Görüş Bildir
Haberler
Sinema Dünyasını Ciddi Anlamda Etkileyen Japon Sinemasından Mutlaka İzlemeniz Gereken Muhteşem Filmler

Sinema Dünyasını Ciddi Anlamda Etkileyen Japon Sinemasından Mutlaka İzlemeniz Gereken Muhteşem Filmler

Japon sineması özellikle dram ve korku filmleri konusunda çok önemli bir yere sahip. Öyle ki pek çok Japon yapımı film tekrardan çekilerek dünya çağında başarı elde etti. Eğer siz de Japon sinemasından hoşlanan biriyseniz işte dünya sinemasını da etkileyen Japon sinemasından animeden korku filmlerine öneriler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tokyo Story (1953)

1. Tokyo Story (1953)

Özet: Yaşlı bir çift, yetişkin çocuklarını ziyaret etmek için küçük köylerinden kalabalık Tokyo'ya gider. Aileleri onlarla vakit geçiremeyecek kadar meşgul göründüğünde, dul gelinleri Noriko ile daha fazla zaman geçirmeye başlarlar.

Oyuncular: Chishu Ryu, So Yamamura

Yönetmen: Yasujiro Ozu

2. Spirited Away (2001)

2. Spirited Away (2001)

Özet: 10 yaşındaki Chihiro ve ailesi, yeni evlerine kestirmeden giderken terk edilmiş bir lunaparka rastlarlar. Güneş onlar gidemeden battığında, Chihiro'nun ebeveynleri domuza dönüşür ve Chihiro kendini ruhlar için güvenli bir sığınak olduğu kadar hamam gibi görünen bir yerde kapana kısılmış bulur.

Oyuncular: Miyu Irino, Daveigh Chase

Yönetmen: Hayao Miyazaki

3. Godzilla (1954)

3. Godzilla (1954)

Özet: Atom bombasının ardından, okyanusun derinliklerinden kertenkele benzeri dev bir yaratık yükselir ve Tokyo'yu alt üst eder. Kaosun ortasında, seçkin bir grup bilim insanı, daha fazla can kaybı yaşanmadan önce canavarı durdurmanın bir yolunu bulmalıdır.

Oyuncular: Takashi Shimura, Akihiko Hirata

Yönetmen: Ishiro Honda

4. The Hidden Fortress (1958)

4. The Hidden Fortress (1958)

Özet: İki entrikacı köylü, gizemli bir adam ve kadınla karşılaşır. Yabancıların, sırasıyla bir prenses ve bir general olduğunu bilmeden, onlara güvenliğe kadar eşlik etmeleri karşılığında köylülere altın vermeyi teklif ederler.

Oyuncular: Toshiro Mifune, Misa Uehara

Yönetmen: Akira Kurosawa

5. Rashomon (1950)

5. Rashomon (1950)

Özet: Bir adam öldürülmüş ve bir kadın saldırıya uğramış bulunduğunda, olayın arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmak için olaya karışan dört kişi yargılanır. Her birey kendi hikayesini mahkemeye açıklarken, cevaplardan daha fazla soru ortaya çıkmaya başlar.

Oyuncular: Toshiro Mifune, Masayuki Mori

Yönetmen: Akira Kurosawa

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yojimbo (1961)

6. Yojimbo (1961)

Özet: Gezgin bir ronin, birbiriyle savaşan iki suç örgütü tarafından istila edilmiş bir kasabaya gelir. Önümüzdeki birkaç gün içinde, kasabayı tiranlıktan kurtarmak için iki çeteyi karşı karşıya getiren bir plan yapar.

Oyuncular: Toshiro Mifune, Tatsuya Nakadai

Yönetmen: Akira Kurosawa

7. Akira (1988)

7. Akira (1988)

Özet: Yanlış giden bir deneyin Japon hükümetinin Tokyo'yu bombalamasına yol açmasından yıllar sonra, yeniden inşa edilen şehir suçla boğuşuyor. Bir sokak çetesi, başka bir deney turu içeren bir komploya bağlandığında, Tokyo'nun tekrar yok edilmesini önlemek için zamana karşı bir yarış haline gelir.

Oyuncular: Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki

Yönetmen: Katsuhiro Otomo

8. Seven Samurai (1954)

8. Seven Samurai (1954)

Özet: Bir haydut klanı tarafından sık sık yapılan baskınlar nedeniyle bir köyde yiyecek ve erzak azaldığında, ödeme yapmadan yardım etmeye istekli birkaç samuray toplarlar. Bir araya gelip acımasız haydut sürüsünü alt etmesi gereken, her biri farklı geçmişlere sahip yedi ronini bir araya toplarlar.

Oyuncular: Toshiro Milfune, Takashi Shimura

Yönetmen: Akira Kurosawa

9. Ringu (1998)

9. Ringu (1998)

Özet: Yeğeni ölü bulunduktan sonra, sözde lanetli bir video kaseti izleyen muhabir Reiko gerçeği aramaya başlar. Kaseti kendisi izledikten sonra, yedi gün içinde öleceğini söyleyen bir telefon alır. Reiko ve eski kocası, cevapları ve perili kasetin arkasındaki kökeni aramaya devam ediyor.

Oyuncular: Nanako Matsushima, Miki Nakatani

Yönetmen: Hideo Nakata

10. Audition (1999)

10. Audition (1999)

Özet: Dul Aoyama flört sahnesine geri dönmeye hazır olduğuna karar verir. Film işindeki arkadaşı, Aoyama'nın mükemmel eşleşmeyi bulmasına yardım etmek için sahte bir seçmeler düzenler. Güzeller güzeli Asami'ye aşık olduktan sonra, Aoyama onunla bir ilişkiye başlar, ancak sonunda kendi, daha uğursuz amaçlarını öğrenir.

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina

Yönetmen: Takashi Miike

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Woman in the Dunes (1964)

11. Woman in the Dunes (1964)

Özet: Tatilde olan bir böcek bilimci, bineceği son otobüsü kaçırır ve yöre halkının yönlendirmesiyle geceyi genç bir kadının evinde geçirme kararı alır.

Oyuncular: Eiji Okada, Kyoko Kishida

Yönetmen: Hiroshi Teshigahara

12. Departures (2008)

12. Departures (2008)

Özet: Yeni işsiz bir çellist, ölüleri cenaze törenleri için hazırlama işine başlar. Müziği bırakıp yeni işine odaklanan çellist, bu yeni düzene alışmaya çalışmaktadır.

Oyuncular: Masahiro Motoki, Ryoko Hirosue

Yönetmen: Yojiro Takita

13. Shoplifters (2018)

13. Shoplifters (2018)

Özet: Küçük çapta dolandırıcılardan oluşan bir aile, dışarıda soğukta buldukları bir çocuğu yanına alır. Bu film, ailenin yaşadıklarını anlatıyor.

Oyuncular: Lily Franky, Sakura Ando

Yönetmen: Hirokazu Koreeda

14. One Cut of the Dead (2017)

14. One Cut of the Dead (2017)

Özet: Gerçek zombiler tarafından saldırıya uğradıklarında, terk edilmiş bir 2. Dünya Savaşı Japon tesisinde düşük bütçeli bir zombi filmi çeken bir hack yönetmeni ve film ekibi için işler kötü gider.

Oyuncular: Takayuki Hamatsu, Yuzuki Akiyama

Yönetmen: Shin'ichiro Ueda

15. Wife of a Spy (2020)

15. Wife of a Spy (2020)

Özet: Bir barbarlık olayına tanık olduğu Mançurya'ya gitmek için karısını geride bırakan Japon bir tüccar, daha sonraki eylemleri karısı için yanlış anlaşılmalara, kıskançlıklara ve yasal sorunlara neden olur.

Oyuncular: Yu Aoi, Issey Takahashi

Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Death Note (2006)

16. Death Note (2006)

Özet: Light Yagami, öldürme gücüne sahip bir defter olan Death Note'u bulunca ve dünyayı suçlulardan kurtarmaya karar verdiğinde, dünyanın en büyük iki dehası arasındaki savaş başlar.

Oyuncular: Tatsuya Fujiwara, Asaka Seto

Yönetmen: Shusuke Kaneko

17. Dark Water (2002)

17. Dark Water (2002)

Özet: Bir anne ve 6 yaşındaki kızı, her yüzeyi su dolu ürkütücü bir daireye taşınır. Bu daire zaten ürkütücü olurken, anne ve kızının hayatının tehlikeye girmesine neden olur.

Oyuncular: Hitomi Kuroki, Mirei Oguchi

Yönetmen: Hideo Nakata

18. Confessions (2010)

18. Confessions (2010)

Özet: Yas tutan bir annenin psikolojik gerilim filmi, kızının ölümünden sorumlu olanları geri ödemek için çarpık bir ana planla soğukkanlı bir intikamcıya dönüştü.

Oyuncular: Takako Matsu, Yoshino Kimura

Yönetmen: Tetsuya Nakashima

19. Cure (1997)

19. Cure (1997)

Özet: Hayal kırıklığına uğramış bir dedektif, yaptıklarını hatırlamayan insanlar tarafından işlenen birkaç korkunç cinayet davasıyla ilgilenir.

Oyuncular: Masato Hagiwara, Koji Yakusho

Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa

20. Wild Zero (1999)

20. Wild Zero (1999)

Özet: Sadece efsanevi Japon garaj rock grubu Guitar Wolf, bir zombi ordusuyla dünyayı yok eden bir uzaylı ırkı arasında durabilir.

Oyuncular: Guitar Wolf, Drum Wolf

Yönetmen: Tetsuro Takeuchi

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
syborg

Yojimbo, 7 Samurai lı bir listede kör samuray Zatoichi olmaması... yine de geçen anime manga listesine girememiş Akira'yı kondurmuşunuz madem :))

TİRYAKİ

gözlerim zatoichi'yi aradı.. Editörü tokatlamak geliyor içimden.. ararım bulamam diye zotichi'nin 8 filmi telefonumda kayıtlı.. Akira izledim ama bana göre d... Devamını Gör

tongue fu

japon sinemasından bihaber olan liste yaparsa böyle olur editör sen magazinle falan ilgilen seppuku (1952) yer almayan listeye liste demem.