Görüş Bildir
Haberler
Şenol Güneş, Beşiktaş ile Kariyerinin Zirvesine Çıkacak

Şenol Güneş, Beşiktaş ile Kariyerinin Zirvesine Çıkacak

Enver K.
12.05.2016 - 15:04

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli teknik direktörlerden Şenol Güneş, uzun ve başarılı kariyerini Süper Lig şampiyonluğuyla taçlandırmaya hazırlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de 32. haftayı en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider kapatan siyah-beyazlı takımın, kalan iki haftada en az bir puan alması ya da rakibinin puan kaybetmesi halinde antrenörlük kariyerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayacak.

Trabzon'da 1952 yılında dünyaya gelen ve bordo-mavili takımda kaleci olarak 6 kez şampiyonluk kupasını kaldıran 63 yaşındaki çalıştırıcı, 1988 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerindeki ilk şampiyonluğa oldukça yakın bulunuyor.

İki kez şampiyonluğun kıyısından döndü

İki kez şampiyonluğun kıyısından döndü

Şenol Güneş, teknik direktörlük kariyerinde iki kez şampiyonluğu ligin son bölümünde kaçırdı.

Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor ile 1995-1996 ve 2010-2011 sezonlarında şampiyonluk kupasını son haftalarda Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Güneş idaresindeki bordo-mavili ekip, 1995-1996 sezonunda 84 puanla şampiyon olan sarı-lacivertlilerin iki puan gerisinde kalırken, 2010-2011 sezonunda ise iki takım da sezonu 82 puanla bitirdi, Fenerbahçe ikili averajla şampiyonluğa ulaştı.

Köy okulunda öğretmenlik yaptı

Köy okulunda öğretmenlik yaptı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayatının büyük bölümünü futbolun içinde geçiren Şenol Güneş, kısa bir süre köy okulunda öğretmenlik de yaptı.

Tecrübeli teknik direktör, Trabzonspor'da kalecilik yaptığı dönemde Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Enstitüsünde sosyal bilgiler öğretmenliği okudu.

Güneş, 1978-1983 yıllarında Trabzon Merkez Karakaya Ortaokulunda öğretmenlik görevinde bulundu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
38
5
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kevın De Bruyne

Bu Sene O Sene, Bundan Sonra Her Sene

Berkut Keskin

Şenol Güneş yetiştirir üretir, fatih terim kaymağını yer, fenev kaymağını yer.. ama artık bitti gelebileceği en doğru kulübe geldi.. zalimin, kötülüğün fatih... Devamını Gör

Tolga Eser

fatih terim kaymağını yer?zalimin, kötülüğün fatihh terimi mi? buna neye dayanarak soyledın

spasiva bayko

Bir Fenerbahçeli olarak Şenol Güneş'i çok seviyorum. Çok iyi bir insan ve her başarıyı hak ediyor. Bakın şu yorumu bile onu sevmek için yeterli bir sebeptir ... Devamını Gör