Görüş Bildir
Haberler
Sevgilinizle Kavga Etmenin Aşk Ateşinizi Alevlendirdiğini Biliyor muydunuz?

Sevgilinizle Kavga Etmenin Aşk Ateşinizi Alevlendirdiğini Biliyor muydunuz?

esma çetin
05.02.2022 - 08:30

Yapılan araştırmalara göre, evli çiftlerin %44'ü haftada bir sefer kavga etmenin ilişkilerine iyi geldiğini söylüyor. Kavga etmenin ilişkiye neden iyi geldiğini sizler için derledik.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-rel...
İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Tartışmak, olgun bir ilişkinin göstergesi.

Uzun ilişkinin sırrı bir tartışmadan kaçmak değil, tam tersine, tartışırken aklındaki açıkça söyleyebilmek! Olgun insanlar bağırma veya kişisel saldırılara başvurmazlar. Bunun yerine sağlıklı tartışmalarla ilişkilerini geliştirmeye ve anlaşmaya çalışırlar.

8. "Seni önemsiyorum" demenin başka bir yolu: tartışmak.

8. "Seni önemsiyorum" demenin başka bir yolu: tartışmak.

Partnerinizin hatalarına göz yummak tabii ki çok daha kolay. Ancak daha iyi bir sonuç almak için tartışmaya başvurmak gerçek aşkın belirtisi olabilir. Başka bir deyişle, tartışmak o kişiye bağlı olduğunuzu gösterir. Anne- babanızla veya kardeşlerinizle ne sıklıkla tartıştığınızı düşünün. Aynı şey partneriniz için de geçerli. Eğer sıklıkla tartışıp sorunlarınızın üstesinden geliyorsanız iyi bir yoldasınız.

7. Tartışmak iletişimizini daha kolay hale getirir.

7. Tartışmak iletişimizini daha kolay hale getirir.

İlişkinizde güven kurmak için sessiz kalmamalısınız. Tam tersi, partnerinize açık fikirle yaklaşıp onu dikkatli dinlemelisiniz. Ayrıca, eylemlerinizin sorumluluklarını da almalısınız.

Tartışmak da bir iletişim formu olduğundan, yakınlık ve güven gibi duyguları ateşlemeye yardımcı olur ve sağlıklı bir şekilde iletişim kurmayı öğretir.

6. Sağlıklı bir ilişki için tartışmak çok önemli.

6. Sağlıklı bir ilişki için tartışmak çok önemli.

Psikologlar, sağlıklı ve mutlu bir ilişkinin 7 temel noktası olduğunu söylüyor, tartışmak da bunlardan bir tanesi! Eğer bir çift hiç tartışmıyorsa ilişkilerinde ters giden bir şeyler var demektir. 

Tartışarak partneriniz için önemli konuları ve onun değerlerini öğrenmeniz mümkün. Ancak, tabii ki sağlıklı bir tartışmadan bahsediyoruz. Tartışırken partnerinizle yarış haline girmemeniz, ona bağırmamanız çok önemli. Düşüncelerinizi açıkça ve nazikçe, karşı tarafı kırmadan aktarmaya özen gösterin.

5. Kavgalar sizi birbirinize bağlar.

5. Kavgalar sizi birbirinize bağlar.

Partnerinizle tartıştığınızda kimin tartışmayı kazandığı önemli değildir. Önemli olan, kendiniz ve partnerinizle ilgili birçok şey öğrenmeniz. Küçük tartışmalar iki tarafın da huylarını ortaya çıkarır ve bu huylarla nasıl başa çıkacağınızı size öğretir. Eğer zorlukların üstesinden birlikte gelirseniz aranızdaki bağ giderek güçlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Kırgınlıklarınızdan açıkça bahsedin.

4. Kırgınlıklarınızdan açıkça bahsedin.

Bir ilişki yürütmek elbette ki kolay değil. Eğer partnerinizi umursuyorsanız bazı sınırlarınızı esnetmeniz gerekebilir. Eğer karşı taraftan böyle bir tavır görmüyorsanız kırgın hissetmeye başlayabilirsiniz. Sizin için önemli olan şeyleri umursamadığında ise bu kırgınlık giderek büyür. 

Bu sorunla baş etmenin en iyi yolu ise düşüncelerinizi partnerinize açıkça söylemek ve ilişkide ikinizin de eşit olduğunu göstermek.

3. Küçük bir tartışmayla ilişkinizin ömrünü uzatın.

3. Küçük bir tartışmayla ilişkinizin ömrünü uzatın.

Bazı araştırmalara göre, çiftlerin en büyük hatası görmezden gelmek. Bazen bir şeylerin yolunda gitmediğini hissederiz ama hiçbir şey söylemeyiz. İletişimsizlik de ayrılıkların en büyük sebebi. 

Hassas konuları konuşmanın ilişkiye hiçbir faydası olmadığına inananlar olsa da , bu aslında doğru değil. Tartışmak, sorunlarınıza odaklanmanızı sağlar. Küçük sorunlar büyük problemlere dönüşmeden çözmenizi sağlar.

2. Kavga etmek tutkuyu ortaya çıkarır.

2. Kavga etmek tutkuyu ortaya çıkarır.

Bazı çiftlerin hararetli tartışmaları sevdiğine şahit olmuşsunuzdur. Bu tartışmalar hormon seviyelerini arttırıyor. Hararetli tartışmaları seven çiftler, bilinçaltlarında bu tartışmanın tutku belirtisi olduğunu biliyor ve tartışmaların sonunda birbirlerine daha sıkı bağlıyorlar. 

İlişkinizi güçlü tutmak istiyorsanız duygularınızı dışa vurmanız çok önemli. Ancak olumlu tartışmalar yapmaya dikkat edin.

1. Yapıcı tartışmalar ilişkinize heyecan katar.

1. Yapıcı tartışmalar ilişkinize heyecan katar.

İlişkiniz uzun yıllar boyunca devam etse de anlaşamadığınız noktalar olabilir. Bu tabii ki çok normal. Yapıcı tartışmalar ilişkinize heyecan katar

Her konuda anlaşırsanız ilişkinizin ne kadar sıkıcı olacağını düşünsenize! Sevgilinizle tartışmaktan korkmayın. Aksine, tartışmaları ilişkinizin yararına çevirin.

BONUS!

BONUS!

Yapıcı ve yıkıcı tartışma arasında büyük farkların olduğunu bilmek çok önemli. İlişkinize büyük fayda sağlayacak yapıcı tartışmalar için size birkaç öneri:

  • Birbirinize saygı gösterin. Herkesin zayıf noktaları olduğunu unutmayın ve birbirinizi zayıf noktalarınızdan vurmayın.

  • Özür dileyin. Haksızsanız bunu kabul edip özür dileyin. Özür dilemek sizi güçsüz göstermez, aksine, partnerinizi önemsediğinizi gösterir.

  • Konudan şaşmayın. Tartışma konusunu saptırmayın. Önceki ilişkilerinizi veya geçmişte yaşadığınız sorunları birbirinizin yüzüne vurmayın.

  • Üçüncü kişilere başvurmayın. Akrabalarınızı veya arkadaşlarınızı bir tartışmaya dahil etmek partnerinize kötü hissettirecektir. Kimseye başvurmadan sorununuzu kendi aranızda çözmeye çalışın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
T C Ahmet Yılmaz

ne tartışması saygı yoksa tartışmanın anlamı da yok benim hanım kahve yapar kahve taşar ocakla kavga eder yazık ocağa .