Görüş Bildir
Haberler
Seyahat Severler Buraya: Heybetli Surları ile Gönüllere Taht Kuran 9 Şehir

Seyahat Severler Buraya: Heybetli Surları ile Gönüllere Taht Kuran 9 Şehir

gruppal com
04.12.2018 - 16:40

Savunma duvarları, bir şehri veya yerleşimi potansiyel saldırılardan korumak için yüzyıllar boyunca inşa edilmiş. Savunma gibi birincil amaçların da ötesinde pek çok duvarın, kucakladıkları toplulukların statüsünü ve bağımsızlığını temsil eden önemli simgesel işlevleri de vardı. Günümüzde bu duvarlar, milyonlarca insanın ziyaret ettiği UNESCO anıtlarına dönüştü. Biz de, bu duvarların büyüleyici geçmişlerinden akıllara durgunluk veren hikâyelerine kadar her şeyi araştırdık ve en iyi 9 duvarı seçtik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Toledo, İspanya

1. Toledo, İspanya

Toledo, İspanya İmparatorluğu’nun eski başkentlerinden biri ve tarihi Roma dönemine kadar uzanıyor. Roma işgalinin ardından Visigotik, Müslümanlık ve son olarak MS. 1085 yılında Toledo Recokquista tarafından takip edildi. Kentin üç tarafı, iki Orta Çağ suru üzerinde Tac Nehri ile çevrili.

2. Pingyao, Çin

2. Pingyao, Çin

Pingyao, 14. yüzyılda kurulmuş geleneksel Çin şehirlerinin son derece iyi korunmuş bir örneği. Pingyao'nun kentsel dokusu ise Çin İmparatorluğu'nda 5 yüzyıl boyunca mimari tarzların ve kent planlamasının gelişimini gösteriyor. Pingyao'da 19. ve 20. yüzyılın başında Çin'in tamamının merkezi olduğu bankacılık ile ilişkilendirilen heybetli binalar ayrı bir ilgi görüyor.

3. Old Quebec, Kanada

3. Old Quebec, Kanada

Québec City, Fransız Kâşif Champlain tarafından 17. yüzyılın başında kuruldu. Surabelerini koruyan tek Kuzey Amerika kenti, Québec'teki Eski Kent'i çevreleyen sayısız burçlar, kapılar ve savunma duvarları göreceksiniz. Uçurumun üzerine kurulmuş olan Yukarı Şehir, kiliseleri, manastırları ve Dauphine Redoubt, Citadel ve Château Frontenac gibi diğer yapılarla birlikte dini ve idari merkez olarak kaldı. Aşağı Şehir ve

antik ilçeleri ile birlikte tahkim edilmiş bir sömürge kentte gördüğünüz her

şeyi fotoğraflamak isteyeceğinize eminiz.

4. Ávila, İspanya

4. Ávila, İspanya

Ávila, İspanya'nın batısındaki Castilla-Léon eyaletinin en güzel Orta Çağ kentlerinden biri olup, Madrid'in yaklaşık 113 km kuzeybatısında yer alıyor. 11. yüzyılda Moors ya da diğer bilinen adıyla Morolar'dan korumak için kurulan Ávila, muhteşem bir şekilde korunmuş surlara, tarihi bir katedrale, bir takım Romanesk kiliselere ve otantik bir Orta Çağ atmosferine sahip. Bundan dolayı da Ávila'daki Eski Kent'in tamamı, UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak belirlendi. Hacılar için Ávila şehri, Ávila'nın Aziz Teresa olarak daha iyi bilinen büyük mistik ve reformcu Aziz Teresa İsa ile birleşmesinden dolayı büyük önem taşıyor.

5. Taroudant, Fas

5. Taroudant, Fas

Agadir ile Ouarzazate arasında kalan görkemli, kahverengi duvarlarla çevrili bir şehir. Tek kelimeyle büyüleneceksiniz. Marakeş'in daha küçük, daha yavaş tempoya sahip bir versiyonu olması nedeniyle şehir bazen yerliler tarafından 'Büyükanne Marakeş' olarak da adlandırılıyor. Fas'ın en şık  şehirlerinden biri olan Taroudant'taki güzel binalar ve şehrin cephelerini süsleyen çarpıcı işçiliği fotoğraflamadan Fas turunuzu sonlandırmayın. Taroudant aynı zamanda tam bir alışveriş cenneti. Envaiçeşit zanaat malzemesi ile dikkat çeken alışveriş mağazalarına gidebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tallinn, Estonya

6. Tallinn, Estonya

Baltık Denizi çevresindeki en iyi korunmuş duvarlı şehir olan Tallinn, bir zamanlar Avrupa'daki en iyi yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Tarihi Orta Çağ'a uzanan duvarları ve 66 kulenin yalnızca 20'si ayakta kalmayı başarmış ve şimdi başkent Tallinn'in en çok ziyaret edilen bölgesi olan Eski Kent'te sizleri bekliyor.

7. Dubrovnik, Hırvatistan

7. Dubrovnik, Hırvatistan

Adriyatik liman kenti Dubrovnik'in Eski Kent'ini çevreleyen mevcut duvarların ve sur duvarlarının çoğu 14. ve 15. yüzyıllar boyunca inşa edildi, ancak yeniden inşa ve yenileme çalışmaları 17. yüzyıla kadar sürdü. Orta Çağ boyunca hiçbir düşman tarafından harap edilmemiş olmasına

rağmen çok sayıda bina ve duvar, 1667 depreminde büyük ölçüde zarar gördü.

8. Carcassonne, Fransa

8. Carcassonne, Fransa

Carcassonne'ye yaklaşırken, aslında büyük şehir surunun farkına varana kadar dev bir peri masalı kalesine geliyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz. Bu etkileyici Orta Çağ duvarı, Carcassonne'yi dünyanın en iyi duvarlı şehirlerinden biri haline getiriyor ve daha Fransa turuna başlar başlamaz bu şehre aşık olacaksınız. Orta Çağ duvarını ve kulelerini gezmek ve bir yandan da tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için rehberli turları tercih edebilirsiniz. Carcassonne ziyaretiniz sayesinde Güney Fransa'nın Provence bölgesinde iyi bir deneyime sahip olacaksınız.

9. Óbidos, Portekiz

9. Óbidos, Portekiz

Óbidos Kasabası yüksek bir tepede bulunuyor ve etrafı surlarla çevrili. 8. yüzyılda, Moors / Morolar tepenin üstünde bir mukavele tesis etti. 1148'de Portekiz'in ilk Kralı Afonso Henriques tarafından bu tesis Morolar'dan alındı. 14. yüzyılda Óbidos Kalesi ve köy surları yeniden düzenlendi. Duvarlar yerel kalker ve mermerden yapılmış. Bir yandan köyler genişlerken bir yandan da kent surlarının dışında yerleşimler kuruldu. Sokaklar, meydanlar, duvarlar ve büyük kaleler ile Orta Çağ Dönemi'ne ışınlanacağınız bu kasabada keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
30
14
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Diyarbakır da çok güzel surlarıyla eski görkemine tekrar kavuşur inşallah

esocan

Bir kere de gidebileceğimiz yerleri yazın yahu. Hep bir ümit belki bu seferkine gidebiliriz diyorum, sonra bir hüsran :(

Gizem Yenikler

katılıyorum

Gizem Yenikler

Gezmek gibisi yok güzel yerler.