Görüş Bildir
Haberler
Sessiz Göreve 17,5 Milyar Dolar.

Sessiz Göreve 17,5 Milyar Dolar.

ERGİN
05.05.2014 - 10:12 Son Güncelleme: 06.05.2014 - 10:23

Amerikan donanması General Dynamics ve Huntington Ingalls ile 10 adet Virginia Sınıfı denizaltı inşaası için anlaştıklarını duyurdu.

Anlaşma Amerikan askeri tarihinin en büyük anlşaması olarak tarihe geçti. Anlaşmaya göre Birleşik devletler donanması önümüzdeki 10 yıl içerisinde inşaa edilecek 10 adet denizaltı için tam 17,6 milyar dolar ödeyecek.

1950'li yıllardan beri Amerikan Donanması nükleer saldırı denizlatılarının istikrarlı bir şekilde keşif, sulatı ve satıh gemilerine karşı ve özel kuvvetlerin transferi için kullanıyor. Son üretilen modellerden memnun kalan Amerikan donanmasının F-35 ve yeni gemi siparişlerinden sonra yapılan bu anlaşama ile Amerikan donanmasının uzun yıllar daha okyanusların altında sessiz görevi devam ettireceği anlaşılıyor.

Halen inşaatına devam edilen gemilerle birlikte toplam 17 adet virginia sınıfı denizaltısı 2023 yılına kadar doananmanın emrine verilmiş olacak. Rusya ve Çin de okyanuslarda nükleer saldırı tipi denizaltı kullanan ülkeler olarak önümüzdeki 10 yıl içersinde SSN sınıfı denizaltı yatırım ve inşaalarına devam ettiriyor. Bu süper güçlerin denizaltılarına yaptıkları yatırımlar onların okyanusların altında sessizce görev yapan bu gemilerin dünya üzerindeki güçlerinin devam ettirmelerinin vazgeçilmez bir unsur olarak gördüklerini gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0