Görüş Bildir
Haberler
Şaka Değil: Yatak ve Dolaptan İbaret Havalandırmasız Odaya Aylık 900 TL İsteyen Ev Sahibi

Şaka Değil: Yatak ve Dolaptan İbaret Havalandırmasız Odaya Aylık 900 TL İsteyen Ev Sahibi

İstanbul'da üniversitelere yakın kiralık daire bulmak zorlaştı. Çağlayan'da bir yatak ve dolaptan ibaret havasız odaya aylık 900 TL isteniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet gazetesinden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, İstanbul'da üniversite kazanmış bir kişinin, okula yakın bir ev ya da yurt bulması bir hayli zor.

Pandemi boyunca uzaktan eğitim döneminde ev ve yurtları boşaltan öğrenciler, döndüklerinde bir sene önce ödedikleri fiyatlara barınacak yer bulamadı. Öğrencilerin ev bulma süreçlerini deneyimlemek için İstanbul’da 'üniversite kazanmış bir öğrenci gibi' kendisini tanıtarak 3 gün boyunca kalacak yer arayan Kadüker, ortalama bir bütçeye göre kalacak yer bulamadı.

Güneş görmeyen evler

Güneş görmeyen evler

Bütçesini öncelikle 1000 TL olarak belirleyerek, en başta emlakçılar ile yurtların sitelerini inceleyen Kadüker, ulaşımın kolaylığı ve birçok üniversiteye yakın olması nedeniyle Şişli ve Kağıthane Bölgesi’nde arayışa başladı.

Ancak 1000 TL’ye merkezi hiçbir yerde ev bulamayan ve bütçesini 1500 TL’ye yükselterek emlakçılara giden Kadüker, telefon numarasını emlakçılara bırakmasına rağmen 3 gün boyunca geri dönüş alamadı.

Bir kez daha belirlediği bütçenin üzerine çıkan muhabir, bu kez ev buldu ancak şartlara uygun evler '1+0, 1+1 gibi çok küçük daireler' oldu. Apartmanların giriş katlarının altında yer alan ve 'kot-2, kot-3' diye tabir edilen daireler ise güneş alamamasına rağmen fiyat olarak çok da düşük değil. Emlakçılar, Şişli ve Kağıthane'de ev fiyatlarının 2500 TL civarında olduğunu belirtiyor.

Mezar gibi oda 900 TL!

Mezar gibi oda 900 TL!
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da kalacak yer olarak son seçenek ise ‘Apart, Pansiyon, Öğrenci veya Bekar Evi’.

Pansiyon tarzı yerlerde de yer bulmak bir hayli zorken, Çağlayan’da bulunan pansiyonun tek kişilik odasında pencere ve havalandırma olmamasına rağmen fiyat 850 TL. Pansiyonda eğer pencere ve televizyon talep edilirse fiyat 1150 TL'ye çıkıyor. 12 kişilik odalarda ise yer yok ve banyo ve tuvaletler hem ortak kullanım hem de sıvaları dökük ve hijyenik değil.

Çağlayan’daki bir başka apartta ise tek kişilik odada sadece bir yatak ve dolap bulunmasına rağmen fiyat 900 TL. Havalandırması var denilen oda çok küçük bir pencereye sahip ve yan binanın duvarına sadece 10 santim uzaklıkta. Bu apartlarda ücretli bir şekilde çamaşır, ütü, ortak mutfak gibi imkânlar da bulunuyor.

Kiralık daire ve odalar için istenen fahiş fiyatlara sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları şöyle👇

Kiralık daire ve odalar için istenen fahiş fiyatlara sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları şöyle👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
43
22
6
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hondatyper

Zamaninda yapilmamis nufus planlamasinin sonucu yok yani sehir kaldirmiyor bir de suri afganda geldi iyice sorun yakinda bir cok altyapi problemi de bas gost... Devamını Gör

Lethe lethe

metro, yht, hastane ve çarşıya 3-5 dk yürüme mesafesinde 110m² 3+1 kiralık evimde 1100 tlye oturan kiracım bu haberleri okumalı bence. ne pahalı ne de ucuz, ... Devamını Gör

Filizim

Sen de insanlara dert ortağı olup, empati yapacağına hemen kendine yontup, iyi insanım egosu kasma.

tahsin tepek

İstanbulda öğrencilik konusunu ayrı tutarak; Yahu bok mu var İstanbul’da! Kötü evlere bakmak zorunda kalacak kadar geliriniz düşükse başka şehre gidiniz efen... Devamını Gör

Kestane çeri

Yani bayburtta kiralar düşük olabilir ama bayburtta ne gibi bir iş yapılabilir ki o düşük olan kiralar ödensin bilemiyorum. Varsa bir iş kolu aydınlat lütfen... Devamını Gör