Görüş Bildir
Haberler
Seyahate Hazırlananlar Buraya: En Pratik Valiz Hazırlama İpuçları

Seyahate Hazırlananlar Buraya: En Pratik Valiz Hazırlama İpuçları

03.04.2022 - 07:45

Yolculuğa çıkmanın birçok güzelliği olsa da valiz hazırlama kısmı çoğunuzun canını sıkıyor olabilir. Gideceğiniz yere uygun giysiler, ayakkabılar, bakım malzemeleri derken kullanmayı planladığınız valizin yanında dağ gibi bir yığınla karşılaşıyorsunuz. Eşyalarınızdan vazgeçemeyince de kendinizi en büyük boy valizle karşı karşıya buluyorsunuz. Bu durum da havaalanında, otobüste veya arabanızın bagajına sığdırmaya çalışırken birçok zorluk oluşturuyor. Birlikte bu zorlukları aşmaya hazırsanız yer sorunu yaşamadan valizlerinizi nasıl hazırlayacağınız hakkında bazı ipuçları derledik. Haydi, hep beraber inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eşyalarınızı önceden seçin.

1. Eşyalarınızı önceden seçin.

Gideceğiniz yerde giyebileceğiniz kıyafetleri kombin yaparak seçerseniz valizinizde büyük bir alan kaybından kaçınmış olursunuz. Bu şekilde yapmadığınızda belki giyerim dediğiniz giysiler valizinizin yarısını dolduruyor ve maalesef valizden bile çıkmadan geri dönüyorlar. Hem gereksiz yükten kurtulmak hem seyahatiniz boyunca rahat etmek için kullanabileceğiniz bu yöntem en büyük yardımcınız olabilir. Haydi, dolapların başına!

2. Düzenleyici paketler kullanın.

2. Düzenleyici paketler kullanın.

Valiz hazırlarken küçük eşyaları düzenleme gereği duymadan valize atabiliyoruz ancak bu eşyalar küçük olsa da düzensiz bir şekilde koyulduğunda kendilerinden çok daha büyük yer kaplayabiliyor. Bu durumun önüne geçebilmek için bez torbalar kullanabilirsiniz. Bir torbaya çorapları, bir torbaya iç çamaşırlarınızı, bir torbaya aksesuarlarınızı koymak gibi küçük bir düzenlemeyle büyük bir yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. Hemen torba çekmecesine marş marş!

3. Kıyafetlerinizi katlamayın.

3. Kıyafetlerinizi katlamayın.

Giysilerinizi dolaba koyar gibi katlamak valiziniz için en doğru karar olmayabilir. Bu nedenle yeni bir şey deneyin ve son dönemlerde çekmece düzenleme yöntemleri arasında da yer alan rulo tekniğini kullanın. Tişörtlerinizi, pantolonlarınızı veya eteklerinizi düz bir zemine koyup rulo şekline getirdikten sonra valizinize koyabilirsiniz. Bu şekilde normal katlama düzenine göre yaklaşık iki kat daha fazla kıyafeti valizinize sığdırabilirsiniz. Haydi, yuvarlamaya başlayın!

4. Seyahat boy ürünler edinin.

4. Seyahat boy ürünler edinin.

Özellikle sık sık seyahat ediyorsanız seyahat boy olarak geçen ve normalinden daha küçük boyutlu ürünler çok işinize yarayabilir. Tabii seyahat boy oldukları için fazladan ürün almak avantaj sağlamaz. Bu nedenle her bakım ürününden birer tane koymanız yararlı olur. Valizinizde çok daha az yer kaplayan bu ürünler kişisel bakımınızı da rahatlıkla yapabilmenizi sağlar. Ayrıca büyük ihtimalle ürünlerinizi seyahat sürecinizde bitireceğiniz için seyahatte yeni aldığınız ürünler varsa valizinizde onlara yer açmış olursunuz. Eh bir taşla iki kuş!

5. Ayakkabılarınızın içini kullanın.

5. Ayakkabılarınızın içini kullanın.

Valizlerde en çok yer kaplayan şeylerden biri de ayakkabılar. Yapıları da katlamaya veya sıkıştırmaya uygun olmadığından birçok eşyayı sığdırabileceğiniz o alanı ayakkabılara vermek durumunda kalıyorsunuz. Peki, ayakkabılarınızı da saklama alanı olarak kullanabileceğinizi söylesek ne dersiniz? Ayakkabılarınızın içine çorap, aksesuar veya bakım ürünleri gibi küçük eşyalarınızı koyabilirsiniz. Böylece ayakkabıların kapladığı alandan tasarruf etmiş olursunuz. Haydi, durmayın ve doldurun ayakkabıları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Neyi nereye yerleştirdiğinize dikkat edin.

6. Neyi nereye yerleştirdiğinize dikkat edin.

Genelde valiz hazırlığı yaparken eşya sığdırma derdinde olduğumuz için neyi nereye koyduğumuza çok da dikkat etmiyoruz ancak bu durum eşyalarınızın sağlam kalabilmesi için de oldukça önemli. Kutularınızı veya kırılması çok mümkün olmayan eşyalarınızı tekerlek kısmına doğru, hassas ve kırılabilir eşyalarınızı da bunların üst kısmına doğru koyarsanız bu eşyaları koruyabilirsiniz. Tıpkı domates ve yumurtaları market poşetine en son koymak gibi!

7. Küçük kaplarınızla yer tasarrufu yapın.

7. Küçük kaplarınızla yer tasarrufu yapın.

Gözlük kutularınız veya lens kaplarınız gibi eşyalarınızı düzenleyici olarak kullanabilirsiniz. Gözlük kutuları kulaklıklarınız ve şarj aletleriniz gibi birçok kabloyu bir arada tutmanıza yardım eder. Lens kutularınız ise küpe, yüzük veya krem gibi küçük ama gerekli eşyalarınızı toparlamanızı sağlayabilir. Böylece büyük aksesuar kutuları ve kremlerinizi taşımak zorunda kalmazsınız. Ayrıca düzenli bir valiz hazırlamanızda da oldukça faydalı olurlar.

8. Kuru temizleme poşetlerini valizinize ekleyin.

8. Kuru temizleme poşetlerini valizinize ekleyin.

Seyahat esnasında karşılaşmak istemediğiniz şeylerden biri de kırışmış giysiler olabilir. Bunun önüne geçebilmek ve gittiğiniz yerde istediğiniz kıyafeti valizinizden çıkarıp giyebilmek için kuru temizlemecilerin kullandığı giysi poşetlerinden edinebilir ve valizinize ekleyebilirsiniz. Böylece giysileriniz tertemiz ve ütülü bir şekilde valizinizden çıkar. Eh hangi akşam hangi kıyafetinizi seçeceğiniz de size kalmış!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın