Görüş Bildir
Haberler
Sare Davutoğlu Kimdir? Deprem Bölgesinde Gönüllü Doktorluk Yapan Sare Davutoğlu Hakkında Merak Edilenler

Sare Davutoğlu Kimdir? Deprem Bölgesinde Gönüllü Doktorluk Yapan Sare Davutoğlu Hakkında Merak Edilenler

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından 10 ilimizde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Göçük altından çıkan vatandaşlarımıza acil müdehale için sağlık ekipleri ve gönüllüler arasında Sare Davutoğlu da yer alıyor. Vatandaşlar, Hatay'da göçük altından çıkarılan hamile kadınlara yardım eden Sare Davutoğlu'nun kim olduğu merak ediyor. Peki, Gelecek Partisi'nin kurucu genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu kimdir? Sare Davutoğlu'nun mesleği nedir, aslen nerelidir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sare Davutoğlu Kimdir?

Sare Davutoğlu Kimdir?

Sare Davutoğlu, 1961 yılında Konya'da dünyaya geldi. Davutoğlu, aslen Afyonkarahisarlı Kundak ailesindendir. 

İlkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra, 1980 yılında Eskişehir Anadolu Lisesini birincilikle bitirmiştir. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamış, yüksek lisansında Jinekoloji üzerine ihtisas yapmıştır.

Sare Davutoğlu'nun Hekimlik Kariyeri

Sare Davutoğlu'nun Hekimlik Kariyeri

Hekimlik kariyerine 1987 yılında başlamıştır. Sare Davutoğlu, 1987 yılında mecburi görevini Kars'ta tamamlamıştır. 

Haziran 1990'da Malezya'daki bir üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmış, 1995 yılında Türkiye'ye geri dönmüştür. 

1995 ila 1999 yıllarında uzmanlığını tamamlamıştır. Kürtaj karşıtı görüşleriyle tanınmış ve bu konuda konuşmalar yapmıştır. 

Sare Davutoğlu, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı üyesidir. Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği'nde (KASAD-D) ise yönetim kurulu asil üyeleri arasında yer almaktadır.

Sare Davutoğlu'nun Ailesi

Sare Davutoğlu'nun Ailesi

Sare Davutoğlu, henüz eğitim hayatına devam ederken 1984 yılında Ahmet Davutoğlu ile evlenmiştir. Sare Davutoğlu ile Ahmet Davutoğlu'nun 4 çocuğu vardır.

Sare Davutoğlu Neden Gündem Oldu?

Sare Davutoğlu Neden Gündem Oldu?

Sare Davutoğlu, ülkemizde yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesinde yer alan Hatay'da depremzede kadınlara gönüllü doktorluk yapmaktadır. 

Kadın Doğum Uzmanı Sare Davutoğlu, depremin ardından 4 gündür Hatay'ın Antakya ilçesinde göçük altından çıkarılan kadınların doğumlarını gerçekleştiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın