Görüş Bildir
Haberler
Ripple (XRP) ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Arasında Devam Eden Dava Son Bulabilir!

etiket Ripple (XRP) ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Arasında Devam Eden Dava Son Bulabilir!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) arasındaki dava devam ediyor. Ripple Labs avukatı Jeremy Hogan'a göre dava çok yakında sona erebilir. Detaylar ise şöyle:

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ripple aleyhindeki dava bitmek üzere olabilir!

Ripple aleyhindeki dava bitmek üzere olabilir!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD merkezli bir blockchain şirketi olan Ripple'a Aralık 2020 tarihinde dava açmıştı. SEC dava dilekçesinde XRP'nin 'menkul kıymet' olarak sınıflandırıldığını belirtmişti. Bu nedenle Ripple şirketinin kayıt dışı menkul kıymet arzı gerçekleştirdiğini ve bu satışlardan da 1,3 milyar dolar kâr elde ettiğini öne sürmüştü. Bu dava şu anda da devam ediyor. Ancak Ripple şirketi Jeremy Hogan'a göre 2022 Nisan ayında son bulabilir.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, şirketin yavaş hareket eden yargı sürecine rağmen oldukça iyi ilerleme gösterdiğini söylemişti!

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, şirketin yavaş hareket eden yargı sürecine rağmen oldukça iyi ilerleme gösterdiğini söylemişti!

Kasım ayında Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, şirketin yavaş hareket eden yargı sürecine rağmen oldukça iyi ilerleme gösterdiğini söyledi. Garlinghouse ayrıca davanın sadece Ripple ile ilgili olmadığını söyledi. San Francisco merkezli blok zincir şirketi Ripple, 2021 yılını SEC davasının gölgesinde geçirmişti. 

Ripple davadaki savunmasında XRP'nin Bitcoin ve Ehereum'dan bir farkı olmadığını öne sürmüştü. Adil bildirim hakkı kapsamında savunmasını geliştiren dev blok zincir şirketi, yatırım sözleşmesi teriminin geniş tanımından yararlandığını savunmuştu. 2022 yılına gelindiğinde ise, Ripple açısından önem teşkil eden davada kayda değer gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Ripple'ın adil bildirim savunması üzerine SEC'ten 2022 yılının ilk hamlesi geldi!

Ripple'ın adil bildirim savunması üzerine SEC'ten 2022 yılının ilk hamlesi geldi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple'ın adil bildirim savunmasını yetkisiz hale getirmek için mahkemeye başvurdu. Mahkemeye 'ek yetki mektubu' sunan SEC, Ripple'ın temel argümanlarına saldırmak için başka davada kazanan hamlesini kullandı. Yani SEC, FIFE davasını örnek gösterdi. SEC, 2020 Eylül ayında John M. Fife ve onun tarafından kontrol edilen kuruluşları mahkemeye vermişti. Mahkemede Fife ve kuruluşları, 21 milyar dolarlık 'penny stock' satmak ve 61 milyar dolar kâr elde etmek suçundan yargılanmıştı. Fife savunmasında, SEC'in adil bir uyarıda bulunmadığını ve satıcı teriminin geniş bir şekilde yorumlanabileceğini dile getirmişti. Ancak mahkeme bu iddiayı reddetmişti. SEC bu davada alınan kararı örnek gösterdi ve Ripple şirketinin savunmasını yıkmak istedi.

Jeremy Hogan ise FIFE'nin çok farklı bir dava aşamasında olduğunu söyledi!

Jeremy Hogan ise FIFE'nin çok farklı bir dava aşamasında olduğunu söyledi!

Şirket avukatı Jeremy Hogan, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla alakalı paylaşımlar yaptı. FIFE'nin çok farklı bir dava aşamasında olduğunu söyledi. Bununla birlikte FIFE'nin standardının SEC-Ripple davasından tamamen farklı olduğunu dile getirdi. Basitçe anlatılırsa SEC'in yeni hamlesi bir erkeğin bir kızla çıkması gerekip gerekmediğini tartışıyor dedi. Yani FIFE vakası 25 yaşında bir adamı içerirken, Ripple vakası 50 yaşında bir adamı içeriyor. Kız değişmiyor ama her iki tarafın karar vermek için istediği kriterler farklılaşıyor.

Ripple - SEC davası, XRP'nin fiyatını 2021 yılında olumsuz etkilemişti!

Ripple - SEC davası, XRP'nin fiyatını 2021 yılında olumsuz etkilemişti!

XRP fiyatı, 2021 yılında davadan olumsuz etkilenmişti. Dava başından beri birkaç kurtarma noktası göstermesine rağmen, XRP fiyatında düşme yaşanmıştı. XRP yeni yıla da düşüşle başladı. Ripple açısından önemli olan davada eğer olumlu bir gelişme yaşanırsa analistler XRP fiyatında artış bekliyor. Analistlere göre XRP fiyatında bu ay %44'e varan bir artış görülebilir. Ayrıca kripto para birimi, üçgen bir trend belirledi. Öte yandan analistler, XRP'nin üç aylık fiyatlarında bir trendi olmadığını ve bu sebeple tahminde bulunmanın zorlaştığını da ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın