Görüş Bildir
Haberler
Ruhani: Dünya Uranyumun İran'da Zenginleştirilebileceğini Kabul Etti

Ruhani: Dünya Uranyumun İran'da Zenginleştirilebileceğini Kabul Etti

basak burcu çevik
04.04.2015 - 10:52 Son Güncelleme: 04.04.2015 - 14:46

Ruhani, 'Nükleer programda ana çerçeve üzerinde uzlaşıldı. Dünya güçleri uranyumun İran'da zenginleştirilebileceğini kabul etti.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsviçre'nin Lozan kentinde gerçekleştirilen İran nükleer müzakerelerinde, İran ve 5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya ve Almanya) arasında ana konularda anlaşmaya varıldı.

"KARŞI TARAF SÖZÜNÜ TUTARSA BİZ DE TUTARIZ"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 'Yaptırımların kaldırılmasıyla yeni bir işbirliği aşamasına girilecektir' dedi. Uranyum zenginleştirmesinin kimseye tehdit olmadığını söyleyen Ruhani, 'karşı taraf sözünü tutarsa biz de sözümüzü tutarız' ifadelerini kullandı.

"UZLAŞI GÜNÜ İRAN'IN HAFIZASINA KAZINACAK"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ruhani'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

'Bu adımların atılmasını mümkün kılan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Dışişleri bakanımıza teşekkür ediyorum. Yaptırımların kaldırılmasıyla yeni bir işbirliğe aşamasına girilecektir. İran'ın uranyum zenginleştirme programı kimseye tehdit değildir. Kazan kazan durumunu sağlayan karşılıklı saygıya dayanan bir yaklaşım benimsiyoruz. Dünya güçleri uranyumun İran'da zenginleştirilebileceğini kabul etti. Nükleer uzlaşı günü İran halkının tarihi hafızasına kazınacaktır. Anlaşma sağlamanın sebebi tehdit değil, diyalog oldu.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0