Görüş Bildir
Haberler
Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’ne Devredildi

Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’ne Devredildi

Yüksek Öğretim Kurumu, Halkbank’a olan borcuyla gündeme gelen Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin geçici olarak durdurulduğunu ve idaresinin Marmara Üniversitesi'ne devredildiğini açıkladı. Şehir Üniversitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu arasında da tartışma konusu olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin geçici olarak durdurulması ve idaresinin garantör Marmara Üniversitesi'ne devrine karar verdi.

YÖK açıklamasında;

'Üniversitenin mevcut mali durumunun eğitim öğretim faaliyetini sürdürülemeyecek hale getirdiği; öğrencilerin, akademik ve idari personelin mağduriyetini büyüteceği ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamasının artık kaçınılmaz hale geldiği anlaşıldığından Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Üniversitesi’nin “Faaliyet İzninin Geçici Olarak Durdurulması”na ve idaresinin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine devrine karar verilmiştir.' denildi.

Açıklamada öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için azami dikkat ve hassasiyet gösterileceği de ifade edildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim Sanat Vakfı bünyesinde 2008’de kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, 2016 yılında Halkbank’tan 300 milyon lira yatırım kredisi almış karşılığında 8 parselden oluşan kampüs arazisi teminat olarak gösterilmişti.

Üniversitenin malvarlıklarına tedbir kararı koyduran Halkbank ile Şehir Üniversitesi arasında görülen davada mahkeme, haczin kaldırılması talebini karara bağlamış üniversitesinin yaptığı itirazı kısmen kabul etmişti. 

Ancak ipoteğin 370 milyon liralık borç üzerinden devam etmesine hükmetmişti.

Şehir Üniversitesi'ne geçen günlerde ilk haciz gelmiş, üniversitenin kasasındaki 6 bin 390 lira ile çok sayıda eşya haczedilmişti.

Erdoğan ve Davutoğlu arasında tartışma

Erdoğan ve Davutoğlu arasında tartışma
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tartışmaya bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da dâhil oldu. 

7 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi isimleri de anarak Halkbank'ı dolandırmakla suçlamıştı.

Davutoğlu'ndan mal varlıklarının araştırılması çağrısı

Davutoğlu'ndan mal varlıklarının araştırılması çağrısı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği cevapta hayatta olan mevcut ve eski cumhurbaşkanları ise eski başbakanların mal varlıklarının araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını önermişti.

Davutoğlu ayrıca şunları söylemişti:

'Başbakanlığım süresince yaptığım uygulamalar konusunda şahsıma yöneltilen tek ithamın, hiç bir şahsi hakkımın ve çıkarımın olmadığı, kızıma, oğluma, damadıma, gelinime bırakmayacağım bir eğitim kurumuna arazi devri olmasından sadece onur duyarım. Sayın Cumhurbaşkanının Başbakanlığı döneminde çıkan 4046 sayılı yasaya istinaden gerçekleşen bu devir ile bahse konu arazinin rant alanı haline dönüşmesi engellenmiş ve kamuya ait olan bu değerli arazinin doğal ortamı korunarak yine kamunun hizmetinde kalması sağlanmıştır.'

Aziz Sancar üniversitenin mütevelli heyeti üyeliğinden istifa etmişti

Aziz Sancar üniversitenin mütevelli heyeti üyeliğinden istifa etmişti

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, Nobel Ödüllü Prof. Aziz Sancar'ın Şehir Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti üyeliğinden istifa ettiğini köşe yazasıyla duyurmuştu.

Yılmaz, avukatı yoluyla istifa eden Sancar’ın “Şehir Üniversitesi'nin nerede olduğunu bile bilmiyorum. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun isteğiyle Mütevelli Heyeti'ne katılmayı 2016'da kabul ettim” açıklamasını yaptığını dile getirmişti.

Independent Türkçe & Sözcü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
18
6
5
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
resneli niyazi

Böyle arada orospu olur anca :d Şehir üniversitesinde okuyan biri varsa 1 km uzağımda olsun amk. Bayburt Üniversitesi bile daha onurlu

Pasif Kullanıcı

Aziz Sancar hocam Şehir Üniversitesi'nin nerede olduğunu bile bilmiyorum diyosun, sen bilimine bak niye böyle şeylere karıştın ki :)

Kayzer Soze

Kış geldi, malum doğalgaz faturası, bu yüzden evin bir odasını üniversiteye çevirmeyi düşünüyorum ama önce AKP`ye üye olup YÖK`deki işlemleri hızlandırmam la... Devamını Gör