Görüş Bildir
Haberler
Saç Dökülmesi Hakkında Yanlış Bilinenler

Saç Dökülmesi Hakkında Yanlış Bilinenler

Murat DEMİR
23.04.2014 - 14:30 Son Güncelleme: 23.04.2014 - 14:35

Saç Dökülmesi Hakkında Yanlış Bilinenler

Saçların toz gibi etkenlerden uzak tutulması, saç dökülmesi, saçlarda kırılma ve zayıflık gibi tüm sorunların ortadan kalkmasında oldukça etkili olacaktır. Saçların sürekli toz vb. etkenlere maruz kalması, saçların ve saç kökleri ile derinin zarar görmesine, gözeneklerin kapanmasına bu sayede de saçların yeterince beslenememesine sebep olacağından saç bakımı noktasında temizliğe de dikkat edilmesi gerekmektedir.

Erkekler ve kadınlarda etkili olabilen saç dökülmesi, genellikle genetik etkenlere bağlanan bir sağlık sorunudur. Aileden geçen genler saçların sağlıklı olup olmadığını belirleyecek önemli bir unsurdur. Saç dökülmesi genetik olarak oluştuğunda bunu önlemek oldukça zordur.

Saç dökülmesi hakkında yanlış bilinenler nedir?

Toplumda yaygın olarak bilinen besinlerin saç dökülmesini önleyeceği ve dökülen saçların yeniden çıkabileceği ile ilgili görüş ç dökülmeleri oldukça yanlıştır. Saç dökülmesinin meydana gelmesi durumunda, mutlaka doktor ziyaretleri yapılmalı ve tedavilere başlanmalıdır. Tedavi sırasında kullanılan ilaçlar saç dökülmesini yavaşlatacaktır. Bu etken saçların daha geç döneme kadar kafa derisinde kalmasına yardımcı olacaktır. Saç dökülmesi sırasında saçların kazınarak kesilmesi de, saç dökülmesini olumlu olarak etkileyecek bir yol değildir. Saçları kazıtmak dökülmüş olan saçların yeniden çıkmasına yardımcı olmaz. Saçlarda kullanılan şekillendirici jöle, sprey gibi ürünlerin saç dökülmesine sebep olduğu inanışları da, dökülmelere etki eden etkenler arasında yer almaz. Bu ürünler yoğun olarak kullanıldığında saç tellerinin zayıflamasına neden olabilir. Bu nedenle kullanımlarından sonra saçların yıkanarak temizlenmesi tavsiye edilir.

Saç dökülmesi nasıl engellenebilir?

Saçlarda genetik olarak dökülme olduğunda bunu durdurmak mümkün olmadığından, saç dökülmesini yavaşlatma yolları tercih edilmelidir. Bunun için danışılarak kullanılacak B6 vitamini, çinko gibi doğal ürünler kullanılabilir. Bunun yanında kullanıldıkları süre saç dökülmesini önlemede etkili olabilen ilaçlar düzenli olarak kullanılabilir. Bunun yanında dökülmelerin olduğu saçsız alanlara saç ekimi yapılması gibi yöntemler tercih edilebilir. Bunun yanında saçların sağlığı için beslenme önerilerini uyulması, bol su içerek saç tellerinin nemini korumasına yardımcı olunması, saçların temizliğine dikkat edilmesi, faydalı saç bakım maskelerinin yapılması ve saçların düzenli olarak taranması gerekir. Saçları düzenli olarak taramak bölgedeki kan dolaşımına etkili olacağından, saçların dökülme hızını yavaşlatacaktır. Bunun yanı sıra sigara kullanımının azaltılması, mümkünse bırakılması tavsiye edilir. Sigara içmek saçların yeterince vitamin ve mineral almasına engel olacağından son derece zararlıdır. Bu durum sigaranın diğer zararlı etkenleri düşünüldüğünde, sizlere başka alanlarda da faydalı olacaktır.

Kaynak: http://www.sacdokulmesi1.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın