Görüş Bildir
Haberler
Rolleri İçin Geçirdikleri Değişimlerle Tanınmaz Hale Gelen 14 Hollywood Yıldızı

Rolleri İçin Geçirdikleri Değişimlerle Tanınmaz Hale Gelen 14 Hollywood Yıldızı

Lucia
08.10.2022 - 13:32

Ünlü Hollywood yıldızlarının rolleri için geçirdikleri değişimler, makyaj sanatçılarının yeteneklerini gözler önüne seriyor. Bu içeriğimizde geçirdikleri değişimler ile adeta tanınmaz hale gelen ünlüleri derledik, gelin hep beraber bu birbirinden ilginç değişimlere göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Chris Evans

1. Chris Evans

Avengers: End Game filminde Kaptan Amerika zamanda geriye gitmeye ve  hayatını yeniden yazmaya karar verdiğinde, yaşlı kaptan sonunda kalkanını Falcon'a vermişti. Başlangıçta bu rolü yaşlı oyuncularla denemeye karar verdiler, ancak tam olarak Kaptan Amerika rolüne uygun bir aday bulunamadı. Bu nedenle Kaptan Amerika'nın yaşlı halini Chris Evans'ın canlandırmasına karar verildi. Böylelikle makyaj ekibi tüm yeteneklerini ortaya sererek yaşlı Kaptan Amerika'yı yarattı.

2. Oscar Isaac

2. Oscar Isaac

X-Men: Apocalypse filminde asırlık bir mutantı canlandıran Oscar Isaac, rolü için ağır bir kostüm giyiyor ve epey zaman alan bir makyaj yapılması gerekiyordu. Makyajın birçok protez ve silikon parçalar içerdiğini belirten Isaac, bu makyajı çıkarıp silmenin epey acı verdiğini açıkladı.

3. Tilda Swinton

3. Tilda Swinton

The Grand Budapest Hotel filminde Madame D.'yi canlandıran Tilda Swinton'un zengin yaşlı bir kadın gibi görünmesine yardımcı olmak için makyaj ekibi, yaşlı cildi taklit etmek için kauçuk silikon kullanmaya karar verdi. Parlak ruj ve birkaç cilt lekesi gibi ayrıntıları da ekleyerek makyajı tamamladı.

4. Karen Gillan

4. Karen Gillan

Guardians of the Galaxy filminde Nebula karakterini canlandırırken epey ağır bir makyaj uygulanan Gillan, saçlarını kazımak zorunda kaldı. Makyajı parlak mavi tonlarını barındırırken ayrıca birçok protez parçasına ihtiyaç duyuldu.

5. Eddie Murphy

5. Eddie Murphy

Coming to America'nın devam filmi olan Coming 2 America adlı filmde Eddie Murphy birden fazla karakteri canlandırdı. Ve bu da Murphy'nin makyaj odasında epey bir vakit harcamasına neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jessica Chastain

6. Jessica Chastain

Jessica Chastain'in The Eyes of Tammy Faye adlı filmde canlandırdığı karakter için silikon yanaklar, çene ve burun eklemesi yapıldı. Filmdeki başarılı performansı sayesinde En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını alan Chastain, filmin başarısını ayrıca makyaj ekibinin de En İyi Makyaj & Saç Tasarım Oscar'ını almasıyla kutladı.

7. Renée Zellweger

7. Renée Zellweger

Judy Garland'ın hikayesini anlatan filmde, Renée Zellweger koyu kahve renginde bir peruk, takma diş, kahverengi göz lensleri ve takma kirpik takarak Judy Garland görünümünü elde etti.

8. Anjelica Huston

8. Anjelica Huston

Hollywood'un ikonik filmlerinden Addams Ailesi'nin vazgeçilmez oyuncusu Anjelica Huston, canlandırdığı Morticia karakteri için elmacık kemiklerini yukarıda tutan bantlar kullanarak yoğun bir makyaj yapması gerekti. Abartılı görünümü tamamlamak için takma kirpikler ve tırnaklar da kullanıldı.

9. Danny DeVito

9. Danny DeVito

DeVito, Batman filminin kötü karakterini canlandırmak adına birçok silikon protez kullanarak abartılı bir makyaj ile Penguin karakterini ekranlara getirdi.

10. Charlize Theron

10. Charlize Theron

Charlize Theron, Bombshell filminde haber spikeri Megyn Kelly'yi canlandırırken makyaj ekibi detaylara inerek yüz hatlarının benzerliğini sağladı, böylelikle aşırıya kaçan bir makyaj yapılmasına gerek kalmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marion Cotillard

11. Marion Cotillard

Fransız aktris Marion Cotillard, La Vie en Rose filminde ünlü şarkıcı Edith Piaf'a dönüşmek için akrilik ve protezlerle yapılan çarpıcı yüz makyajının yanı sıra, daha iri görünmek için özel bir kostüm giydi.

12. Ben Stiller

12. Ben Stiller

Ben Stiller, Night at the Museum: Secret of the Tomb adlı filmde bir mağara adamını canlandırarak bir Neandertal'a benzemek zorundaydı. Ağır bir peruk takarak gerekli yüz makyajına ve mağara adamı tiplemesine uygun detaylarla birçok insanın beğenisini kazandı.

13. James McAvoy

13. James McAvoy

Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap filminde Bay Tumnus adlı keçiye benzeyen bir karakteri canlandıran McAvoy, kulakları ve toynakları için epey ayrıntılı bir makyaj sürecinden geçmek zorunda kaldığını dile getirdi.

14. Jamie Campbell

14. Jamie Campbell

Jamie Campbell, tüm yüzünü ve omuzlarını kaplayan bu silikon maske içerisinde Vecna adlı karakteri ekranlar taşıdı. 25 farklı silikon parçası ile makyajı tamamlanan Campbell, bu sürecin yaklaşık 7 saat sürdüğünü belirtti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın