Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Hizmeti Alanında Dünyanın En Çok Kazanan İnsanları Kimler?

Sağlık Hizmeti Alanında Dünyanın En Çok Kazanan İnsanları Kimler?

luna
17.01.2021 - 07:00

Bu liste Amerikan iş dünyası dergisi Forbes tarafından hazırlanmıştır.

Kaynak: https://www.forbes.com/sites/martaoro...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık hizmetleri alanının önemi herkes tarafından bilinmektedir.

Sağlık hizmetleri alanının önemi herkes tarafından bilinmektedir.

Koronavirüs gibi salgınların bitmesi ve birçok hastalığın iyileştirilmesi için çalışan sağlık hizmeti çalışanlarına çok şey borçluyuz. Peki bu alandaki en zengin insanlar kimlerdir? Haydi gelin birlikte bakalım...

9. Chen Bang

9. Chen Bang
twitter.com

Chen, yaklaşık 200 klinikle Çin'in en büyük oftalmoloji zinciri olan Aier Eye Hospital Group'un başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca ABD, Avrupa ve Hong Kong'da da faaliyet göstermektedir. Şirketin hisseleri Shenzhen Borsası'nda işlem görmektedir.

8. Ernesto Bertarelli

8. Ernesto Bertarelli
twitter.com

Bertarelli eczacılık şirketi Serono'yu 1998 yılında mira almıştır ve şirketin odağını biyoteknolojiye çevirmiştir. Kendisi İsveç'in en zengin insanıdır. İlaç şirketlerine ve ticari gayrimenkullere yatırım yapmaktadır.

7. Cyrus Poonawalla

7. Cyrus Poonawalla
twitter.com

Poonawalla tarafından kurulan Hindistan Serum Enstitüsü kızamık, çocuk felci, tetanoz ve daha birçok hastalık için aşı üreten dünyanın en büyük aşı üreticisidir. Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Serum Enstitüsü bir koronavirüs aşısı üretmek için Amerikalı bir sentetik biyoloji firması olan Codagenix ile işbirliği yapmıştır.

6. Andreas Strüngmann

6. Andreas Strüngmann
twitter.com

İkiz kardeşiyle birlikte 1986 yılında jenerik ilaç üreticisi Hexal'ı kurmuştur. Şirketi 2005 yılında 7 milyar dolara ilaç devi Novartis'e satmışlardır. O zamandan beri birçok biyoteknoloji firmasına yatırım yapmaktadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Thomas Strüngmann

5. Thomas Strüngmann
twitter.com

İkiz kardeşiyle birlikte yatırım yaptıkları birçok biyoteknoloji şirketi vardır ve ikisi birlikte koronavirüs aşısı üreten BioNTech'te hisselere sahiptirler. BioNTech'in hisselerinin yükselmesiyle ikiz kardeşinin ve kendisinin serveti artmıştır.

4. Xu Hang

4. Xu Hang
www.youtube.com

Xu, Mindray Medikal'ın kurucusu ve başkanıdır ve kendisi geçen yıl servetini ikiye katlamıştır. Koranavirüs salgını Avrupa ve Amerika'ya ulaştıktan sonra şirketin hisseleri %30 değer kazanmıştır.

3. Li Xiting

3. Li Xiting
www.instagram.com

Li, dünyanın birçok yerindeki hastaneler için medikal cihazlar yapan Uluslararası Mindray Medikal'ın kurucusu ve CEO'sudur. Mindray'ın ürettiği cihazlara olan talep koronavirüs salgını sırasında hızla yükseldiğinde üretimi hızlandırmıştır.

2. Sun Piaoyang

2. Sun Piaoyang
twitter.com

Sun, öncesinde devlete ait olan ve sonrasında halka açılan ve adı Jiangsu Hengrui Medicine olarak değiştirilen bir ilaç şirketinde teknisyen olarak çalışmaktaydı. Kendisi Jiangsu Hengrui'nin CEO'luğuna yükselmiştir ve aynı zamanda şirketin çoğunluk hissesine sahiptir. Zhong Huijuan ile evlidir.

1. Zhong Huijuan

1. Zhong Huijuan
twitter.com

 Eskiden kimya öğretmeni olan Zhong şu anda kızı Sun Yuan'la birlikte Çinli bir ilaç şirketi olan Hansoh Pharmaceutical'ın CEO'su ve ortağıdır. Aynı zamanda Çin'in en zengin ikinci kadınıdır. Hansoh Pharmaceutical hisseleri Temmuz 2019'da Hong Kong borsasındaki halka arzından bu yana %40'tan fazla artmıştır.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sude Naz Bozkuş

şuna bak biz daha geçinemiyoruz bile

Erkan Ekşi

En başlarda çinlileri görünce bi acaba diyenler! Yok yok o kadarda değildir