paylaştı. İlk filmlerinin çıktığı yıl evlendiler ve Isabella Jane ve Connor Antony adında 2 çocuğu evlat edindiler. 1999'un erotik gerilim filmi, aynı zamanda Stanley Kubrick'in son filmi olan 'Eyes Wide Shut'ta ana hikayeyi canlandıran esrarengiz bir güzel olarak Kidman, o dönem kendisinden daha ünlü olan eşi Cruise’un gölgesinden çoktan kaçtığını kanıtladı. Filmin çekiminin 2 yıla yakın sürmesi evli çifti zorlamış olacak ki birkaç yıl sonra ayrıldılar. Ama bu filmler onları sonsuza kadar bağladı.

4. Johnny Depp ve Winona Ryder - Edward Scissorhands (1990)

4. Johnny Depp ve Winona Ryder - Edward Scissorhands (1990)

Tim Burton'ın zamansız başyapıtı! Diğer filmleri ne kadar iyi olursa olsun, Burton'ın en büyük sanatsal ve sinema başarısı bugün bile Edward Scissorhands olarak gösteriliyor. Filmde Edward’ı (Johnny Depp) yaratan mucit ne yazık ki ellerini tamamlayamadan ölür. Tek başına kalan Edward, birtakım olaylar sonrası Kim (Winona Ryder) ile tanışır ve ona aşık olur. İşte 90’lara damga vuran ve Depp’in koluna dövme yaptırdığı aşk da bu filmle başlamış oldu ama sadece 4 yıl sürdü. İster inanın ister inanmayın, bu Depp ve Ryder'ın birlikte yaptığı tek film.

5. John Krasinski ve Emily Blunt - Quiet Place (2018)

5. John Krasinski ve Emily Blunt - Quiet Place (2018)

Quiet Place; zekice hazırlanmış, ürpertici ve dikkatle koreografisi yapılmış bir korku filmi. Sesler sayesinde avlanan kör canavarların yaşadığı kıyamet sonrası bir dünyada, hayatta kalmak ve çocuklarını büyütmek için mücadele eden bir babayla (Krasinski) bir anneyi (Emily Blunt) anlatıyor. İkincisi geçen yıl piyasaya sürülen ve gişede güzel başarılar elde eden seri, 'Keşke Krasinski ve Blunt birlikte daha fazla film yapsa.' dedirtti. Ne de olsa Hollywood'un en tatlı çifti onlar. Alışılmışın dışında olarak ünlü çift ilk defa film setlerinde değil, gerçek hayatta ortak arkadaşları aracılığıyla bir araya geldiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ryan Reynolds ve Blake Lively - Green Lantern (2011)

6. Ryan Reynolds ve Blake Lively - Green Lantern (2011)

Bir tarafta Gossip Girl’de Dan karakterini canlandıran Blake Lively, diğer tarafta ölümsüz kahramanımız Deadpool’u oynayan Ryan Reynolds. İlk karşılaştıklarında ikili DC Comics imzasını taşıyan ve yine bir süper kahraman filmi olan Green Lantern filmi için sete geldi. Her ne kadar harika bir uyum yakalamış olsalar da o dönem ikisinin de aşk hayatı doluydu. Öyle ki Reynold Hollywood’un en güzel kadınlarından Scarlett Johansson ile evliydi. Ama ikisi için farklı bir son vardı. İkili sadece evlenmekle kalmadı, üç kızları oldu. Çiftin evliliği 'Green Lantern'den çıkan tek iyi şey dedirtti. Film ise bir test pilotu olan ve kendisine verilen yüzükle süper güçlere sahip olan Hal Jordan'ın (Ryan Reynolds) hikayesini anlatıyor.

7. Channing Tatum ve Jenna Dewan - Step Up (2006)

7. Channing Tatum ve Jenna Dewan - Step Up (2006)

Yetenekli bir sokak dansçısının (Channing Tatum) ayrıcalıklı bir modern dansçıyla (Jenna Dewan) bir araya gelmesi ve büyük bir gösteri için birbirini eğitmesi, sonunda da aşık olması… Step Up'ın sanatsal değerleri biraz tartışılabilir. Filmin başarısı, iki başrolün kimyasına atfedilebilir. 2006'da Step Up filminin setinde tanışıp aşık olan çift 3 yıl sonra evlendi. Filmin ardından, başarılarının yansıması olarak 'Step Up' devam filmleri, yan yapımlar, TV dizileri ve çok daha fazlası ortaya çıktı. Tatum – Dewan çifti 2013'te Everly adını verdikleri bir kız çocuğu dünyaya getirdiler. Ekranlarda eğlenceli hallerini görmeye alışık olduğumuz çift 2018'de boşandı.

8. Javier Bardem ve Penélope Cruz - Vicky Cristina Barcelona (2008)

8. Javier Bardem ve Penélope Cruz - Vicky Cristina Barcelona (2008)

Filmde Vicky ile Cristina isimli iki zıt karakterli arkadaş İspanya’ya tatile gider ve oradaki çekici sanatçı Juan Antonio ile tanışırlar. 3’ü arasında sıra dışı bir aşk gelişir. Gerçek hayatta çiftimizin karşılaştığı ilk set bu değil. Cruz ve Bardem ilk kez 1992'de İspanyol komedi-draması Jamón Jamón'u çekerken tanıştılar. Ancak yıllar sonra ikili Woody Allen'ın romantik komedisi Vicky Christina Barcelona'yı çekmek için yeniden bir araya geldiklerinde işleri bir sonraki aşamaya taşıdılar. Oscar ödüllü İspanyol çift aşklarını 2 çocukla taçlandırdı.

Bunlara da göz atabilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuğçe Serter

Bardem ve Cruz'un Everybody Knows filmi de çok iyidir.