Görüş Bildir
Haberler
Sherlock Holmes 50 Yıl Tavan Arasında Gizlenmiş

Sherlock Holmes 50 Yıl Tavan Arasında Gizlenmiş

Onedio Medya
23.02.2015 - 20:36 Son Güncelleme: 24.02.2015 - 02:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

İskoçya’nın Selkirk kentinde, Sir Arthur Conan Doyle tarafından yazılmış yeni bir Sherlock Holmes hikâyesi bulundu.

The Telegraph gazetesinin haberine göre, tarihçi Walter Elliot, evinin tavanarasında bir Sherlock Holmes hikâyesi buldu. İngiliz edebiyatı uzmanları metnin Doyle’a ait olduğunu doğrularken, Elliot, “Sherlock Holmes: Discovering the Border Burghs and, by deduction, the Brig Bazaar” adlı hikâyenin yer aldığı 113 yıllık kitapçığı 50 yıl kadar önce bir arkadaşından aldığını söyledi. “Kaç tane basıp ne kadarını sattıkları konusunda hiç bir fikrim yok” diyen Elliot, “kitap yaklaşık 40-50 yıldır bende. Ancak bana birisi vermiş olmalı, çünkü satın aldığımı hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Doyle, son Sherlock Holmes metninden 80 yıl aradan sonra ortaya çıkan, bin 300 kelimelik kısa öyküsünü yıkılan bir köprünün yeniden yapımına katkı sağlamak amacıyla yazmış.

İskoçya’daki Selkirk kasabasındaki ahşap köprü, sel sonucu 1902 yılında yıkılır. Yerel halk ise köprüyü yeniden yapacak parayı toplamak için 1904 yılında üç günlük kermes organize eder. Kermeste ayrıca yerel halktan kişilerin yazdığı öykülerin yer aldığı 48 sayfalık “The Book o’ the Brig” isimli bir kitapçık satılır. Selkirk ve çevresindeki bölgeleri ziyaret etmeyi seven Doyle da kitaba katkıda bulunur.

Yaklaşık 8 santimetreye 25 santimetre ebatlarında, yumuşak kahverengi karton kapaklı kitapçık Selkirk’te açılacak geçici bir müzede, Elliot’un, o dönemde yeniden inşa edilen köprüyü resmeden tablosu ile birlikte sergilenecek.

  • Sabitfikir
Kaynak: http://www.sabitfikir.com/haber/sherl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?