Görüş Bildir
Haberler
Seyahat Tutkunlarının Ziyaret Etmesi Gereken 12 Çevre Dostu Destinasyon

Seyahat Tutkunlarının Ziyaret Etmesi Gereken 12 Çevre Dostu Destinasyon

Yeter Şirin
05.11.2023 - 06:46

Küresel ısınma, çevreyi korumak ve bunun gibi dünyamızı daha yaşanılabilir hale getirmek için alınan önlemler her konuda olduğu gibi turizmi etkiledi ve çok da iyi oldu. Gezegenin iyiliği, çevremizin ve atmosferimizin daha da kirlenmemesi adına çevre dostu ülkeler ve uygulamarını gelin birlikte inceleyelim. ♻️

Kaynak: https://farukbudak.com/cevre-dostu-de...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İzlanda

1. İzlanda

İzlanda özellikle çevreye duyarlılık konusunda liste başı bir ülke. Doğal kaynakların ısı ve elektrik için kullanımı, deniz kirliliği karşı alınan tedbirler ve sürdürebilirlik balıkçılık uygumaları devler tarafından desteklenmekte. Ayrıca kuzey ışıklarının yanı sıra kaplıcalara gidebilir, balinaların geçişi izleyebilir ve İzlanda fiyortlarını görebilirsiniz.

2. Finlandiya

2. Finlandiya

Finlandiya İzlanda ile yeşil ülke olma konusunda ezeli bir rekabet içinde… Hatta Finlandiya 2050 yılına kadar karbon dörtlüğüne karşı bir taahhüt bile verdi. Su arıtma, biyolojik çeşitlilik ve doğanın korunması bakımından aşırı titiz bir ülke. 40 millî park 200.000 ren geyiği ve binden fazla çiçek türünün korunması için çalışmalar ve ev sahipliği yapmakta.

3. Avusturalya

3. Avusturalya

Büyük Set Resifi, Kakadu Millî Parkı ve Gondwana yağmur ormanı ile Avusturalya eko destinasyon listemizde yer alıyor. Asya Yenilebilir Enerji Merkezi projesinde yeşil süper güç olmak için oldukça iddalı adımlar atmakta. Dünyanın en büyük enerji merkezini taşrada inşa ederek ülkenin mevcut üretiminden daha fazla enerji üreterek 20.000 dönümlük güneş enerjisi analı inşa etmeyi hedeflemekte.

4. Chumbe Adası - Zanzibar / Tanzanya

4. Chumbe Adası - Zanzibar / Tanzanya

Tanzanya kıyılarında özel bir doğa koruma alanı olan Chumba Adası özellikle mercen resiflerinin korunması ve korunan alanın uzun süre korunabilmesi için aslında birçok ülkeye ilham verici. Ekolodge (çevre dostu konaklama tesisi)  ve parkurlar içeren ada güneş enerjisi ile su ısıtma, fotovooltaik enerji, dışkıları gübreye çeviren sistem ve yağmur suyu toplama ve kullanma gibi yöntemleri kullanmakta.

5. Palau Cumhuriyeti

5. Palau Cumhuriyeti

Filmlerde gördüğümüz tropikal cennetler aslında Palau’dan ilham alınarak tasarlanmış olabilir. 200’den fazla mercan adası ve volkanik adaların bir araya gelerek oluşturduğu, her yerinden yaşam fışkıran bu adalar sürdürebilir turizm adına balık avına izin vermeyerek mercana dalarının korunmasını sağlamaktadırlar. Denizanası Gölünde dalış yapmak buranın en ilgi çekici aktivitesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ekvador

6. Ekvador

Biyolojik çeşitlilik bakımından dünyanın en fazla ülkesi sayılan Ekvador çeşitli ekosistemlere ve Galapagos Adalarına ev sahipli yapıyor. Ekoturizm bakımından Galapagos Adası gibi yerleri korumak öncelik olarak ekolodge olarak konaklamak için tercih edebilirsiniz.

7. Kosta Rika

7. Kosta Rika

Ekoturizm ve seyahat denilince aklan gelen ülkelerden olan Kosta Rika topraklarının %25’i milli parklardan ve biyolojik çeşitlilikten oluşmakta. Ülkede %95 yenilebilir enerji kullanılmakta ve ilk karbon nötr ülkesi olmak istiyor. Biyo kültür açısından oldukça oldukça zengin olan Kosta Rika çevre dostu bütün gezginleri bekliyor.

8. Britanya Kolumbiyası

8. Britanya Kolumbiyası

Yeşil İl Raporuna göre Britanya Kolumbiyası yeşil enerji, bina sistemleri ve organik gıda bakımından liste başı bir eyalet. Kanada’da bulunan bu eyaleti görmek bile ciğerlerinize istemsiz bol oksijen dolmasına sebep oluyor. millî parkları, güzel gölleri, ormanları doğa ve macera tutkunlarının buraya gelme sebebi. Burada konaklamak isterseniz lüks glamping noktaları oldukça cazibeli gelebilir.

9. Azorlar

9. Azorlar

Atlantik Okyanusu’da bulunan dokuz adadan oluşan Azorlar takımadası yemyeşil dağlara, vadilere, kapılara ve sellere sahip doğa harikası bir ada. Birçok hayvana ev sahipliği yapan Azorlar çevreye duyarlı yaşam tarzına sahip olması listemizde yer almasına sebep oluyor.

10. Yeni Zelanda

10. Yeni Zelanda

Fosil yakıt yerine jeotermal enerji kaynaklarını kullanan Yeni Zelanda ekosistem ve vahşi yaşam bakımından çeşitlilik gösteren iki adaya sahip. Hayranlık uyandıran doğa harikası ateş böceği mağaraları gezebilir, yunus ve balina gözlemciliği yapabilir hala el değmemiş ormanları ve plajlarını ziyaret edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hollanda

11. Hollanda

Ulusal çevre politikasına sahip olan Hollanda karbon emisyonu ve hava kirliliğini azaltmak, nehirleri temiz tutmak ve atık atık yönetimi bakımınan çevre politikasının %70’ından fazlasını gerçekleştirmiştir. Amsterdam Avrupa Yeşil endeksi tarafından Avrupa’nın en çevre dostu beşinci şehri seçilerek çevre politikasının ne kadar doğru ilerlediğini görmekteyiz.

12. İspanya

12. İspanya

Dünyanın en popüler tatil merkezlerinden olan sezon dışında İspanya sezon dışında da turistleri çekebilmek geliştirdiği bisiklet ağlarını genişletmek, elektrikli otobüslere geçmek ve yeni tren rotaları gibi stratejilerle dikkat çekiyor. Valensiya  30.000 m2 kamusal alanın yayalaştırılması ve diğer şehirlere hızlı tren bağlantılarının iyileştirilmesi gibi çeşitli sürdürülebilir girişimler sayesinde 2024 Avrupa Yeşil Başkenti seçildi.

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın