Görüş Bildir
Haberler
"Sen Hele Bir Vur, Sıra Elbet Bana Gelecek" Diyenler İçin 14 Adet Sıra Tabanlı Strateji Oyunu

"Sen Hele Bir Vur, Sıra Elbet Bana Gelecek" Diyenler İçin 14 Adet Sıra Tabanlı Strateji Oyunu

Eş zamanlı strateji türünün kardeş olan sıra tabanlı yapımlar oyuncuların belirli bir sıralama üzerinde eylemlerde bulunmasını sağlıyor. Oyuncular eş zamanlı olarak işlem yapmak yerine düşmanın hamleleri üzerine düşünüyor, tahmin yürütüyor ve harekete geçiyor.

Dolayısıyla sabır, tahmin ve öngörü gerektiren sıra tabanlı strateji oyunları türün hayranları için oldukça keyifli saatler sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. XCOM 2

1. XCOM 2

Sıra tabanlı strateji türünün en başarılı örneklerinden olan XCOM, dünya devletlerinin uzaylı istilasına karşı kurduğu bir direniş grubunu yönetme şansı sunuyor.

2. Warhamer 40,000: Mechanicus

2. Warhamer 40,000: Mechanicus

Oyuncuları Warhammer 40K evrenine davet eden Mechanicus ise insanlığın Necrons adındaki uzaylı ırkına karşı verdiği mücadeleye pencere açıyor. Oyun aynı zamanda türün en başarılı oyunlarından biri.

3. Gears Tactics

3. Gears Tactics

Gears of War serisini hızlı ve sıra tabanlı strateji türüyle birleştiren Gears Tactics, Gears dünyasında kurduğunuz küçük bir ekiple canavarlara karşı savaşmanızı istiyor.

4. Darkest Dungeon

4. Darkest Dungeon

Geçtiğimiz günlerde ikinci oyunu duyurulan Darkest Dungeon ise geçtiğimiz yılların en başarılı oyunlarından biri oldu. Sıra tabanlı strateji konusunda da müthiş bir iş çıkaran oyun, strateji sevenler için harika bir seçim olabilir.

5. Humankind

5. Humankind

Listemizdeki en güncel oyunlardan biri olan Humankind; Civilization ile dolduramadığınız strateji açlığını doyurmaya geldi. Sıra tabanlı strateji oyununu özellikle Civilization severlerin denemesini öneriyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Panzer Corps 2

6. Panzer Corps 2

İkinci Dünya Savaşı olsun bizim olsun diyenler ise Panzer Corps 2'ye bir şans verebilir. Geçtiğimiz süreçte büyük oranda güncellenen yapım teknik detaylar sevenler için adeta biçilmiş kaftan.

7. Into the Breach

7. Into the Breach

Minimal grafik tasarımına rağmen en sağlam savaşları sunan Into the Breach ise dev robotları kontrol ettiğiniz sıra tabanlı çatışmalar yapma şansı sunuyor.

8. Mutant Year Zero: Road to Eden

8. Mutant Year Zero: Road to Eden

Geçtiğimiz yıl Epic Games Store'da ücretsiz olarak verilen Mutant Year Zero: Road to Eden ise XCOM'un taktiksel oynanışını benimsiyor. Üç mutantın post-apokaliptik bir dünyada verdiği mücadeleyi oldukça nefis bir şekilde yönetmemize olanak tanıyan oyun, listemizdeki en iyi yapımlardan biri olmayı da başarıyor.

9. Battletech

9. Battletech

Battletech oyuncuları dev mekanik zırhlar giyen birlikler kurmaya ve durmak bilmeyen savaşlarda amansız taarruzlar yapmaya davet ediyor.

10. Empire of Sin

10. Empire of Sin

Suç krallığınızı kurduğunuz Empire of Sin ise sıra tabanlı çatışmalardan genel strateji elementlerine kadar kapsamlı bir yönetim simülasyonu vadediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Age of Wonders 3

11. Age of Wonders 3

Krallık kurma, diplomasi ve rol yapma ögelerini başarılı bir şekilde birleştiren Age of Wonders, hem serinin sağlam yönlerini güncelliyor hem de sıra tabanlı türün iyi örneklerinden biri olmayı başarıyor.

12. The Banner Saga 3

12. The Banner Saga 3

20'den fazla ödül alan ve 4 kez BAFTA'ya aday gösterilen The Banner Saga 3 ise sürükleyici bir hikayeyi sağlam oynanışla harmanlıyor. Oyun dünyasının en başarılı yapımlarından biri olan yapım, hikaye ağırlıklı strateji arayanlar için ideal bir seçim.

13. Warhammer 40,000: Battlesector

13. Warhammer 40,000: Battlesector

Listemizdeki bir diğer Warhammer 40K oyunu Battlesector ise savaşı çok daha kapsamlı bir hale getiriyor. İnsanlığın birçok askeri birimini uzaylılara karşı sürdüğü oyunda her hamlenizi iyice düşünmeniz gerekiyor.

14. Othercide

14. Othercide

Focus Interactive tarafından geliştirilen Othercide oyuncuları insanlığın son umudu olarak karanlığa karşı savaşmaya davet ediyor. Sıra tabanlı taktiksel strateji oyununda elinizdeki birimleri akıllıca kullanmalı ve iblisleri bertaraf etmelisiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın