Görüş Bildir
Haberler
Ruhsar Pekcan 'Emine Erdoğan'ın Yakınıyım' Diyerek Vergisiz İthalat Yapmaya Çalışmış!

etiket Ruhsar Pekcan 'Emine Erdoğan'ın Yakınıyım' Diyerek Vergisiz İthalat Yapmaya Çalışmış!

Bakanlık dönemindeki dezenfektan skandalı sebebiyle geçtiğimiz günlerde kabineden alınan Ruhsar Pekcan için, Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün çalışanlarına 2016 yılında “hakkında müteyakkız olunması” uyarısı yapıldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında, bakanlığa gelmeden 2 yıl önce, 2016 yılında, vergi ödemeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu sebebiyle Gümrükler Genel Müdürlüğü çalışanlarına dikkatli olunması konusunda yazı gönderildiği ortaya çıktı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, 5 yıl öncesinde Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü çalışanlarına, Ruhsar Pekcan’ın Emine Erdoğan’ın yakınıyım diyerek vergisiz ithalat yapmaya çalıştığı uyarısında bulunulmuş. Doğrudan kişi ismi geçiren bir uyarı mailinin nadir olduğu belirtilirken, istisnai bir durum olduğunu ifade ediyor.

'Vergi ödenmeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu/bulunulacağı bilgisi gelmiş olup...'

'Vergi ödenmeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu/bulunulacağı bilgisi gelmiş olup...'

Mailin tam metni ise şu şekilde: 

'Ruhsar Pekcan isimli şahıs tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yakını olduğunu söyleyerek, vergi ödenmeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu/bulunulacağı bilgisi gelmiş olup bu duruma karşı tüm bölge müdürlükleri ve bağlantı gümrük müdürlüklerinde görevli personelin müteyakkız olması hususunda uyarılması gerekmektedir.'

Olaydan 20 ay sonra bakan oldu...

Olaydan 20 ay sonra bakan oldu...

Ruhsar Pekcan’ın, bu denli şahsi bir uyarıdan 20 ay sonra kendisi hakkında uyarıda bulunan müdürlüğün dahil olduğu bakanlığa atanmış olması ise soru işaretlerini de arttırıyor.

Geçtiğimiz aylarda bakanlığı süresince kendisi ve kocasının sahibi olduğu şirketin ürettiği dezenfektanları 2,5 kat misline devlete sattığı skandalı ortaya çıkmış, bunun üzerine Pekcan görevden alınmıştı.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
205
65
31
29
17
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Buna rağmen 20 ay sonra niye bakan yapılmış? Hah bu güzel çalıyor diye mi düşündüler ?

Kal El

Bosuna demiyorum akp organize suc orgutu diye, adamlarin namuslu bir tane isi yok. Nerede hirsiz, sapik, cakal var hepsi ya bakan ya da akp vekili.

Sedat Yılmaz

Akp'ye de böyle bir bakan yakışırdı.