Görüş Bildir
Haberler
Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polisler Son Yolculuğuna Uğurlandı

ATKN
27.10.2015 - 16:35

Diyarbakır'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyondaki çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Sadık Özkan, memleketi Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Şehit olan diğer polis memuru Gökhan Çakıcı'nın cenazesi de, dün Çorum'da toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit polis Sadık Özkan'a veda

Şehit polis Sadık Özkan'ın cenazesi, dün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından gönderildiği Adana'da Çukurova Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Morgtan alınan cenaze, daha sonra helikopterle Tufanbeyli İlçesi'ne götürüldü.

Boş araziye inen helikopterden özel harekat polisleri tarafından alınan şehidin cenazesini, dedesi Celal Bilgi karşıladı. Şehit Özkan'ın cenazesi ilk olarak ilçeye bağlı Ortaköy Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte mahallenin eski muhtarı olan çiftçi baba Hacı Bayram, anne Kadriye Özkan ile kardeşleri ve yakınları göz yaşlarına boğuldu. Ailenin yakınları, şehit Sadık Özkan'ın 3 yıllık polis memuru ve Diyarbakır'ın da ilk görev yeri olduğunu belirterek, 'En son 1 yıl önce evine gelmişti. Annesinin 15 gün önce kolu kırıldı ancak yine gelemedi. Şimdi cenazesi geldi' dedi.

Helalik alınmasının ardından şehidin cenazesi tören için mahalle meydana götürüldü. Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, askeri ve mülki erkan ile 5 bin kişi katıldı. Törende şehit polis Sadık Özkan'ın özgeçmişi okundu. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu polisler tarafından omuzlara alınarak mahalle mezarlığa götürüldü. Özkan'ın cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit polis Gökhan Çakıcı dün toprağa verildi

Şehit polis Gökhan Çakıcı dün toprağa verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit polis memuru Gökhan Çakıcı, memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğrulandı. Çakıcı'nın cenazesi uçakla Amasya'nın Merzifon Havalimanı'na, oradan da karayolu ile memleketi Çorum'un Dodurga İlçesi'ne getirildi.

Yakınlarından helallik alınması ardından dua edildi. Şehit babası Ergin Çakıcı ve anne Nurgül Çakıcı fenalık geçirdi. Acılı anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin ağabeyi 26 yaşındaki Ersin Çakıcı helallik alınması ardından kardeşinin cenazesinin götürüldüğü sırasında cenaze aracına çıkarak kardeşinin tabutuna sarıldı yanından ayrılmadı. Yaklaşık 2 kilometre bu şekilde gitti. Daha sonra cenazeyi taşıyan araç, törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Şehit polisin cenazesi araçtan indirilerek tören alanına getirildi. Buradaki cenaze törenine Çorum Valisi Ahmet Kara ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. 

Şehit Gökhan Çakıcı için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında şehidin cenazesini özel harekat polisleri omuzlarda taşıdı. Şehidin cenazesi daha sonra Dodurga İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda