Görüş Bildir
Haberler
Arapça Türkçe Çeviri Yapmak İçin Hangi Siteler Kullanılır? Sesli ve Fotoğraflı Arapça Çeviri Yapılıyor mu?

Arapça Türkçe Çeviri Yapmak İçin Hangi Siteler Kullanılır? Sesli ve Fotoğraflı Arapça Çeviri Yapılıyor mu?

Arapça Türkçe çeviri günümüzde belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz çevirilerden. Özellikle de etrafımızdaki kişilerle iletişim kurabilmek adına Türkçe Arapça sesli çeviriye çokça ihtiyaç duyuyoruz. Peki Arapça Türkçe çeviri yaparken hangi sitelerden yararlanabiliriz? Hangi sitelerde sesli çeviri özelliği var? Fotoğraflı çeviri mümkün mü? 

Gelin birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Translate

Google Translate

Birçok dil çiftinde kaliteli hizmet sunan Google Translate, Arapça Türkçe çeviride de rakiplerini geride bırakmış gibi görünüyor. Hem web sitesi üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden kolaylıkla çeviri yapılabiliyor. Google Translate Arapça çeviri ile girdiğiniz bir cümlenin çevirisini anında alabilir, seslendirmesini dinleyebilir ve favorilerinize kaydedebilirsiniz. 

Google Translate'in sunduğu sesli çeviri özelliği de adeta bir hayat kurtarıcı oluyor. Sesli çeviri yapmak için tek yapmanız gereken uygulama üzerindeki mikrofon ikonuna dokunmak. Ardından konuştuklarınız Google Translate tarafından anında çevrilecek. Fotoğraf çevirisi için de kameranızı açıp çevirmek istediğiniz alanı göstermeniz yeterli.  Fotoğraf çevirisi de anlık olarak yapılıyor ve hiç zaman kaybetmiyorsunuz. Ayrıca Arapça belgeleri ve web sitelerini de içe aktararak kolay ve hızlı bir şekilde çeviri yapabilirsiniz.

GOOGLE TÜRKÇE ARAPÇA ÇEVİRİ

Sesli Sözlük

Sesli Sözlük

Sesli sözlük birçok dil çifti için mevcut olan ve kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bir uygulama. Bu uygulama sayesinde Arapça Türkçe çeviri yapabilir, sözlük araştırması yapabilir ve kelimelerin telaffuzlarını dinleyebilirsiniz. Ayrıca kelimelerin örnek cümleler içerisinde kullanımını da görebilirsiniz.

SESLİ SÖZLÜK ARAPÇA TÜRKÇE ÇEVİRİ

Bing Translator

Bing Translator

Bing çeviri Microsoft tarafından geliştirilen bir çeviri sitesi. Bu sitede birçok dil çevirisi mevcut. Arapça Türkçe çeviride de kullanılabilecek en iyi siteler arasında yer alıyor. Bu sitede günlük kullanılan ifadeleri bulabilir, telaffuzlarını dinleyebilirsiniz. Çevrimdışı kullanım için ise dil paketlerini önceden yüklemiş olmanız gerekiyor.

BING TÜRKÇE ARAPÇA ÇEVİRİ

Reverso Translation

Reverso Translation

Reverso uygulaması birçok dil çifti arasında hizmet sunmaya devam ediyor. Reverso ile hem Arapça Türkçe çeviri yapabilir hem de bağlam çevirisi yapabilirsiniz. Reverso uygulamasında belgelerinizi yükleyebilir ve anında çevirisini alabilirsiniz. Uygulama PDF, Word, Excel başta olmak üzere birçok dosya çeşidinde hizmet veriyor. 

Üstteki görselde de göreceğiniz üzere Reverso Translation ile Türkçe Arapça 'bağlam çevirisi' yapabilirsiniz. Bu sayede bir kelimenin sadece çevirisini görmek yerine hangi cümlelerde nerelerde kullanılabileceğini de görmüş olacaksınız. Ayrıca uygulamada birçok dil çifti arasında çeviri yapabilirsiniz. 

REVERSO ARAPÇA TÜRKÇE ÇEVİRİ

Pons Çeviri

Pons Çeviri

Pons Çeviri ile Arapça Türkçe arasında metin çevirisi yapabilirsiniz. Ayrıca Türkçe Arapça sözlük ile bilmediğiniz kelimlerin anlamlarını öğrenebilirsiniz. Uygulama üzerinden kelimenin telaffuzunu kolayca dinleyebilir, kelimeyi kopyalayabilirsiniz. Ayrıca Pons Çeviri'nin uygulamalarını akıllı telefonunuza indirebilirsiniz. 

Pons uygulamasının kelime antrenörü özelliği sayesinde dil öğreniminizi de kolaylaştırabilirsiniz. Kelime antrenörü özelliğine uygulama üzerinden erişebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak diğer dil çiftleri arasında da çeviri yapabilir ve o dillerdeki fiil çekimlerini öğrenebilirsiniz.

PONS TÜRKÇE ARAPÇA ÇEVİRİ

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tevakku

Tevakku

Tevakku mobil uygulaması bulunan bir sözlüktür. Bu sözlük piyasada mevcut olan Arapça Türkçe sözlükler arasında en çok kelimeye sahip sözlüktür. Arapça Türkçe çeviri yapanlar tarafından en çok tercih edilen sözlük uygulamasıdır. 

Bu uygulamada en yakın Türkçe çeviriyi görebilir, telaffuzlarını dinleyebilir ve bu kelimeleri daha sonra kullanım için kaydedebilirsiniz. Ayrıca uygulamayı internetsiz de kullanabilirsiniz.

El Halil

El Halil

El Halil de Arapça Türkçe dil çiftinde kullanabileceğiniz bir sözlük. Bu sözlükte kelimelerin anlamı örnek bir cümle içerisinde veriliyor. Kelimenin tam karşılığı ise kırmızı renkle vurgulanıyor. Ancak sözlüğün web sitesinde telaffuz dinleme, sesli çeviri ve fotoğraf çevirisi mevcut değil.

EL HALİL TÜRKÇE ARAPÇA ÇEVİRİ

Almaany

Almaany

Almaany de Arapça Türkçe sözlük uygulamalarından bir tanesi. Aradığınız bir kelimenin anlamını anında görebilir, bu kelimeye benzer kelimelerin örnek cümlelerde kullanımını da sayfanın alt kısmında görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu kelimelerin en sık hangi alanlarda kullanıldığı da gösterilmiş. Bu özellik de aslında içeriğe en uygun kelimeyi seçebilmemizi sağlıyor. Bu sayede çeviri yaparken içeriğe en uygun kelimeyi bu site üzerinden kontrol edebilirsiniz. Almaany web sitesinde ayrıca İngilizce, İspanyolca, Fransızca gibi diller de mevcut.

ALMAANY ARAPÇA TÜRKÇE ÇEVİRİ

The Arabic Lexicon

The Arabic Lexicon

Bu uygulama üzerinde ise İngilizce ve Arapça dilleri arasında çeviri yapmak mümkün. Eski adıyla Lisaan.net olarak bilinen bu uygulama birçok sözlüğün bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. En eski sözlüklerden en güncel sözlüklere birçok sözlüğü bir araya getirdiği biliniyor. Ayrıca Arabic Lexicon üzerinde Arapça bir klavye de bulunuyor. Site üzerinde kelime ve kelime grupları bazında çeviri yapabilirsiniz. 

THE ARABIC LEXICON TÜRKÇE ARAPÇA ÇEVİRİ

Çeviri ile ilgili diğer içeriklerimizi de beğenebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın