Görüş Bildir
Haberler
Roma Dönemi Mozaikleri Kaçak Kazı Sayesinde Ortaya Çıktı

Roma Dönemi Mozaikleri Kaçak Kazı Sayesinde Ortaya Çıktı

Onedio Medya
07.11.2015 - 12:34

Osmaniye'de Roma dönemine ait olduğu belirlenen taban mozaikleri düzenlenen operasyonla kaçakçıların elinden kurtarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osmaniye'nin Kayalı köyünde kaçak kazı yapanlar tarafından taban mozaiklerinin gün yüzüne çıkarıldığı ihbarını alan güvenlik güçleri, bölgeye operasyon düzenledi. 

Roma dönemine ait olduğu düşünülen taban mozaiklerini kurtarmak yapılan operasyonda 5 ayrı noktada kazı yapılarak taban mozaiklerinin çıkartıldığı tespit edildi.

Osmaniye Müze Müdürlüğü uzmanlarının incelemeleri sonucu mozaiklerin milattan sonra 4 yada 5'inci yüzyıllara ait olduğu tahmin ediliyor.

1. derece SİT alanı olan bölgede yapılan kaçak kazı sonucu taban mozaikler ve arkeolojik eserlerde herhangi bir tahribat veya çalınmanın söz konusu olmadığı bildirildi.

Yetkililer tarafından bölgede kısa süre içinde kurtarma kazısı ve araştırma çalışmalarına başlanması için taban mozaiklerinin üzerileri yetkililerin gözetiminde toprakla örtüldü. Mozaiklerin korunması için Adana Koruma Kurulu'nun kararı gereği bölgeden kaldırılması yoluna gidileceği kaydedildi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın