Görüş Bildir
Haberler
Şimdiye Kadar Çekilmiş En İyi Dünyanın Sonu Temalı Filmler

Şimdiye Kadar Çekilmiş En İyi Dünyanın Sonu Temalı Filmler

Sueda İlkyaz
24.12.2022 - 13:17 Son Güncelleme: 25.12.2022 - 01:06

Dünyanın sonunun gelmesi ya da kıyametin kopması filmlerle oldukça karşımıza çıkan bir tema biliyorsunuz ki. Genellikle ya dünya sonuna yaklaşmış olur ya da yaşanan felaketler sonrası dünya berbat bir hale sürüklenir. İşte biz de bu konuda en başarılı olmuş filmleri ve serileri sizler için içeriğimizde derledik! Buyrun okumaya...👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/williambarri...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Road (2009)

1. The Road (2009)

Hem kitapta hem de filmde kıyametin nedeni belli değil ancak insanların çok kötü zamanlar geçirdiği kesin. Film ise bir baba ve oğlunun Amerika kıyılarına doğru yola çıkmasını konu alıyor. Filmi izlemekte biraz zorlanabilirsiniz ama emin olun kitap filmden daha sert ve acımasız.

2. Children of Men (2006)

2. Children of Men (2006)

Pek çok kıyamet filminde Dünya'ya çarpan bir meteor, patlayan nükleer bombalar veya çıldıran yapay zekalar karşımıza çıkar. Children of Men ise kadınların doğum yapma yeteneğini kaybettiği bir dünyayı tasvir ediyor. İnsan ırkının yok olmanın eşiğine geldiği bu distopik gelecekte mucizevi bir şekilde hamile kalan bir kadına eski bir aktivist bu tehlikeli yolculukta kadına eşlik etmeyi kabul ediyor.

3. 28 Days Later (2002) - 28 Weeks Later (2007)

3. 28 Days Later (2002) - 28 Weeks Later (2007)

28 Days Later, George Romero'nun Living Dead filmlerinden sonra zombi konulu filmleri hemen hemen tek başına yeniden canlandırmış da diyebiliriz.  Filmlerin konusuna gelince, denek maymunlarının serbest bırakılmasıyla ölümcül bir virüs İngiltere’yi tehdit altına alır. Çözüm olarak virüslü kişiler askerler tarafından yönetilen sığınağa taşınırlar ancak orada da büyük problemler çıkar. 28 Weeks Later ise olaylardan altı ay sonrasını konu alıyor. Karışıklık kontrol altına alınmış ve halk yavaş yavaş evlerine geri dönmeye başlarken, Amerikan ordusu da insanların güvenle evlerine yeniden yerleşebilmelerini sağlamak için yardım etmektedir. Halk tam her şeyin bittiğine inanmaya başladığı bir anda virüs tekrar kendini gösterir.

4. I Am Legend (2007)

4. I Am Legend (2007)

Kıyamet filmi denilince akla ilk gelen filmlerden biri olan I Am Legend, Robert Neville adlı, korkunç bir virüsün yayılmasına engel olamamış bir bilim insanını konu alıyor. Ancak virüse engel olamasa da kendisinin bağışıklığı var ve hatta bağışıklığı olan tek kişi. Neville her türlü imkanı kullanarak kendisi gibi hayatta kalabilmiş kişilere ulaşmaya çalışıyor ve bu yolculukta yalnız olmadığını fark ediyor.

5. A Quiet Place (2018) - A Quiet Place Part II (2020)

5. A Quiet Place (2018) - A Quiet Place Part II (2020)

Kıyamet sonrası bir dünyada, bir aile son derece hassas işitme duyuları olan canavarlar nedeniyle sessizce yaşayarak saklanmak zorunda kalır. İlk yaşananların devamını konu alan ikinci filmde ise Abbott ailesi bilinmeyene doğru maceraya atılır ve onları bekleyen tek tehdidin sese duyarlı canavarlar olmadığını fark ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zombieland (2009) - Zombieland: Double Tap (2019)

6. Zombieland (2009) - Zombieland: Double Tap (2019)

Korkuyu komedi unsuruyla harmanlayan seride yolları kesişen dört kişi bir zombi istilasında hayatta kalmaya çalışmaktadır. Zombieland filminin devamı niteliğinde olan filmde ise Columbus ve arkadaşları bir kez daha zombi saldırılarına karşı hayatta kalmaya çalışmaktadır ve ekibe yeni yüzler de katılır.

7. Living Dead (1968-2009)

7. Living Dead (1968-2009)

Toplamda altı filmi bulunan seri, ilk film Night of the Living Dead ile zombi konulu film türünü ortaya attı ve pek çok zombi konulu filmin yapılmasına sebep oldu desek yeridir. İlk filmde bir grup Pennsylvanialı, Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu kıyısını kasıp kavuran zombi istilasından korunmak için eski bir çiftlik evinde barikat kurar ve hayatta kalmaya çalışıyor. Serinin filmlerinin birbiri ile bağlantılı olmadığının da altını çizelim.

8. Planet of the Apes (1968-2017)

8. Planet of the Apes (1968-2017)

Bu serinin tam dokuz filmi ve bir dizisi bulunuyor. Her şeyin başlangıcı ise genetik mühendislerinin maymunların üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucu maymunlarda zihinsel gelişmeler yaşanmasına dayanıyor. Bunları gözlemleyen Will Rodman, maymunlardan birini genetik araştırmaların yapıldığı tesisten kaçırıyor ve devamında olanlar oluyor.

9. WALL-E (2008)

9. WALL-E (2008)

Yalnız bir robot olan WALL-E insanların bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratır. Yalnızlığı ise başka bir robot olan Eve'nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında oluşan bu dokunaklı ilişki karşılaştıkları türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır. Film ciddi anlamda bir 'dünyanın sonu' filmi çünkü sona eren insanlık değil, dünyanın ta kendisi. WALL-E, ne yazık ki, muhtemelen en gerçekçi ve aynı zamanda en umut verici kıyamet filmlerinden biri.

10. Mad Max (1979-2015)

10. Mad Max (1979-2015)

Kıyamet senaryosu üzerine kurulu bu aksiyon serisinde, nükleer savaşın ardından dünyada çöllerin yaygınlaştığını ve susuzluk probleminin iyice arttığını görüyoruz. Medeniyet çöküşe doğru sürüklenirken, insanlığın akıl ve mantıktan nasıl gitgide uzaklaştığı gözler önüne seriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Shaun of the Dead (2004)

11. Shaun of the Dead (2004)

Edgar Wright ve Simon Pegg, durum komedisi Spaced'in büyük başarısından sonra her ikisinin de kariyerinde büyük bir adım olacak olan Shaun of the Dead filmiyle beyaz perdeye dönüşlerini gerçekleştirmişti. Film bir zombi salgınının tam başlangıcında geçiyor ve hala gelmiş geçmiş en komik ve en yaratıcı korku filmlerinden biri olarak anılıyor.

12. Snowpiercer (2013)

12. Snowpiercer (2013)

Dünyanın buzla kaplandığı günlerin üzerinden yedi yıl geçmiştir ve hayatta kalabilmeyi başaran çok az insan vardır. Yaşanan bu büyük felaketten kurtulmaları ise Snowpiercer adındaki bin bir vagonlu devasa bir trende hiç durmadan dönmeleri sayesindedir. Zenginler öndeki vagonlarda ve sefalet içindeki işçi sınıfı ise arka vagonlardadır. Filmde kasvet, iç karartıcı ve yamyamlık unsurları görmek mümkün ve bu da filmi harika bir kıyamet filmi yapıyor.

13. The Hunger Games (2012-2015)

13. The Hunger Games (2012-2015)

WALL-E gibi The Hunger Games de dünyanın sonunun gerçekte nasıl olacağını gösterme konusunda rahatsız edici derecede iyi bir iş çıkarıyor. Aradaki fark ise The Hunger Games'in dünyanın şu anki durumuna çok daha yakın olması. WALL-E'de düzeltme zahmetine katlanılamadığı zaman dünya terk ediliyor. The Hunger Games'de ise insanlar başkasının acı çekmesi pahasına eğlenceyle dikkatlerini dağıtıyor.

14. The Day After Tomorrow (2004)

14. The Day After Tomorrow (2004)

En iyi felaket filmlerinden biri olan The Day After Tomorrow, yıllarca süren küresel ısınmanın ardından dünyanın nasıl parçalandığını gösteriyor. Film ise dünyanın sonu temalı filmlerde uzmanlaşmış bir yönetmen olan Roland Emmerich tarafından yönetildi. Emmerich ayrıca 2012, Independence Day ve Moonfall filmlerini de yönetmişti.

15. The Matrix (1999-2021)

15. The Matrix (1999-2021)

Matrix filmini duymayanınız yoktur ama biz yine de özet geçelim. Bilgisayar programcısı Thomas Anderson, Neo adını kullanan bir hackerdır. Neo, Matrix i araştırırken Trinity vasıtasıyla Morpheus ile tanışır. Morpheus ise bu dünyanın aslında sadece sanal bir dünya olduğunu Neo'ya gösterir. Neo ve Morpheus'un ekibinin görevi artık Matrix'i bir arada tutan ana yapıyı kırıp insanları bu sanal ortamdan kurtarmaktır. İnsanların CGI'dan felsefeye kadar her şey hakkında konuştuğu devrim niteliğinde bir film olan Matrix, izleyenlere dünyanın sonu sanki bir başlangıçmış ​​gibi hissettiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Interstellar (2014)

16. Interstellar (2014)

Interstellar, radikal adımlar atılmazsa yok olmakta olan bir dünyada insanlar için seçeneklerin yavaş yavaş tükendiğini açıkça gösteren bir film. Filmde ise bir grup astronotun insanların yaşayabileceği yeni bir yer bulma arayışı konu ediliyor.

17. Blade Runner (1982) & Blade Runner 2049 (2017)

17. Blade Runner (1982) & Blade Runner 2049 (2017)

Filmde pek bahsedilmese de nükleer savaştan sonrasını konu aldığına eminiz. Hem orijinal hem de 2017 devam filmi, neyin gerçek ve bizim için neyin önemli olduğuna dair dokunaklı hikayeler sunuyor. 1982'de çekilen ilk filmde Blade Runner olan Rick Deckard, Los Angeles'a gelen bir grup replikantı yakalaması için verilen son bir görevi kabul ediyor ancak görünüm olarak insandan hiçbir farkı bulunmayan bu robotları bulması hiç kolay olmuyor. İkinci film ise ilk filmde yaşananların üzerinden otuz yıldan fazla zaman geçmişken, Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K'nin insanlığı kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarmasıyla devam ediyor.

18. Akira (1988)

18. Akira (1988)

Esrarengiz bir silah ile yerle bir edilen Tokyo, Neo-Tokyo adıyla yeniden inşa edilmiştir. Mafya ve çeteler yüzünden karanlık bir tehlikeli bir hal alan metropolde ne asker ne de polis güvenliği sağlayamamaktadır. Çocukluklarından beri arkadaş olan Tetsuo ve Kaneda ise motorsikletli çeteleriyle farkında olmadan gizli bir askeri üsse girerler. Tetsuo yakalanır ve deneylere kobay olarak kullanılır. Bu olay sonrası olağanüstü güçlere kavuşan Tetsuo şehri yoketmeye başlar. Onu durdurabilecek tek kişi ise Akira'dır. Küresel bir çatışmadan sonrasını konu edinen bu film, savaşın çocuklar üzerindeki etkileri ve çok daha fazlasını konu edinen oldukça başarılı bir yapım.

19. This Is the End (2013)

19. This Is the End (2013)

James Franco'nun evinde verdiği bir parti sırasında kıyamet kopmaya başlar ve tüm dünya kargaşaya sürüklenir. Evdekilerin elinde kısıtlı kaynak vardır ve işler zorlaştıkça herkesin içindeki vahşi hayatta kalma içgüdüsü ortaya çıkacaktır. This Is the End, özel efektleri ile ön plana çıkan başarılı ve komik bir dünyanın sonu filmi.

20. Terminator (1984-2019)

20. Terminator (1984-2019)

Direnişçilere karşı mücadele eden Skynet, Terminator'lerden birine ulaşarak onu direnişi başlatan Sarah Connor'ı öldürmesi için geçmişe gönderir ve altı filmlik seri böylece başlamış olur. Terminatör evreninde dünyanın henüz sona ermediği ama sona ermesinin çok yakın olduğu bir döneme şahitlik ediyoruz. Öte yandan Arnold Schwarzenegger'in de en ikonik rolü tabii.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın