Görüş Bildir
Haberler
Saklıkent'teki HES Projesine Danıştay'dan Durdurma

Saklıkent'teki HES Projesine Danıştay'dan Durdurma

İçeriğin Devamı Aşağıda

Danıştay 14'üncü Dairesi, Muğla'nın Fethiye ve Antalya'nın Kaş ilçe sınırlarında yer alan, Saklıkent'te Hidroelektrik Santral (HES) projesi için verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararının yürütmesini durdurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Aralık 2008’de üretim lisansı verilen, Saklıkent Milli Parkı sınırındaki Eşen Çayı üzerinde yapılması düşünülen Burgular Gebeş HES projesine, yöre halkı tepki göstermişti.

HES projesine karşı dava

HES projesine karşı dava

Flickr: Bora Kılıç

Yapılan eylemler sonrası 25’e yakın köy ve belde belediyesinin muhtar ve belediye başkanlarının da katılımıyla projeye karşı dava açılmıştı. 

Yöre halkının yoğun tepkisi üzerine firmanın, 2013‘te üretim lisansının iptalini ve bu kapsamdaki teminat mektubunun iadesi talebi EPDK tarafından kabul edilmişti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın ÇED Olumlu Raporu’nun farklı bir firma tarafından kullanılabileceği tehlikesine karşı devam eden davada, Danıştay ilgili HES projesi için verilen 19 Haziran 2012 tarihli, ÇED Olumlu kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

"Saklıkent’in tekrar gözü aydın"

"Saklıkent’in tekrar gözü aydın"

Flickr: ozlm glr

Karar üzerine, Muğla Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Üyesi ve Saklıkent Koruma Platformu avukatı Bora Sarıca, “Her ne kadar şirket projeden çekildiğini bildirmiş ise de bundan böyle hiçbir sermayedarın eldeki ÇED dosyası ile projeye devam etmesi mahkemece engellenmiş oldu. Saklıkent’in tekrar gözü aydın” dedi. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0