Görüş Bildir
Haberler
Rezene Çayının Vücuda Yararları Nelerdir? Rezene Çayının Faydaları ve Zararları

Rezene Çayının Vücuda Yararları Nelerdir? Rezene Çayının Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
01.04.2022 - 10:47

Şifa verici özelliği ile bilinen rezene, maydonozgiller ailesine ait bir bitkidir. Rezenenin kendine has kokusu ve lezzeti bulunur. Bu nedenle yemeklerde, salatalarda tat vermesi amacı ile sıklıkla kullanılır. Bu bitkinin tohum ve yaprakları, aynı zamanda çay yapımında da kullanılır. Aynı zamanda rezene yağı, merhemi, ekstraktı, ekstresi, sabunu ve şurubu da üretilmektedir. Bazı ilaçların yapısında da rezene bulunur. Rezene çayı, hemen her kişi tarafından tüketilebilen sağlıklı bir çaydır. Peki rezene çayının vücuda yararları nelerdir? İşte rezene çayının faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçmişten beri alternatif tıpta sıklıkla kullanılan bitkilerden biri de rezenedir. Rezene içerisinde birçok vitamin ve mineral bulundurur. Bu nedenle rezene çayı, vücut için oldukça yararları bitki çaylarından biri olarak bilinir. Rezene çayının yapısında yüksek miktarda A, C vitaminleri bulunur. Aynı zamanda sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, protein ve karbonhidratta içerisinde bulunur. Lif açısında da önemli bir bitkidir. Yağ yakımı özelliği bulunduğundan dolayı kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilebilir. Rezene çayı aşırı tüketildiğinde vücutta olumsuz durumlara yol açabilir. Rezene çayının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Rezene Çayının Vücuda Yararları Nelerdir? Rezene Çayının Faydaları ve Zararları

Rezene Çayının Vücuda Yararları Nelerdir? Rezene Çayının Faydaları ve Zararları

Rezene çayı, diğer bitki çayları gibi vücuda faydaları ile bilinir. Özellikle mide ve bağırsak sağlığının korunması için tüketilebilir. Sindirim sisteminde oluşan gaz, şişkinlik, mide krampları, spazmı gibi olumsuz durumları ortadan kaldırır. Midede ülserden dolayı oluşan bakterilerle mücadele ederek, rahatsızlığın yarattığı durumları hafifletir. Rezene çayı, kabızlık gibi problemler için de tüketilebilir. 

Genellikle kış aylarında meydana gelen grip ve soğuk algınlığından kaynaklı oluşan boğaz ağrılarına iyi gelir. Öksürüğü hafifletir ve balgam söktürücü özelliği de bulunur. Tıkanmış burun kanallarını açmada da etkilidir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyonu kontrol altında tutmada etkili bir bitki çayıdır. Yapılan araştırmalarda yüksek tansiyona iyi geldiği kabul edilmiştir. Rezene çayı tüketildiğinde tokluk hissi yaratır. Ayrıca bağırsakları çalıştırarak metabolizmayı hızlandırır. Böylelikle kilo vermeyi de kolaylaştırır.

Kas gevşetici özelliği ile bilinen rezene çayı, vücutta oluşan ağrıları gidermede etkilidir. Özellikle baş ağrılarını ciddi oranda hafifletir. Kadınların regl dönemlerinde görülen yoğun ağrıları en aza seviyeye indirir. Emzirme dönemlerinde önerilen bir bitki çayıdır. Östrojen hormonunu uyararak anne sütünün daha fazla üretilmesini sağlar. Rezene çayı fazla tüketildiğinde vücuda zarar verebilir. Mide bulantılarına ve mide ağrılarına sebep olur. Nefes almada güçlük, cilt döküntüleri, kalpte çarpıntı görülebilir. Ayrıca hamilelerde kullanımı tavsiye edilmez.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın