Görüş Bildir
Haberler
Seda Yekeler Yazio: Cevabım Yok Sorularım Var

etiket Seda Yekeler Yazio: Cevabım Yok Sorularım Var

Seda Yekeler
25.06.2021 - 23:35 Son Güncelleme: 26.06.2021 - 10:36

Herkese güzel bir gün dilerken bu hafta kişisel aydınlanmanız için önemli bir adım olması umuduyla bu yazımı kaleme alıyorum. Aslında bu sefer bildiklerimi size aktarmak için yazmıyorum, size bazı sorular soracağım ve sizin cevaplarınız sizi aydınlatacak. Sizi kendinizle tanıştırmak istiyorum, onu sözünü kesmeden dinlemenin ve isteklerine önem vermenin hayattaki en önemli şeylerden biri olduğunu hatırlatmak. Bir nevi anket gibi de düşünebilirsiniz ama sonuçları değerlendirecek olan sizsiniz. O yüzden anketi cevaplarken dürüst olmanız gerektiğinizi hatırlatmama gerek var mı acaba?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hadi başlayalım:

Hadi başlayalım:

1. Asla başarısız olmayacağınızı bilseniz ne yapmak isterdiniz? 

2. Sabahları uyandığınızda sizin güzel/yakışıklı olduğunuzu düşünen kişi kim?

3. Gerçekten nasılsınız? 

4. Yaptığınız işte dünyanın en iyisi olsaydınız nasıl davranırdınız?

5. Hayalinizdeki işi buluyor musunuz, yaratıyor musunuz?

6. Varsa eğer, sorunlarınızın çözümü nasıl olurdu? Ne olunca sorunlarınız çözülürdü?

7. Hayatınızda en son ne zaman “ilk kez” bir şey yapmayı denediniz?

8. İnsanlar sizi neden tanımalılar? Sizi farklı yapan şey ne ya da ne olmasını isterdiniz?

9. Gününüzü aydınlatan şey ne ya da kişi kim?

10. Size doğrudan hiçbir faydası olamayacak insanlara nasıl davranırsınız?

Ben kendime ara sıra bu soruları sorar hayatımın akışına böylelikle yön vermeye çalışırım. Benim için önemli olan şeyler değişmişse buna uygun yeni bir plan yaparım. Bu sorulara siz de samimiyetle cevap verirseniz, içinizden gelen talepleri karşılamaya yönelik çözümlere odaklanmaya başlayacaksınız. Unutmayın sorusuz cevap yoktur ama cevapsız soru çoktur. Soru sorup cevap bulmak için çabalamak insanlığı bugüne getiren şeydir. Sizi de ileri götürecek olan güdü benim size yukarıda sorduğum sorular gibi cevaplarını ancak sizin verebileceğiniz  sorularla uğraşmanızdır.

Bu arada geçen hafta size Ordu’da olacağımdan bahsetmiştim. Hayranlıkla izlediğim gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Geleceğe Adımlar takımıyla birlikte Ordu Fen Lisesinde 21-25 Haziran arasında etkinlikler gerçekleştirdik. Benim yukarıdaki birinci soruya cevabım bu oldu çünkü uzun süredir. Yeni kıvılcımlar bulmak ya da yaratmak. Ve bu uğurda ülkemizin her yerini gezdikçe ülkemizdeki farklılıklara, gençliğin bilgi açlığına ve fırsatları değerlendirme azmine hayran kalıyorum, çalışma azmim bir kat daha artıyor.

Eğer bu sorularla ilgili yorumlarınızı bana Instagram’dan @sedayekelerofficial hesabıma ya da burada yazının altına yazarsanız sizleri de daha iyi tanımak isterim. Belki sizin de bana soracağınız sorular vardır, ben de onları yanıtlamak isterim.

Önümüzdeki haftaya kadar sevgiyle ve umutla kalın. 

Instagram

Twitter

Linkedln

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın