Görüş Bildir
Haberler
Seyrek Kaşlara Veda Etmenizi Sağlayacak Kaş Gürleştiren 15 Doğal Ürün

Seyrek Kaşlara Veda Etmenizi Sağlayacak Kaş Gürleştiren 15 Doğal Ürün

Nurseda Gerek
06.04.2021 - 11:30

Güçlü bakışlar için son zamanların en büyük güzellik trendlerinden biri de gür kaşlar. Bir nevi yüzün çerçevesi olan kaşlar, gür ve dolgun olması halinde çarpıcı bakışlara imza atıyor. Peki bu kaşlara sahip olmak çok mu zor? Sağlıklı ve doğal yollarla hayal ettiğiniz kaşlara ulaşmanız oldukça kolay. Seyrek kaşlarınızla vedalaşmanızı sağlayacak 15 doğal ürünü sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aloe vera

1. Aloe vera

Aloe vera bitkisi, eski Mısır'da güzellik iksiri olarak kullanılıyordu. Yıllardır süregelen Aloe vera bitkisinin faydalarını bilmeyen neredeyse yok. İlaç sektöründe de sıklıkla kullanılan Aloe vera bitkisi, içerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde kaşlarınızın daha gür çıkmasına yardımcı olur. Aloe vera bitkisinin içerisinde bulunan jel kısmı ile kaşlarınıza yapacağınız birkaç dakikalık bir masaj, daha gür kaşlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

2. Sarımsak

2. Sarımsak

Faydaları saymakla bitmeyen sarımsak tarih boyunca birçok hastaya şifa olmuştur. Zengin vitamin ve mineral deposu sarımsak, seyrek kaşların da şifası. İçerisindeki kükürt bileşenleri sayesinde kaşlarınızın gürleşmesini sağlayan sarımsak, düzenli kullanımda hayal ettiğiniz kaşlara kavuşmanızı sağlayacaktır. Bir diş sarımsağı ezerek kaşlarınıza uygulamanız ve bir rutin haline getirmeniz halinde dolgun kaşların sahibi siz olacaksınız.

3. E vitamini yağı

3. E vitamini yağı

Besleyici yapısıyla bilinen E vitamini yağı, seyrek kaşlı kişilerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem. Besleyici ve onarıcı yapısıyla kaş gürleşmesine yardımcı olan E vitamini yağı sayesinde hayal ettiğiniz kaşlara ulaşmanız oldukça mümkün. Kaşlarınıza masaj yaparak uygulayabileceğiniz E vitamini yağı, kaş bölgenizdeki kılları arttırarak, gür ve dolgun kaşlara ulaşmanızı sağlar.

4. Susam yağı

4. Susam yağı

Saç ve cilt problemlerini iyileştiren susam yağı, vitamin ve mineral deposudur. Hindistan'da kızartma yağı olarak kullanılan susam yağının aslı Afrika'da yetiştirilen susamlardan çıkarılır. Birçok rahatsızlığa şifa olan susam yağı, seyrek kaşlarınızın da ilacı. Düzenli uygulanan susam yağı kaşlarınızı güçlendirir ve gürleştirir.

5. Soğan Suyu

5. Soğan Suyu

Yaraları dahi tedavi etmede kullanılan soğan suyu, zengin vitamin ve mineral deposu olarak birçok alanda güvenle kullanılır. A, B, C ve E vitaminlerinin bulunduğu soğan suyu sayesinde istediğiniz kaşlar hayal olmaktan çıkıyor. İçerisinde bulundurduğu vitaminler, kükürt ve selenyum sayesinde kaş bölgenizdeki kıllar hızla büyür. Kıl köklerinizi güçlendirecek olan soğan suyunu, birer gün arayla uygulamanız halinde istediğiniz sonuca ulaşmanız mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zeytinyağı

6. Zeytinyağı

Mucize olarak tabir edilen zeytinyağı, birçok alanda sağlığımıza hizmet eden bitkisel bir yağdır. Metabolizmadan diyabete, karaciğerden cilde kadar birçok alanda şifaya sahiptir. Saç ve cilt bakımında sıklıkla tercih edilen zeytinyağı, kaş gürleşmesine de yardımcı. İçerdiği A ve E vitaminleri sayesinde kaş bölgenizdeki kıl sayısını arttırır. Masaj yaparak düzenli bir şekilde uygulayacağınız bu yöntem sağlıklı ve gür kaşlara sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

7. Yumurta sarısı

7. Yumurta sarısı

Zengin protein deposu yumurta, kaşlarınızın gürleşmesinde önemli bir rol oynar. Yumurta sarısını doğru ve yeterli kullanmanız halinde hızlı gürleşen kaşlara sahip olabilirsiniz. Beyazından ayırdıktan sonra iyice çırptığınız yumurta sarsını kaşlarınızın üzerine yeterli miktarda sürün. 15 ila 20 dakika sonra suyla durulayın. Düzenli kullanımda harika kaşlara ulaşacaksınız.

8. Vazelin

8. Vazelin

Nem açısından güçlü bir krem olan vazelini, seyrek kaşlarınız için kullanabilirsiniz. Vazelin nem tutuşu sayesinde kaşlarınızı gürleştirir ve dolgunlaştırır. Yeterli miktarda uygulamanız gereken vazelini, kaşlarınızda bir gece kadar bekletmelisiniz. Tabii ki rutin haline getireceğiniz bu yöntemden daha olumlu dönüşler almanıza yardımcı olur. Bu işlemi her gece tekrarlayabilirsiniz.

9. Badem yağı

9. Badem yağı

Kılları besleyici etkisiyle aşina olduğumuz badem yağı, birçok alanda vücudumuza olumlu etkiler sunuyor. Her üründe olduğu gibi badem yağıda düzenli ve doğru bir kullanımla sağlıklı bir şekilde güzelleşmenize vesile oluyor. İçerisindeki D ve E vitaminleri sayesinde kısa sürede gür kaşlara sahip olmanıza yardımcı olan badem yağını, masaj yaparak uygulamalısınız. Cildinizin iyice emmesine izin vermeniz gereken besleyici badem yağını, gece boyunca kaşlarınızda bekletmenizde fayda var.

10. Hindistan cevizi yağı

10. Hindistan cevizi yağı

Dolgun, sağlıklı ve gür kaşlar için hindistan cevizi yağıolmazsa olmaz ürünler arasında yer alır. İçerisinde bulunan yağ asitleri sayesinde kaş bölgenizdeki kıllar artar ve güçlenir. Hindistan cevizi neredeyse vücudunuzun çoğu bölgesinde olumlu etkiler sunar. Kaşlarınızı gürleştirmek için uygulayacağınız Hindistan cevizi yağını tüm gece bekletmeniz gerekmektedir. Sabaha kadar cildinize nüfuz ederek, çarpıcı kaşlara ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Süt

11. Süt

Besleyici yapısı ile her yaşta tüketilmesi gereken süt, ihmal edilmemesi gereken bir gıdadır. Güçlendirici etkisi göz ardı edilemeyecek kadar güçlü olan bu besin kaşlarınız için de oldukça faydalı. Bir pamuk yardımıyla kaşlarınıza uygulayabileceğiniz süt, seyrek kaşlardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Uygulama esnasında masaj yapmayı unutmayınız.

12. Fındık yağı

12. Fındık yağı

Fındık yağı kullanımı cilt sorunlarını giderici özelliği ile bilinir. Cildinizi nemlendirir, sıkılaştırır ve çizgileri azaltır. Cilt için faydaları saymakla bitmeyen fındık yağını kaşlarınızda da kullanabilirsiniz. Masaj yaparak uygulayacağınız fındık yağı, kaşlarınızı gürleştirir ve güçlendirir. Düzenli kullanım ile çarpıcı bakışlara sahip olmanızı sağlar.

13. Hint yağı

13. Hint yağı

Birçok derdin devası olarak anılan hint yağı metabolizma, cilt, saç vb. birçok alanda sağlığınıza hizmet etmeye yardımcı. Seyrekleşen kaşların imdadına yetişen Hint yağı ile daha dolgun kaşlara sahip olabilirsiniz. Bir pamuk yardımıyla kaşlarınıza uygulayabileceğiniz Hint yağı, düzenli kullanım halinde sağlıklı ve gür kaşlara kavuşmanızı sağlayacaktır.

14. Jojoba yağı

14. Jojoba yağı

Nemlendirici etkisiyle cilt bakım ürünlerinde sıklıkla tercih edilen Jojoba yağı ile kaşlarınızı gürleştirebilirsiniz. Jojoba yağı düzenli kullanıldığı takdirde kaş bölgenizdeki kılları hızlıca uzatır. Gece boyunca kaşlarınızda bekleterek uygulamanız halinde hızlı uzayan ve gürleşen kaşlara sahip olursunuz.

15. Biberiye yağı

15. Biberiye yağı

Kaş gürleştiren ürünler arasında az bilinen biberiye yağı, aynı zamanda kaşlarınızdaki dökülmeleri durdurur. Besleyici yapısı ile kaş köklerinizi onarır ve kıl yoğunluğunu arttırır. Temiz bir maskara fırçası yardımıyla kaşlarınıza uygulayarak, seyrekleşen kaşlarınızla vedalaşabilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın