Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Fatih
05.11.2015 - 00:55 Son Güncelleme: 05.11.2015 - 08:54

Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında 8 maç oynandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barcelona 3-0 BATE Borisov

Barcelona 3-0 BATE Borisov

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Barcelona, sahasında konuk ettiği BATE Borisov'u 3-0'lık skorla devirerek gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Maçın ilk yarısında oyunun kontrolünü elinde bulunduran Katalan devi, 30. dakikada Mladenovic'in ceza sahası içinde Suarez'i düşürmesiyle kazanılan penaltı atışını gole çeviren Neymar'la 1-0 öne geçti.

Neymar'ın penaltıdan kaydettiği golle ilk 45 dakika 1-0'lık Barcelona üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda da rahat bir oyun ortaya koyan Barcelona, 60. dakikada Neymar'ın asistinde Luis Suarez'le farkı ikiye çıkarttı: 2-0.

83'te sahneye bir kez daha Neymar çıktı. Suarez'in nefis pasında topla buluşan Brezilyalı yıldız müsait durumda yaptığı düzgün vuruşla maçın sonucunu ilân etti: 3-0.

Barcelona bu galibiyetle gruptaki puanını 10'a yükseltirken, BATE Borisov ise 3 puanda kaldı.

Katalan devi bir sonraki maçta sahasında Roma'yı ağırlayacak.

Bayern Münih 5-1 Arsenal

Bayern Münih 5-1 Arsenal

Devler Ligi'nde heyecan bu gece oynanan maçlarla devam etti. F Grubu'nda Bayern Münih, kendi sahasında Arsenal'i konuk etti. Alman ekibi sahadan 5-1'lik farklı skorla ayrıldı.

Mücadele açısından oldukça zevkli geçen mücadelede Bayern Münih, Arsenal'e karşı maçın başından itibaren üstün bir oyun sergiledi. İngiliz ekibi ise ilk yarı da yediği gollerle yıkıldı ve savunmada Bayern ataklarına bir türlü engel olamadı.

Bayern'e galibiyeti getiren golleri Lewandowski, Thomas Müller (2), David Alaba ve Arjen Robben kaydetti. Arsenal'in tek golünü atan Fransız forvet Giroud takımının mağlubiyetine engel olamadı.

Arsenal 2 hafta önce oynanan maçta rakibi Bayern Münih'i kendi sahasında 2-0 ile geçmiş ve gruptaki 3 puanını almayı başarmıştı.Bu skorla Bayern Münih grupta puanını 9'a yükseltirken, Arsenal'de 3 puanda kaldı ve ilerleyen maçlarda gruptan çıkmak adına kötü bir sonuç almış oldu.

Roma 3-2 Bayer Leverkusen

Roma 3-2 Bayer Leverkusen

Şampiyonlar Ligi E Grubu mücadelesinde Roma ile Leverkusen karşı karşıya geldi. 

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında iki gol vardı. Ev sahibi Roma, henüz 2. dakikada Salah ile 1-0 öne geçti, 29'da Dzeko'nun golüyle skoru 2-0 yaptı. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Roma soyunma odasına 2-0 üstün giden taraf oldu. 

Leverkusen ikinci yarıya hızlı başladı. Mehmedi'nin 46. dakikada attığı golle farkı 1'e indiren Almanya ekibi, 51'de Chicharito'yla skora denge getirdi. 

Ömer Toprak atıldı

Milli futbolcumuz Ömer Toprak, 79. dakikada ceza sahası içerisinde rakibine yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Pjanic, ağları havalandırarak Roma'yı bir kez daha üstünlüğe taşıdı. 

2-0'dan müthiş bir geri dönüşe imza atarak skoru 2-2'ye getiren Leverkusen, penaltı golüyle mücadeleyi kaybetti. Öte yandan Leverkusen'de forma giyen bir başka milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu ise ilk 11'de başladığı karşılaşmada 90 dakika boyunca sahada kaldı. 

Karşılaşmayı 3-2 kazanan Roma, puanını 5'e çıkararak grupta ikinci sıraya yükseldi. 4 puanda kalan Leverkusen ise üçüncü sıraya geriledi.

Chelsea 2-1 Dinamo Kiev

Chelsea 2-1 Dinamo Kiev

Şampiyonlar Ligi G Grubu mücadelesinde Chelsea ile Dinamo Kiev karşı karşıya geldi. 

Stamford Bridge'de oynanan mücadelenin ilk yarısında tek gol vardı. 34. dakikada topu şanssız bir şekilde kendi kalesinde yollayan Kiev'li Dragovic, Chelsea'yi 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Kiev, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Garmash oyuna girerken Sydorchuk çıktı. 

