Görüş Bildir
Haberler
Rocky Serisi Güç Sıralaması

Rocky Serisi Güç Sıralaması

Emre Sümer
04.05.2015 - 16:01 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 14:23

Unutulmaz Rocky serisinin dile kolay 40. yılı ve yeni jenerasyona bayrağı devir teslim filmi Creed yaklaşırken seri boyunca yumruk sallamış bütün boksörleri şöyle bir ele alalım, en zayıftan en güçlüye doğru bir sıralama yapalım, seriyle beraber yaşlanan bellekleri bir tazeleyelim istedim. Yalnız unutmayın, listeyi her filmi adeta ezberlemiş bir Rocky hayranı olarak her karakterin en iyi dönemlerini ele alarak hazırladım. Eldivenleri giydiyseniz, ringe bekleriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Örümcek Rico (Rocky I)

8. Örümcek Rico (Rocky I)

Birkaç dolar için Rocky'e kafa bile atan sokak böksörü. 1-2 okkalı yumrukla zemini kucaklamıştır zaten. O maçtan sonraki boks kariyeri de meçhul.

7. Union Cane (Rocky V)

7. Union Cane (Rocky V)

Rocky'e Rusya dönüşü medyan okuma cesareti gösteren boksör. Dua etsin ki Rocky ciddiye bile almadı. Zaten daha ilk ünvan koruma maçında da Tommy Gunn'a kolayca kaybederek kapasitesini gösterdi.

6. Tommy Gunn (Rocky V)

6. Tommy Gunn (Rocky V)

Rocky'nin hain öğrencisi. Union Cane gibi oldukça sıradan, hatta basının tabiriyle 'Camdan çeneli' bir şampiyonu yenerek ünvanı kazanmış, fakat beyin hasarlı, yaşlı, formundan oldukça uzak ve uzun süredir dövüşmemiş olan Rocky'e mağlup olmuştur. Daha sonra büyük ihtimalle Ivan Drago'ya da kaybetmiştir.

5. Mason Dixon (Rocky Balboa)

5. Mason Dixon (Rocky Balboa)

Bütün kariyeri düz çizgiden ibaret, namağlup şampiyon. 30'u nakavtla 34 galibiyetli kariyerine bir de Rocky galibiyeti ekledi ki yaşlı İtalyan Aygırı'nı yenmiş olmak bile çok büyük bir başarı. Maç sonunda kendisinin 'Gerçek bir şampiyosun, yüreklisin' sözleriyle bizzat Rocky'nin takdirini kazandığını da ekleyelim.

4. Clubber Lang (Rocky III)

4. Clubber Lang (Rocky III)

Rocky'e hayatının şokunu yaşatan acımasız Chicago'lu. Şan-şöhret ve başarı hayallerinde kaybolayan Rocky'i daha ikinci rauntta nakavt ederek tatlı uyksundan uyandırmıştır. Fakat rövanşta işi bu sefer ciddiye alan Rocky'e en fazla üç raund dayanabilmiştir. Lakin İtalyan Aygırı'na mağlup olana kadar kariyerine 56 galibiyet sığdırdığını akıldan çıkarmamak gerek

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Ivan Drago (Rocky IV)

3. Ivan Drago (Rocky IV)

Sibirya Expresi gerçek bir ölüm makinesi. Apollo Creed'i tüm sevenlerinin gözü önünde katlettiği yetmiyormuş gibi Rocky'e son raunda kadar dayandı ve hatta korkunç kuvvetiyle beyin hasarı bile yarattı. Üstelik resmi Rocky Ultimate Guide'a göre Rocky'e yaşadığı mağlubiyetin ardından 31-0'lık bir seriyle dünya şampiyonu olduğu biliniyor.

2. Apollo Creed (Rocky I-II-III)

2. Apollo Creed (Rocky I-II-III)

Felaketlerin Efendisi seri boyunca tartışmasız şekilde Rocky'nin en dişli rakibi oldu. İtalyan Aygırı'nı ilk karşılaştıklarında mağlup etti, rövanşta ise formunun zirvesindeki Rocky'e bir saniye farkla kaybetti. Rocky ayrıca Clubber Lang'i de Apollo'nun hocalığı olmadan yenemezdi. O yüzden Ivan Drago'ya hem yaşlı hem de formundan oldukça uzak haldeyken kaybetmiş olması tartışmasız gücünü gölgeleyemiyor.

1. Rocky Balboa

1. Rocky Balboa

İnanç ve azmin vücut bulmuş hali. Bu yüzden basit bir sinema ikonu olmaktan çıkıp evrensel bir karakter haline gelmiştir. Yıkılmaz azmi daha hiç kimse iken şampiyonu devirmesine, defalarca kez ünvanını korumasına, en tehlikeli rakiplerini yenmesine, hatta en yaşlı halinde bile son raunta kadar dayanmasını sağlamıştır. Ne de olsa kendisinin de söylediği gibi kimse hayat kadar sert yumruk atamaz.

BONUS: Adonis Creed (Creed)

Apollo Creed'in hiç tanışamadıkları oğlu Adonis. Yaklaşan Creed filminde Rocky kendisinin hem beden hem de akıl hocalığını yapacak ve babasının izinden gitmesine yardım edecek. Artık ringlere havlusunu atmış Rocky ile dövüşmeyeceği kesin, ama büyük ihtimalle de kısa süre sonra yeni şampiyon ve serinin yeni jenerasyon temsilcisi olarak meşaleyi devralacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
11
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın