Görüş Bildir
Haberler
Şehit Polis Memuru Mehmet Uyar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polis Memuru Mehmet Uyar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Onedio Medya
30.07.2015 - 12:01 Son Güncelleme: 30.07.2015 - 16:15

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Uyar, Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eşinin cenazesi ambulansla geçerken gözyaşlarına boğulan polis memuru Nedime Uyar, meslektaşlarının yardımı ile ayakta durabildi. Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü törende yaptığı konuşmada polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili Çınar ilçesinde 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Çınar ilçesinde dün saat 22.15 sıralarında devriye görevi yaparken vatandaşların soru sorması üzerine araçtan inen ve bu sırada  silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Mehmet Uyar törenle son yolculuğuna uğurlandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, askeri ve sivil erkân, şehit polisin babası Hüseyin, annesi Meryem ve Çınar ilçe Emniyet Amirliği'nde görev yapan 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar ile meslektaşları katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü törende yaptığı konuşmada, polis memuru Mehmet Uyar'ın şehit edilmesiyle ilgili Çınar ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi. İl Emniyet Müdürü Böğürcü, şunları söyledi:

'Çınar’da görevli polis ekibi bir çay ocağı önüne geldiğinde soru soran vatandaşlara araçlarından inerek yanıt verdiği sırada milletin ve devletin kucaklaşmasını çekemeyen hainler tarafından her zaman yaptıkları gibi kalleşçe arkalarından yanaşarak, uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradılar. 5 yıldır Çınar’da görev yapan ve vatandaşlar tarafından sevilen şehit polis Mehmet Uyar, kaldırıldığı Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde, saldırıda yaralanan Osman Caran adlı vatandaş ise kaldırıldığı özel bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şahadet şerbeti içtiler. Aynı saldırıda yaralanan İbrahim Turan adlı vatandaşın ise tedavisi devam ediyor. Çınar'da yapılan bu menfur saldırıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunan, yol kesen, molotof kokteyli atan şahıslarla ilgili İç Güvenlik Paketi ile çıkarılan 6638 kanun kapsamında Sur ilçesinde de bir şahıs molotof atarken ayağından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Bununla birlikte üç şahıs gözaltına alınmıştır. Acımız sonsuzdur. Her daim milletimizin emrinde olan emniyet teşkilatımızın birer neferi olan bizler görev uğrunda acımızı, canımızı ve üzüntülerimiz aşabilecek sabır ve metanete sahibiz. Menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza ve aziz şehidimize Allah'tan rahmet dilerken, milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken zalimler bizler var olduğumuz sürece sinsi emeklerine ulaşamayacaklardır. Aziz şehidim geride bıraktığım ailen bize emanettir. Gözün arkada kalmasın'

VALİ: SALDIRI ALÇAKÇADIR

Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi, Hüseyin Aksoy, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör eylemlerinin son günlerde atarak devam ettiğini belirterek, 'Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi ilimizde de gerek kent merkezinde gerekse kırsalda bu tür eylemlerin son günlerde arttığını görmekteyiz. Jandarma ve Emniyet teşkilatımız terörle mücadele konusunda büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır bundan sonra da büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin bölünmez bütünlüğü halkımızın huzur ve güvenliği için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bütün birimlerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürecektir. Trafik tutanağı tutmak üzere alanda bulunan trafik polislerimize yapılan saldırı, yol kontrolü yapmak için devriye görevi yapan jandarmamıza gerçekleştirilen saldırı ve dün vatandaşla sohbet etmek üzere araçtan inerek görüşen polis memurumuza yapılan bu saldırı alçakça saldırıdır. Bunun karşılığını güvenlik birimlerimiz olayların faillerini yakalayıp, yargı önüne çıkararak verecektir. Türkiye Cumhuriyeti bu anlamda bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte, terörle mücadelesine kararlılıkla devam edecektir'dedi.

EŞİNİN CENAZENİN ARKASINDAN BAKARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Törende şehit polis memuru Mehmet Uyar'a toplu halde dua edilmesinin ardından, tabutu meslektaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı. Cenaze arabası tören alanından ayrılırken şehit polis memurunun eşi Nedime Uyar ise arkasından bakarak gözyaşı döktü. Şehit polis memunun annesi Meryem ise tabutun arkasından ağlayarak 'Niye koruyamadınız çocuğumu?' dedi. Şehit Polis memuru Mehmet Uyar'ın cenazesi memleketi Manisa'ya gönderildi. 

OLAYDA ÖLEN SİVİL VATANDAŞTA DEFNEDİLDİ

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Bölge Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren 51 yaşındaki Osman Caran da bugün erken saatlerde ilçe mezarlığında defnedildi. Caran'ın cenazesine Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı ve çok sayıda kişi katıldı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0