34'te topu kendi ağlarına yollayan Dragovic, 78'de de başroldeydi. Avusturyalı oyuncu bu defa topu doğru yere göndererek skora dengeyi getirdi. 

83'te sahneye Willian çıktı. Yıldız futbolcu, attığı golle 90 dakikanın skorunu belirledi. 

Evinde, Kiev'e karşı kazanan Chelsea, puanını 7'ye yükseltti ve 2. sıradaki yerini korudu. 3. sırada bulunan Kiev ise 5 puanda kaldı.

Maccabi Tel Aviv 1-3 Porto

Maccabi Tel Aviv 1-3 Porto

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. maç haftasında Maccabi Tel Aviv ile Porto karşı karşıya geldi. Bloomfield'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Porto 3-1'lik skorla kazandı.

Porto, La Masia patentli oyuncusu Cristian Tello ile 19. dakikada 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla önde kapattı. Andre ile 50. dakikada farkı 2'ye çıkaran Porto, 72'de Miguel Layun ile farkı artırdı. Maccabi'nin tek golü ise 75. dakikada Eran Zahavi'nin penaltısıyla geldi.

Porto, bu sonuçla puanını 10'a çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Maccabi Tel Aviv ise 4. maç sonunda da puanla tanışamadı. Porto, bir sonraki maç haftasında Dinamo Kiev'i Dragao'da ağırlayacak. Maccabi Tel Aviv ise Chelsea'yi konuk edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olympiakos 2-1 Dinamo Zagreb

Olympiakos 2-1 Dinamo Zagreb

Şampiyonlar Ligi F Grubu dördündü hafta maçında Olympiakos ile Dinamo Zagreb karşılaştı.

Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan ve FIFA kokartlı İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz'un düdük çaldığı mücadele 2-1 Olympiakos üstünlüğüyle sonuçlandı.

Konuk Dinamo Zagreb 21. dakikada Armin Hodzic'in golüyle öne geçti ancak 65'te Felipe Pardo ile eşitliği sağlayan Olympiakos 90'da yine Pardo ile galibiyete uzandı.

Bu sonuçla Olympiakos 9 puana yükselerek gruptan çıkmak adına büyük avantaj elde ederken. Dinamo Zagreb 4 puanda kaldı.

Lyon 0-2 Zenit

Lyon 0-2 Zenit

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Olimpik Lyon ile Zenit St. Petersburg karşı karşıya geldi. Stade de Gerland'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Zenit, 2-0'lık skorla kazandı.

Zenit, ilk yarıyı 26. dakikada Artem Dzyuba'nın attığı golle 1-0 önde kapattı. 57. dakikada bir kez daha sahneye çıkan formda golcü Artem Dzyuba maçın skorunu belirledi. Zenit'ten Aleksander Anyukov, 89. dakikada ikinci sarı kart nedeniyle oyundan ihraç edildi ve maçın son anlarında takımını 1 kişi eksik oynattı.

Lyon ise maç boyunca %60'ları aşan topla oynama yüzdesine sürekli sahip olup, kaleyi daha fazla deneyip daha çok pozisyon bulsa da Zenit kalecisi Lodygin'i geçemedi.

Zenit, bu sonuçla 4 maçta 12 puan kazanıp gruptan çıkmayı garantiledi. Olimpik Lyon ise 1 puanda kaldı ve grubun sonuna demirledi. Zenit, önümüzdeki hafta Petrovsky'de Valencia'yı ağırlayacak. Lyon ise kritik maçta Gent'i konuk edecek.

Gent 1-0 Valencia

Gent 1-0 Valencia

Şampiyonlar Ligi H Grubu maçında Belçika temsilcisi Gent, güçlü Valencia'yı ağırladı.

İtalyan hakem Daniele Ortaso'nun düdük çaldığı maçın genelinde etkili olan taraf Belçika ekibi oldu. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarının sonunda gol sesi çıkmadı ve taraflar devre arasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

İkinci yarının hemen başında yine etkili oyuna devam eden Gent, 49. dakikada Sven Kums'un attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçti.

Geri kalan dakikalarında başka gol olmayan maçı ev sahibi ekip 1-0 kazandı ve bu sezon Devler Ligi'ndeki ilk galibiyetini aldı.

Bu sonucun ardından puanını 4'e çıkaran Gent, üçüncü sıraya yükselirken, 6 puanda kalan Valencia, ikinci sırada yer aldı.

Fanatik & Sporx & Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
8
5
4
3
2
0