Görüş Bildir
Haberler
Romantik İlişkilerde Partnerlerin Birbirlerinden Beklemeye Hakkının Olduğu 8 Şey

etiket Romantik İlişkilerde Partnerlerin Birbirlerinden Beklemeye Hakkının Olduğu 8 Şey

Selluka
21.09.2022 - 22:12

Romantik bir ilişkiyi sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için partnerlerin karşılıklı fedakarlıklar yapması, birbirlerinin sınırlarını ve ihtiyaçlarını gözeterek buna uygun adımlar atması oldukça elzemdir. 

Ancak her ilişkinin dinamikleri birbirinden farklı olsa da genel anlamda partnerlerin birbirinden beklemeye hakkı olan birtakım temel davranışlar da bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Canınız yandığında gösterilen şefkat ve özen.

1. Canınız yandığında gösterilen şefkat ve özen.

Canınız yandığında ya da sizi üzen bir durumla baş etmeye çalışırken partnerinizin varlığına sığınmak ve ondan gelecek şefkati arzulamak oldukça haklı bir beklenti. Bu beklentiniz, partnerinizin yoğunluğu ya da o anda müsait olmaması nedeniyle hemen karşılanamayabilir. Ancak yine de o şefkat ve özenin size sağlanacağını bilmek ve dilemek, hatta bunu açık bir şekilde dile getirmek sizi ilgiye aç birisi yapmaz.

2. Kelimelerle ve/ya davranışlarla gösterilen sevgi.

2. Kelimelerle ve/ya davranışlarla gösterilen sevgi.

Bir ilişki içerisindeyken partnerinizin sözlü veya sözlü olmayan yollarla size gösterdiği sevgiyi hissetmek en doğal isteklerden biri. Kimi günler bu sevgi sözcüklerine ya da sıcak bir dokunuşa çok daha fazla ihtiyaç duyabilir veya bunun eksikliğini hissedebilirsiniz. Böyle zamanlarda partnerinize bu ihtiyacınızı açık bir şekilde söylemek, onun da bu ihtiyacınızı daha net bir şekilde fark etmesine yardımcı olabilir.

3. Davranışların sizi nasıl etkileyeceğinin göz önünde bulundurulması.

3. Davranışların sizi nasıl etkileyeceğinin göz önünde bulundurulması.

Partnerinizin tüm davranışlarını kontrol edemezsiniz. Hatta kişiler kimi zaman karşı tarafın nasıl hissedeceğini düşünmeden kendileriyle ilgili bazı aksiyonlar dahi alabilir. Ancak bu aksiyonlar sizin için hassas olan bir konu özelinde alınıyorsa ve sizin düşünceniz ya da nasıl hissedeceğiniz önemsenmiyorsa partnerinizden bunu talep etmeniz oldukça doğaldır. Örneğin, partnerinizle hafta sonu bir plan yapmak üzerine konuştuysanız ancak o kendisine bunun ardından başka planlar yaptıysa bunun sizi kötü hissettireceğini göz önünde bulundurması gerektiğini belirtebilirsiniz.

4. Partnerinizle geçireceğiniz zaman.

4. Partnerinizle geçireceğiniz zaman.

Partnerinizin var olan tüm zamanını size ayırmasını beklemek gerçekçi bir tutum değildir. Ancak öte yandan yakınlık ve bağlanmanın oluşumu, bir arada geçirdiğiniz zamanla birlikte gelişir, artar ve beslenir. Fakat bu, günün her saat dilimi bir arada olmanız gerektiği anlamına gelmez. Fiziksel olarak bir arada geçirdiğiniz zamanlar ilişkide önemli bir yer tutsa da gün içerisinde görüntülü konuşma yapmak ya da telefon ile konuşarak birbirinize gününüzü nasıl geçirdiğinizi anlatmak ve içinizi açmak da oldukça önemlidir. Partnerinizden gün içerisinde bu süreyi talep etmek de oldukça haklı bir taleptir.

5. Karşıt fikirlerinize gösterilen saygı.

5. Karşıt fikirlerinize gösterilen saygı.

Partnerinizle her konuda aynı görüş ve fikre sahip olmayabilirsiniz. Hatta öyle ki kimi zaman aynı konuda birbirine tam zıt yönlerde duruyor olabilirsiniz. Ancak burada önemli olan bir konu özelinde aynı düşünmenizden ziyade birbirinizin fikir ya da görüşüne duyduğunuz saygıdır. Bu nedenle, fikirleriniz partneriniz tarafından benimsenmek zorunda olmasa da bu fikirlerin saygı görmesini istemeniz gayet makul bir beklentidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Size ve kimliğinize duyulan ilgi.

6. Size ve kimliğinize duyulan ilgi.

Partnerinizin kim olduğunuza dair bir ilgi ve merak içerisinde olmasını, sizinle ilgili detayları heyecanla dinlemesini beklemek ona karşı çok büyük beklentiler içinde olduğunuz anlamına gelmiyor. Aksine, romantik bir ilişkide partnerlerin birbirine olan ilgisinin canlı kalması oldukça önemli bir yer tutuyor.

7. Size iyi gelecek yöntemleri bulma konusunda gösterilen özveri.

7. Size iyi gelecek yöntemleri bulma konusunda gösterilen özveri.

Romantik bir ilişkide çoğu zaman partnerler birbirini hiç tanımayan iki yabancıdan birbirlerinin güvenli sığınağı haline dönüşüyorlar. Kendinizi kötü hissettiğinizde, bir destek aradığınızda ya da ilgi beklediğinizde, partnerinizin size neyin iyi geldiğini ya da geleceğini bilmesini istemeniz doğaldır. Ancak tüm bunlar için partnerinizin zihninizi okumasını beklemektense ona size neyin iyi geldiğini zaman içerisinde gösterdiğiniz sürece, ondan da bu konuda bir özveri beklemekte oldukça haklısınız.

8. Sizi daha iyi tanıma ve yakınlık kurma çabası.

8. Sizi daha iyi tanıma ve yakınlık kurma çabası.

Yakınlık, romantik bir ilişkinin en önemli bileşenleri arasında bulunuyor ve yakınlığın kurulması hem zaman hem de çaba istiyor. Partnerinizin sizi daha iyi tanımasını, size dair ufak detayları bilmesini ve tüm bunları öğrenmek için size zaman ayırmasını arzuluyor olabilirsiniz. Tüm bunlar, bir ilişkide olması gereken durumlardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
7
6
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın