Görüş Bildir
Haberler
Şeytanın Yeryüzündeki 12 Mezarlığı

Şeytanın Yeryüzündeki 12 Mezarlığı

Arslan Ural Karabağlı
04.12.2014 - 15:02 Son Güncelleme: 05.12.2014 - 18:56

Gezegenimizin karanlık sırlarıyla yüzleşin! Yoksa sıradaki kurban siz olabilirsiniz...

Yazar, biolog ve criptozoolog Ivan Sanderson'ın, 1972 yılında yazdığı 'Şeytanın yeryüzündeki 12 Mezarlığı' adlı makale, aynı yıl Saga dergisinde yayınlandı.Anderson makalesinde, insanların uzun yıllardır gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğu, dünya çevresindeki 12 bölgeye dair bilinmeyenleri gözler önüne seriyordu. Ve uzun yıllar sürecek bir tartışmanın fitili de böylece yanmıştı.  

Bu 12 bölgenin her biri; insanların belirli aralıklarla ortadan kayboldu, doğaüstü olayların gerçekleştiği noktalardı. Ve Sanderson tarafından özellikle seçilmişlerdi. Bölgelerle ilgili en dikkat çekici iki husus ise; birbirlerinden eşit uzaklıkta olmaları ve Oğlak Tropiği ile Yengeç Tropiği arasında eşit olarak dağılmalarıydı. Bu geometrik denklemin içine, bir de Kuzey ve Güney Kutupları dahil olduğunda, ortaya çıkan biçim; dünyamızı sarmalayan 20 eşkenar yüzlü üçgene dönüşüyordu.

Şimdi siz, bu 12 bölgede ortadan bir anda kaybolan insanların her biri için 'Doğaüstü, bilimsel, ya da sadece rastlantı' diye başlayan  bir açıklama getirebilirsiniz. Ancak asla değiştiremeyeceğiniz bir gerçek var. O da insanların, yüzyıllardır, bu bölgelerde, bir şekilde ortadan kaybolduğu ve asla bulunamadıklarıdır. Bazı uzmanlara göre Malezya Hava Yollarına ait 370 sefer sayılı uçağın kayboluşu da bu gizemlerden biri olabilir.

Kaynak: http://ohmyg.viralnova.com/vile-vorti...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1-) Mohenjo-daro - Hindistan

1-) Mohenjo-daro - Hindistan

Günümüzde Pakistan sınırları içerisinde kalan, İndus Nehri Vadisinde, bir zamanlar gelişmiş bir medeniyet bulunuyordu. İsa'dan önce 26-19 yüzyıllar arasında 700 süre boyunca hüküm süren bu medeniyetin adı Mohenjo-daro'ydu.

2-) Bermuda Şeytan Üçgeni

2-) Bermuda Şeytan Üçgeni

Gizemli bölgeler arasında, belki de, adı en çok duyulandır. Aynı zamanda Şeytan Üçgeni olarak da bilinir. Bölge trajik kaybolma öyküleriyle nam salmıştır. Şeytan üçgeninde yaşananlarla ilgili bugüne değin onlarca farklı açıklama yapılmıştır.  Spielberg'in 'Üçüncü Türden Yakınlaşmalar' adlı filminde ufo teması işlenir.

3-) Hamakulia Yanardağı - Hawaii

3-) Hamakulia Yanardağı - Hawaii

Hawaii'nin güney doğusunda bulunan bu su altı yanardağının çevresinde, bugüne kadar çok sayıda gemi ve uçağın kaybolduğu rapor edilmiştir.

4-) Cezayir Magalitleri (Anıt Taşları)

4-) Cezayir Magalitleri (Anıt Taşları)

Bu gizemli antik kalıntılar Mali- Timbuktu'nun güneyinde bulunmaktadır.

5-) Şeytan Denizi

5-) Şeytan Denizi

Bazıları tarafından 'Ejder Üçgeni' olarak da bilinen bölgede, 1952-54 yılları arasında, Japon ordusuna ait 5 savaş gemisinin kaybolduğu bilinmektedir. Ayrıca kaybolan gemilerin akıbetini araştırması için gönderilen, içinde bilim insanlarının olduğu gemi de ortadan kaybolmuştur. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-) Kuzey Kutbu

6-) Kuzey Kutbu

Bu bölgede  kaybolma vakalarının olması bir sürpriz değil. Çünkü dünyanın tepesinde oldukça soğuk ve karanlık bir kıta Kuzey Kutbu. Hatta Noel Baba'nın bile orada yaşadığı söyleniyor.

7-) Zimbabwe Megalitleri (Anıt Taşları)

7-) Zimbabwe Megalitleri (Anıt Taşları)

Söylenenlere göre bu kayıp antik medeniyet öylesine ileri bir seviyedeymiş ki; 19 yy. Avrupa insanlarına göre bu yapıların Afrikalılar tarafından inşaa edilmiş olması olanaksızmış.

8-) Paskalya Adası

8-) Paskalya Adası

Gizemli Moai heykellerinin evi olan Paskalya Adası; tarih boyunca, kölelikten tutun, yamyamlığa kadar olan türlü felaket ve yıkımla karşı karşıya gelmiştir. Bir teoriye göre adaya heykelleri uzaylılar yerleştirmiştir.

9-) Yeni Hebridler Çukuru

9-) Yeni Hebridler Çukuru

Bu çukur okyanustaki en derin noktalardan birisidir.

10-) Wharton Çanağı

10-) Wharton Çanağı

Malezya Hava Yollarına ait 370 sefer sayılı uçak bu bölgede kaybolmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11-) Güney Kutbu

11-) Güney Kutbu

Kuzey Kutbu gibi oldukça soğuk ve karanlıktır. Ve bugüne kadar birçok kaybolma vakasına tanıklık etmiştir.

12-) Güney Atlantik Anomalisi

12-) Güney Atlantik Anomalisi

Güney Atlantik anomalisiyle ilgili en tuhaf özellik; gezegenimizin çekirdeğinden yayılan radyasyonun yüzeye en çok yaklaştığı yer olmasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
4
3
2
2
2