Görüş Bildir
Haberler
Saldırıya Uğrayan Doktor 36 Saat Yoğun Bakımda Kaldı: 'Reflekslerim Olmasaydı Ölebilirdim'

etiket Saldırıya Uğrayan Doktor 36 Saat Yoğun Bakımda Kaldı: 'Reflekslerim Olmasaydı Ölebilirdim'

Yasin Arslan
19.07.2018 - 19:58 Son Güncelleme: 20.07.2018 - 12:08

Şanlıurfa'da çocuk acil servisinde bir hasta yakını tarafından başına parke taşıyla vurularak yaralanan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, yoğun bakımdan normal servise alındı. Yaşadığı dehşeti anlatan Yalçın, 'Ben arkadaşımı korumaya çalışırken saldırıya uğradım' dedi.

Dr. Yalçın, bir hasta yakınının saldırısına uğramış, başından yaralanan Yalçın, acilen ameliyata alınmıştı.

Ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan Yalçın bugün normal servise alındı.

Ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan Yalçın bugün normal servise alındı.

Yaşadıklarını Anadolu Ajansı muhabirine anlatan Yalçın,  önceki günkü olayda ölümden döndüğünü hatırlattı. Yalçın, olayın yaşandığı gece çocuk acil servisinde görevli doktor arkadaşıyla dışarıda konuşurken hasta yakının gelip arkadaşına hakaret ettiğini, kendisinin, hasta yakınını uyarması üzerine saldırıya uğradığını söyledi.

'Çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor'

'Çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor'

Söz konusu hastayı tanımadığını ve çocuğunu muayene etmediği belirten Yalçın şöyle konuştu:

'Bazı basın yayın organlarında hasta yakınlarının ifadelerine yer verilmiş. 'Çocuğumuza bakılmadı, siz olsaydınız ne yapardınız, bu adamı dövmez miydiniz, öldürmez miydiniz' diye. 'Çocuğun ateşi düşmeyince doktorun başında parke taşı parçaladı' gibi başlıklı haberler de gerçeği yansıtmıyor. Ben arkadaşımı korumaya çalışırken saldırıya uğradım.'

'Ben sadece arkadaşımı korumaya çalıştım'

'Ben sadece arkadaşımı korumaya çalıştım'

Yalçın, hiçbir sağlık çalışanının saldırıyı hak etmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Çünkü karşınızdaki sağlık çalışanı, doktor, tedavi etmek için orada bulunan bir insan. Çocuğunuzu kaçırmıyor, öldürmüyor ya da zarar vermiyor. Çocuğu ben de muayene etmedim. Hastanın annesi beni tanımaz. Hastanın babası doktor arkadaşımızı defalarca tehdit etmeseydi, benim onlarla herhangi bir konuşmam hiç olmayacaktı. Ben sadece arkadaşımı korumaya çalıştım, kesinlikle olayla başka bir irtibatım yok. Çocuk acilde nöbetçi de değildim, yenidoğan servisinde nöbetçiydim. Sadece arkadaşımı savunma amaçlı oradaydım.'

'Arabada silah varmış, kullansaydı çok kişi zarar görebilirdi'

'Arabada silah varmış, kullansaydı çok kişi zarar görebilirdi'

Hasta yakınının çevredekiler tarafından engellendiğini anlatan Yalçın, 'Hasta yakını yumruk attı ama kendimi korudum. Daha sonra ben içeriye giderken arkamdan gelerek parke taşıyla vurmaya çalıştı. Kendimi korumaya çalışırken ikinci defa vurdu. Üçüncü defa vurmaya fırsat vermeden çevredekiler araya girdi. Hasta yakını daha sonra arabaya gitti, bir şeyler arıyordu. Öğrendiğime göre arabada silah varmış, eğer kullansaydı çok kişi zarar görebilirdi. Reflekslerim olmasaydı belki ölebilirdim.' ifadelerini kullandı.

36 saat boyunca yoğun bakımda kaldığını söyleyen Yalçın, Sağlık Bakanı ile bütün meslektaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.

36 saat boyunca yoğun bakımda kaldığını söyleyen Yalçın, Sağlık Bakanı ile bütün meslektaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.

'Kafatasında 10 ve 13 santimetrelik kesik var'

'Kafatasında 10 ve 13 santimetrelik kesik var'

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hamza Karabağ da meslektaşı Bahattin Ahmet Yalçın'ın başına aldığı ağır darbe dolayısıyla hayati riski bulunduğunu belirtti.

Yalçın'ın kafatasının ön kısmında 10, arka kısmında ise 13 santimetre uzunluğunda kesik olduğunu ifade eden Karabağ, 'Hastanın çekilen tomografisini incelediğimizde yara çok derindi ve yara yeri kirliydi. Hastanın beyin kanaması geçirme riski yüksekti. Bu nedenle hemen ameliyata aldık. Ameliyat başarılı geçti, şükürler olsun. Şu anda durumu iyi, takip ediyoruz. Takiplerimiz iyi giderse yakın bir zamanda taburcu ederiz.' dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
370
192
63
23
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Yaldızlı

Bize bundan bahsetmeyin, bize suçlunun alacağı cezadan bahsedin.

Ayna Efendi

bunlara doktor lüks gitsinler şıhlarına üfletsinler kendilerini, doktora gider doktoru yaralar sonra da dövlet bize bahmir

Pasif Kullanıcı

pislik bide 3 defa vurmaya çalışmış nasıl bi öfkeyse içindeki.silahlılar bide.teksastasınız sanki.gerçi ülke teksasıda geçti mk.