Görüş Bildir
Haberler
Seni Çok Özlemişiz #Zekimüren

Seni Çok Özlemişiz #Zekimüren

FreiGeist
22.12.2014 - 10:44 Son Güncelleme: 22.12.2014 - 15:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde yer alan ve ziyaretçi akınına uğrayan 'İşte Benim Zeki Müren' sergisi, 31 Aralık tarihine uzatıldı

İstiklal Caddesi'ndeki Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi, 31 Aralık'a dek sıcacık bir sergiyle izleyicileri ağırlıyor. Kapısından herkesin gülümseyerek çıktığı 'İşte Benim Zeki Müren' sergisi, gördüğü yoğun ilgi sebebiyle 31 Ocak'a dek uzatıldı. Yapılan açıklamada daha da uzatılma ihtimali olduğu söyleniyor. Yoğun ilgiden kastımız Türkiye'deki sergilerde eşine az rastlanır türden bir ilgi. Sergiyi açıldığı 18 Kasım'dan bu yana, yaklaşık 30 bin kişi gezdi. İstanbul'daki sergilerle karşılaştırıldığında bu rakamın oldukça yüksek olduğu yönünde herkes hemfikir. Serginin koordinatörü, Veysel Uğurlu, 'Rakam Türkiye için bir rekordur. Zeki Müren ciddi anlamda devrimci bir kişilik, sanat hayatı boyunca halka karşı gösterdiği sevgi ve saygısının karşılığı olarak bugün 50 yaş üzeri kişilere hitap etmesinin dışında, gençler tarafından da çok seviliyor,' diyor.

Sergiye yönelik ziyaretçi akınını değerlendiren Pilot Galeri kurucusu ve direktörü Azra Tüzünoğlu, 'Zeki Müren sergisi, tıpkı David Bowie sergisi gibi, sergi alanlarını/konularını popülerleştirmeye yönelik bir iş. 20 binden fazla ziyaretçi Türkiye gibi sergi görme alışkanlığı pek oluşmamış bir ülke için fena bir rakam değil,' diyor.

İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu ise ziyaretçi rakamını, 'Oldukça iyi bir ziyaretçi sayısı bu. Zeki Müren gibi halka mal olmuş, belleklerde yer edinmiş önemli bir sanatçının sergisinin bugünkü kültürel dönüşümde ilgi görmemesi düşünülemez. İlginin giderek artacağını düşünüyorum,' diyerek yorumluyor.

FİSUN YALÇINKAYA | Milliyet

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0