Görüş Bildir
Haberler
Şampiyon Olduktan Sonraki Sezonda Kabusu Yaşayarak Küme Düşmekten Kurtulamayan Büyük Takımlar

Şampiyon Olduktan Sonraki Sezonda Kabusu Yaşayarak Küme Düşmekten Kurtulamayan Büyük Takımlar

Ted Lasso
19.05.2022 - 14:30 Son Güncelleme: 20.05.2022 - 15:47

Futbolda başarılı olmak için en ufak ayrıntıları bile es geçmemek gerekir. Başarının sırrı bu ufak ayrıntılarda gizlidir. Başarılı olmak oldukça zor, başarısız olmak da bir o kadar kolaydır. Yanlış transferler, yanlış teknik direktör seçimleri, yönetimin yanlış hamleleri ve hatta duran top organizasyonunda yeterince iyi olmamak bile başarısızlığın tek başına sebebi olabilir.

Bundan daha önceki yıllarda şampiyon olan takımların ertesi sene küme düşmesine şahit oldu futbol dünyası. Birlikte şampiyon olduktan sonra küme düşen takımlara göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Juventus

1. Juventus

İtalyan devi Juventus 2001 yılından 2005 yılına kadar Serie A'da şampiyon olmuşlardı. Ardından ortaya çıkan şike skandallarıyla Juventus'un şampiyonlukları ellerinden alındı ve 2005-2006 sezonunda Serie B'ye düşürülmüşlerdi.

2. Manchester City

2. Manchester City

1936-1937 senesinde İngiltere'nin kralı Manchester City olmuştu. Mütevazı kadrosuna rağmen o sene ligde şampiyon olmayı başarmışlardı. Ertesi sene zafer sarhoşu olan Manchester ekibi küme düşmekten kurtulamamıştı.

3. Nürnberg

3. Nürnberg

1967-1968 yılında 9. ve son şampiyonluğunu kazanan Nürnberg, ertesi sene ligde tutunamadı. Almanya Ligi şampiyonluklarına bakarsanız eğer, Nürnberg'in, Bayern Münih'ten sonra en çok şampiyonluk yaşayan takım olduğunu görür ve şaşırırsınız. Borussia Dortmund'un 8 şampiyonluğu var mesela.

4. Herfølge BK

4. Herfølge BK

1999-2000 yılında Danimarka'nın yeni şampiyonu Herfølge BK olmuştu. İlk ve tek şampiyonluğunu alan takım ertesi sene küme düşmekten kurtulamamıştı.

5. Marsilya

5. Marsilya

Bir zamanlar Avrupa'yı dize getiren Marsilya, Şampiyonlar Ligi'ni bile almıştı. 1992-1993 yılında ise şike yaptıkları ortaya çıkmıştı. Başarılı kadronun şampiyonluğu elinden alındı ve küme düştüler. Takım tekrar şampiyon olmak için 15 sene bekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Milan

6. Milan

1978-1979 sezonunda şampiyon olan Milan, aynı Juventus gibi şike yaptıkları gerekçesiyle ertesi sene küme düşürülen takımlardan. Ertesi sezon ligi 3. bitirmelerine rağmen patlak veren şike skandalları nedeniyle bir alt lige düşürülmüşlerdi.

7. Bursaspor, Manchester United...

7. Bursaspor, Manchester United...

Ligimizde Bursaspor şampiyon olduktan hemen sonra düşmeseler de, bu sezon TFF 1. Lig'den, 2. Lig'e düşen takımlar arasında yer aldı. Manchester United'da başarılarla dolu tarihinde 1974 yılında küme düşmekten kurtulamadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
5
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Senol

Şimdi burada TS taraftarı başlar.kupamiz nerede diye . Adresi ŞÜKRÜ SARAÇOGLU Namı diğer KADIKÖY'DE Bekleriz....

Yasin F

Diyorsunuz ki seneye Trabzon düşer rahat olun. Nah düşer. 😊

Boran Bora

Trabzonspora bir gönderme 🤣🤣🤣🤣