Görüş Bildir
Haberler
Servetlerinin Büyüklüğünü Öğrendiğiniz Anda Küçük Dilinizi Yutacağınız Tüm Zamanların En Zengin Kadınları

Servetlerinin Büyüklüğünü Öğrendiğiniz Anda Küçük Dilinizi Yutacağınız Tüm Zamanların En Zengin Kadınları

luna
15.04.2021 - 08:45

Bu kadar büyük servetleri hayal bile edemiyorum! 😯

Kaynak: https://money.com/10-richest-women-al...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Charlene de Carvalho-Heineken

10. Charlene de Carvalho-Heineken
twitter.com

Servetinin Küresel GSYİH'ye oranı:  %0.017

De Carvalho-Heineken, 1971'den 1989'a kadar dünyanın üçüncü büyük bira üreticisinin CEO'su olarak görev yapan Freddy Heineken'in tek çocuğudur. Babası 2002'de öldüğünde onun Heineken International'daki %25 hissesini miras almıştır. Heineken markasının sahibi olan Charlene de Carvalho-Heineken'in servetinin 12 milyar dolardan yüksek olduğu biliniyor.

9. Anne Cox Chambers

9. Anne Cox Chambers
www.instagram.com

Servetinin Küresel GSYİH'ye oranı: %0.021

Yaptığı işler ve kariyerindeki başarısıyla tanınan Cox Chambers, Atlanta Journal-Constitution ve Palm Beach Post gibi haber kuruluşlarının sahibi olan ailesinin şirketi Cox Enterprises'un sahibi olmuştur. Kendisinin gelirinin çoğu, Amerika'nın en büyük kablolu televizyon sağlayıcılarından birine sahip olan şirketinin telekomünikasyon bölümünden gelmektedir. Geçtiğimiz yıl vefat eden başarılı iş insanı, Kasım 2015'te yönetim kurulundan istifa ederek 15.3 milyar dolarlık hissesini üç varisine dağıtmıştır.

8. Susanne Klatten

8. Susanne Klatten
twitter.com

Servetinin Küresel GSYİH'ye oranı:  %0.024

Almanya’nın en zengin kadını olan Klatten, 17.4 milyar dolarlık servetinin çoğunu ülkenin en büyük markalarından biri olan BMW'den elde etmiştir. Klatten, BMW'nin %12.6 hissesine sahiptir. Kendisi ayrıca birçok iş girişimine yatırım yapmaktadır.

7. Yang Huiyan

7. Yang Huiyan
twitter.com

Servetinin Küresel GSYİH'ye oranı: %0.025

Asya'nın en zengin insanlarından biri olan Huiyan, Country Garden isimli şirketin varisidir. Çok genç yaşta şirketle ilgilenmeye başlayan Huiyan, şu anda şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev almaktadır.

6. Liliane Bettencourt

6. Liliane Bettencourt
twitter.com

Servetinin Küresel GSYİH'ye oranı: %0.055

Body Shop ve Maybelline gibi dünyaca ünlü markaları bünyesinde bulunduran L'Oreal grubunun mirasçılarından biri olan Bettencourt şirketin ana hissedarı olmuştur. 2017 yılında vefat eden Bettencourt, 2012 yılında şirketteki pozisyonunu torununa devretmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kastilyalı Isabel

5. Kastilyalı Isabel

Servetinin Küresel GSYİH'ye  ranı: %1

Kastilya Kraliçesi I. Isabel 15. yüzyılda yaşamıştır. Kendisi dünyanın en zengin hükümdarlarından biri olmuştur. Aragonlu Ferdinand ile evlenerek tüm İspanya üzerindeki kontrolünü sağlamlaştıran Isabel'in o zamanların en değerli mücevher ve duvar halılarına sahip olduğu söylenmektedir.

4. Büyük Katerina

4. Büyük Katerina
twitter.com

Servetinin Küresel GSYİH'ye oranı: %5.4

18. yüzyılda Rusya'yı yöneten Büyük Katerina, değeri yaklaşık 1.5 trilyon dolara eşit olan bir servete sahip olmuştur. Rusya’nın en uzun süre hüküm süren kadını olan Katerina, o zamanların küresel GSYİH'nin %5'inden fazlası değerinde bir servete ulaşmıştır.

3. Kleopatra

3. Kleopatra
twitter.com

Servetinin Küresel GSYİH'ye oranı: %2.6

Dünyanın en tanınmış kadın yöneticilerinden biri olan Kleopatra'nın güzelliği gibi serveti de dillere destan olmuştur. Mısır'ın firavunu olarak Kleopatra, buğday, papirüs ve merhemler gibi ülkenin en büyük endüstrilerinden bazılarını kontrol etmiştir. Kendisinin net servetinin 95.8 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

2. Hatşepsut

2. Hatşepsut
twitter.com

Servetinin Küresel GSYİH'ye oranı: %20 civarında

Hatşepsut, Mısır'ın ilk kadın firavunudur. Hatşepsut, değerinin 2 milyar dolara eş olduğu tahmin edilen altın madenlerini yönetmiştir. Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nde bir Mısırbilimci olan Kara Cooney, Hatshepsut'un Mısır tarihinin en zengin kadın yöneticisi olduğunu söylemiştir.

1. İmparatoriçe Wu Zetian

1. İmparatoriçe Wu Zetian
www.instagram.com

Servetinin Küresel  GSYİH'ye oranı: % 22.7

Tarihin gelmiş geçmiş en zengin kadınlarından olan Wu Zeitan, 15 yıl boyunca Çin'i yönetmiştir. İmparatoriçe, hüküm sürdüğü dönem boyunca Çin'in ekonomisinin gelişmesinde büyük katkılarda bulunmuştur.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
17
8
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dicle Kaplan

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım... fakir oldugumu düşünüyorum

Pasif Kullanıcı

bende listedeki herkes ailesinin varisi onu düşünüyorum

Hermione Granger

listedeki kadınların hepsine babalarından yaa şirket kalmış yada ülke. keşke sıfırdan bişeyler kurup milyarlar elde etmiş kadınlardan yapsaydınız listeyi. bö... Devamını Gör

angeliss

Ha babasından kaldı ha evlenince elde etti. Babasından kalması daha da iyi. O mantıkla Şeyma Subaşı da bir nevi Hürrem sultan. Bu mudur yani örnek

Gerçek Oyunum

Listede bir kaç seneye Şeyma Subaşı'nı görmemiz yok mu peki :D