Görüş Bildir
Haberler
Psikolojimiz Kalmamıştır: Özgün Hikayeleri Sayesinde İzlerken Kafanızdan Dumanlar Çıkartacak Filmler

Psikolojimiz Kalmamıştır: Özgün Hikayeleri Sayesinde İzlerken Kafanızdan Dumanlar Çıkartacak Filmler

addictedmovie
09.02.2022 - 09:45 Son Güncelleme: 09.02.2022 - 21:30

'Ne izlesem?' diye dertlenen bünyelere ilaç olmaya geldik! Özgün senaryoları ve kurguları sayesinde izlerken kafanızdan dumanlar çıkartacak filmleri bir araya getirdik. Ama baştan uyaralım bu beyin yakan filmler, psikolojimizi alt üst etmeye yemin etmiş gibi...

Psikolojiniz sağlamsa sizi böyle alalım ve film önerileri listemize geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Üç Ruhlu Kadın (1957) The Three Faces of Eve

13. Üç Ruhlu Kadın (1957) The Three Faces of Eve

IMDb: 7,2

Özet: Baş ağrısı ve açıklanamayan bilinç kaybından muzdarip olan Eve White, bir psikiyatrist, Dr. Luther, ile görüşmeye başlar. Eve onun gözleri önünde şehvetli Eve Black'e dönüştüğünde ise doktor hayrete düşer. Hipnoz ve devam eden terapi sayesinde Luther, onun kimliğinin kırılmasına neden olan travmayı hatırlamasına yardımcı olmak için mücadele eder.

Oyuncular: Joanne Woodward, David Wayne, Lee J. Cobb

Yönetmen: Nunnally Johnson

12. Parçalanmış (2016) Split

12. Parçalanmış (2016) Split

IMDb: 7,3

Özet: Kevin, güvenilir psikiyatristi Dr. Fletcher'a 23 kişiliğini kanıtlamış olsa da diğerlerinin hepsine hükmedecek güçte değildir… Kasıtlı, gözlemci Casey liderliğindeki üç genç kızı kaçırmaya zorlanınca işler iyice sarpa sarar. Kişiliğindeki duvarlar paramparça olurken, içinde bulunanların yanı sıra etrafındakilere karşı da hayatta kalma savaşı verir.

Oyuncular: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson

Yönetmen: M. Night Shyamalan

11. Köpek Dişi (2009) Kynodontas

11. Köpek Dişi (2009) Kynodontas

IMDb: 7.3

Özet: Kontrolcü ve manipülatif bir baba, üç çocuğunu sürekli eve hapsederek onları aile kurumuna tutsak eder. Oğullarına “cinsel hizmet” vermesi için düzenli ziyaretler yapan ve aynı zamanda da babalarının bir çalışanı olan Christina, onlar için dikkat dağıtıcı biri olmuştur. Belki de bu yüzden dış dünyayı giderek daha fazla merak eden büyük kız,  kaçmak için bir plan hazırlamaya başlar.

Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

10. Mr. Brooks (2007)

10. Mr. Brooks (2007)

IMDb: 7,3

Özet: Saygın işadamı Earl Brooks'un bir sırrı var: Aile adamı cephesinin altında Marshall adında katil bir alter-ego gizleniyor. Brooks öldürme bağımlılığıyla mücadele eder ama Marshall tüyler ürpertici hobisini bırakamayacak kadar çok seviyordur. En nihayetinde Brooks, son kez bir cinayet işlemeye karar verir ancak bir röntgenci bu olaya tanıklık eder ve devam etmesi için ona şantaj yapar. Röntgencinin izini süren bir dedektif ile Brooks daha ayrıntılı bir plan yapmak zorundadır.

Oyuncular: Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt

Yönetmen: Bruce A. Evans

9. Kimlik (2003) Identity

9. Kimlik (2003) Identity

IMDb: 7,3

Özet: Nevada çölünde şiddetli bir fırtına patlak verdiğinde, 10 kişi izole bir motele sığınır. Bu sırada Doktor Mallick'in gözetiminde olan bir seri katil, bir grup motel misafirini öldürdüğü için idam edilmeyi beklemektedir. Fırtınada mahsur kalan gezginler birer birer öldürüldüklerini fark ettiklerinde ise şoför Ed Dakota hayatta kalmak ve katilin kimliğini ortaya çıkarmak için bir teklif sunar.

Oyuncular: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet

Yönetmen: James Mangold

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dehşetin Nefesi (1990) Jacob's Ladder

8. Dehşetin Nefesi (1990) Jacob's Ladder

IMDb: 7.5

Özet: Jacob Singer, Vietnam Savaşı'ndan eve döndükten sonra akıl sağlığını korumak için mücadele eder. Halüsinasyonlar ile boğuşan Singer, etrafındaki dünya ve insanların rahatsız edici görüntülere dönüştüğünü fark ettikçe iyice içinden çıkılmaz bir duruma girer. Kız arkadaşı Jessie ve eski karısı Sarah ona yardım etmeye çalışır ancak nafiledir…

Oyuncular: Tim Robbins, Elizabeth Peña, Danny Aiello

Yönetmen: Adrian Lyne

7. The Machinist (2004)

7. The Machinist (2004)

IMDb: 7,7

Özet: Fabrika işçisi Trevor Reznik, o kadar şiddetli bir uykusuzluk çekmeye başlar ki artık ruh sağlığını olumsuz etkilenmeye başlar. Arkadaşını  bir iş  kazasında istemeden yaralayan Trevor, bu olaydan sonra daha da sıkıntılı bir duruma girer. Trevor bir süre sonra sorunlarını Ivan adlı esrarengiz bir figürle suçlamaya başlar.

Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón

Yönetmen: Brad Anderson

6. İlk Korku (1996) Primal Fear

6. İlk Korku (1996) Primal Fear

IMDb: 7,7

Özet: Avukat Martin Vail, son davasında Chicago başpiskoposunu vahşice öldürmekle suçlanan bir çocuğu savunur. Vail bu davayı ele alırken, kendisini eski öğrencisine ve eski sevgilisine karşı bulur. Ancak dava ilerledikçe ve kilisenin karanlık sırları ortaya çıktıkça belki de basit bir dava çok büyük bir tehlikeliyi ortaya çıkarır.

Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton

Yönetmen:  Gregory Hoblit

5. Zindan Adası (2010) Shutter Island

5. Zindan Adası (2010) Shutter Island

IMDb: 8,1

Özet: Bir katilin mantıksız kaçışı, ABD'li Mareşal Teddy Daniels'ı ve yeni ortağını uzak ve rüzgarlı bir adada bulunan Ashecliffe Hastanesi'ne getirir. Katil, kilitli bir odadan kaybolmuş gibi görünür ama hastane duvarlarında işlenen korkunç ipuçları vardır. Soruşturma derinleştikçe Teddy, korkunç bir gerçekle yüzleşmek zorunda olduğunu fark eder.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

4. Bir Rüya İçin Ağıt (2000) Requiem for a Dream

4. Bir Rüya İçin Ağıt (2000) Requiem for a Dream

IMDb: 8.3

Özet: Bağ kurmak, sevmek ve sevildiğini hissetmek isteyen insanların iç dünyasını yaratıcı bir şekilde anlatan bu film, Sara Goldfarb ile oğlu Harry arasındaki ilişkiyle odaklanıyor. 

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

Yönetmen: Darren Aronofsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Gel ve Gör (1985) Idi i Smotri

3. Gel ve Gör (1985) Idi i Smotri

IMDb: 8.3

Özet: Beyaz Rusya'daki bir köyün Alman kuvvetleri tarafından işgal edilmesi, Florya'nın ailesinin yok olmasına sebep olmuştur. Askerlerden kaçmak için ormana giden Florya, bir şekilde evine dönmeyi başardığında ise ailesini ve diğer köylüleri katledilmiş olarak bulur. Savaşın acımasız enkazları arasında hayata tutunmaya çalışır ancak her şey kabusa dönmüştür...

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

Yönetmen: Elem Klimov

2. Sapık (1960) Psycho

2. Sapık (1960) Psycho

IMDb: 8,5

Özet: Phoenix sekreteri Marion Crane, erkek arkadaşı Sam Loomis ile kaçmak için işvereninden 40.000 dolar çalar ancak kısa bir süre sonra polis peşine düşer. Polislerden kaçmak için arka yollarda seyahat ederken Bates Motel'e uğrar. Orada değişik bir karaktere sahip olan Norman Bates ile tanışacaktır...

Özet: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Yönetmen: Alfred Hitchcock

1. Yedi (1995) Se7en

1. Yedi (1995) Se7en

IMDb: 8.6

Özet: Emekli polis Dedektifi William Somerset, yeni transfer edilen David Mills'in yardımıyla son bir davayı daha ele alır. Kısa bir süre sonra yedi ölümcül günahlardan birini temsil ettiğini düşündüğü insanları hedef alan bir seri katil ile uğraştıklarını fark edeceklerdir.

Oyuncular: Morgan FreemanBrad Pitt, Kevin Spacey

Yönetmen: David Fincher

Bu film önerileri de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın