Görüş Bildir
Haberler
2022 Yılında Dört Gözle Beklenmelerine Rağmen İstediği Etkiyi Bırakamayıp Hayal Kırıklığı Yaratan Filmler

2022 Yılında Dört Gözle Beklenmelerine Rağmen İstediği Etkiyi Bırakamayıp Hayal Kırıklığı Yaratan Filmler

Sueda İlkyaz
16.12.2022 - 13:22

2022 yılında merakla beklenen pek çok film izleyici karşına çıktı ancak bazıları hayal kırıklığına uğrattı ne yazık ki. 2022'nin heyecanla beklenmesine rağmen beklenen etkiyi yaratamayan ve istediği başarıyı yakalamayan filmleri için buyrun içeriğimize.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/laurengarafa...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Batman

1. The Batman

Filmin oyuncu ekibi oldukça sevilse de filmin sevilmeyen pek çok yanı var. Başta filmin uzunluğu geliyor çünkü film 2 saat 56 dakika. Bir diğer ve belki de izleyicilerin filmi beğenmemesine sebep olan en önemli neden ise Robert Pattinson'ın role yakıştırılmaması. Ayrıca film her ne kadar çok uzun olsa da karakterlerin iç dünyasına yine de uzak kalıyoruz. Filmin ana konusunu sıkıcı bulanlar ve Batman'in hikayesine hiçbir şey katmadığını düşünenler de bulunuyor tabii.

2. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

2. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Marvel hayranları farklı evrenlerde yapılacak yolculuklar için oldukça heyecanlıyken, film ne yazık ki bu beklentiyi pek karşılayamadı. Senaryo hayranları hayal kırıklığına uğratan bir diğer nokta çünkü filmde yer alan tüm başarılı oyuncular bu senaryo yüzünden potansiyelini yeterince gösteremiyor. Wanda Maximoff ise harcanan bir diğer konu. Hikayenin asıl kötüsü olduğu ortaya çıkması, izleyenlerde Daenerys Targaryen'in bir anda kötü olmasının hissiyatını yaşatmış desek yeridir. Dahası Wanda karakterinin yıllardır süregelen yolculuğunu da bir nevi baltalıyor bu kötü karakter olma işi. Ayrıca çok fazla CGI kullanımı da izleyenler üzerinde olumsuz etki bırakmış.

3. Blonde

3. Blonde

Bu filmin en fazla tepki aldığı nokta, gerçeğine uygun yapılmayarak Marilyn Monroe'nun anısına saygısızlık yapılması aslında. Filmde Monroe'ya karşı yapılan cinsiyetçi yaklaşım, özellikle kürtaj sahnesi, izleyenleri oldukça rahatsız ediyor çünkü film düşük yapma ve hamilelik hakkında bazı kafa karıştırıcı mesajlar veriyor. Esasında kitaptan uyarlanan film, Monroe'un hayatını son derece rahatsız edici unsurlar ekleyerek uyarlamış gibi görünüyor ve bu da sevenlerini rahatsız ediyor tabii.

4. Black Adam

4. Black Adam

Öncelikle filmin kötü karakteri kolayca unutulabilir türden, yani izleyicide yeterli etkiyi bırakamıyor. Her filmde karşılaşılan ruhsuz ve basit kötü adam olmaktan öteye geçemiyor Sabbac karakteri. Filmin başarısız olduğu yerlerden biri de senaryosu. Bayat diyaloglardan tutun unutulabilir kötü adama kadar, film hiç de on yıldan fazla bir süredir yapım aşamasında olan bir proje gibi hissettirmiyor.

5. Nope

5. Nope

Get Out ve Us gibi oldukça beğenilen korku filmlerinin yönetmeni Jordan Peele, Nope filmiyle ne yazık ki beklentiyi karşılayamadı. İzleyiciler genelde filmde bir kopukluk olmasından ve bekledikleri gerilimi yaşayamamaktan şikayetçi. Örneğin geriye dönüş sahnelerinde bir şempanzenin 90'lar televizyon programını nasıl mahvettiği ve katliam yaptığını görülüyor ancak seyirci bu sahnelerin filme neden eklendiğini anlamakta güçlük çekiyor. Filmdeki diyalogları ve şakaları zorlama bulanlar da bulunuyor. Filmin uzunluğu da beğenilmemesinde bir diğer etken.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Thor: Love and Thunder

6. Thor: Love and Thunder

İzleyiciler, yıllardır karşımıza çıkan Thor karakterinden eğlenceli bir macera bekliyordu ancak her şeyin şakaya vurulduğu bir filmle karşılaştılar ne yazık ki. Örneğin Christian Bale, korkunç bir yaratık olmak için elinden geleni yaparken, Thor sürekli alaycı bir şekilde davranıyor. Kötü CGI, son derece karışık bir konu ve çok fazla komedi unsuru bulunması Marvel hayranlarını hayal kırıklığına uğratmış maalesef.

7. Don't Worry Darling

7. Don't Worry Darling

Filmin başlangıcı, sinematografisi ve kostümleri çok başarılı olsa da, filmin dönüm noktası pek çok kişi tarafından basit bulunmuş. Oyunculuklar açısından da pek çok tartışmaya sebep olan filmin tanıtımı esnasında yaşanan olaylar da beğenilmemesine katkıda bulunmuş diyebiliriz.

8. Top Gun: Maverick

8. Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick filmi ilk filmden 30 yıl sonra geldi biliyorsunuz ki. İzleyenlerin fikri ise ilk filmden hiçbir farkı olmadığı yönünde. Senaryonun sıradan olduğunu ve 30 yıl sonra gelen bir film için basit kaldığı da izleyicilerin yorumları arasında yer alıyor.

9. Disenchanted

9. Disenchanted

Enchanted filminin devamı niteliğindeki film de beklentiyi karşılayamayanlardan. Müzikal türünde olan filmde müzikler beklentiyi karşılayamıyor ve senaryo başlarda heyecanlı olsa da sonlara doğru heyecanını kaybediyor. 15 yıldır devam filmini bekleyen izleyiciler, komedi açısından da film zayıf bulmuş.

10. Pearl

10. Pearl

X filminin öncesini anlatan film, X filminin yarattığı şok ve korku yoğunluğu seviyesinin altında kalıyor. Filmin senaryosu oldukça tahmin edilebilir ve X filmine göre oldukça sıkıcı olduğu düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Gray Man

11. The Gray Man

Filmin senaryosu sıradan ve bu durum iyi koreografilenmiş dövüş sahneleri ve büyük patlamalarla telafi edilmeye çalışılmış gibi görünüyor. Tabii ki bu kötü bir durum değil ancak izleyiciler sık sık dövüş sahnesi izlemek yerine karakterlerin hikayesini ve gelişimini de görmek isteyebiliyor. Chris Evans'ın kötü adam rolünü oynamakta pek başarılı olamadığını düşünenler de bulunuyor tabii.

12. Jurassic World: Dominion

12. Jurassic World: Dominion

1993 yılında yayın hayatına başlayan Jursassic Park serisini sonlandırmak için Jurassic World: Dominion filminin oldukça zayıf kaldığı düşünülüyor. Öyle ki, film Jurassic Park serisinin en kötü filmi olarak bile anılıyor. Birkaç Jurassic Park karakteri geri dönse de ve başarılı oyuncular yer alsa da, film kapanış filmi için istenen etkiyi bırakamadı ve serinin hayranları daha anlatılacak çok şey olduğu ve bir film daha çıkması gerektiğini düşünüyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
8
7
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nefret Makamı

bişeyide beğenin amk

Batman'i gayet beğendim, güzeldi. Robert Pattinson'u role yakıştıramayanlar kim acaba. Zaten filmin yarısında kostümlü takılıyor ve rolüne de gayet yakışmışt... Devamını Gör

Çavlan Erdost

Top Gun Maverick'i beğenmemek de yani ne bileyim... (ilk filmin imdb puanı 6.9, maverick'in 8.4 bu arada. yanlış bir genelleme yapmış olmayasınız?)