Görüş Bildir
Haberler
Psikolojik Hastalıklar ve Ruh Sağlığı Sorunlarını Başarılı Bir Şekilde İşleyen Birbirinden Etkileyici 11 Oyun

Psikolojik Hastalıklar ve Ruh Sağlığı Sorunlarını Başarılı Bir Şekilde İşleyen Birbirinden Etkileyici 11 Oyun

Bazı oyunlar sizi birtakım ekipmanlar ve mekanikler ile donatır ve hikayenin ortasına bırakır. Bazıları ise gerçek hikayeleri görülenlerin altında başarılı bir şekilde gizler. Dolayısıyla oyuncuların asıl hikayeyi anlamak için satır aralarını okuması gerekir. 

Fakat öyle oyunlar vardır ki; adeta sağlam bir edebi eser gibi oyuncuyu kendi dünyasının içine alır ve insanı insan yapan duygulara hitap eder. Bu listemizde tam olarak bu oyunlardan bahsettik. İşte psikolojik hastalıklar ve ruh sağlığı sorunlarını odak merkezine alan birbirinden etkileyici oyunlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Celeste

1. Celeste

Dev bir dağı tırmanmak için maceralara atıldığımız Celeste ise içimizdeki şeytanlarla nasıl mücadele edeceğimize dair müthiş bir hikaye vadediyor.

2. GRIS

2. GRIS

Kayıplara ve yas tutmaya dair nefis bir anlatım sunan GRIS insanın en derin duygularına hitap ediyor. Sevilen yapım başarılı oynanışı ve etkileyici müzikleriyle sizi alıp götürecek.

3. Neverending Nightmares

3. Neverending Nightmares

Geliştiricinin kendi psikolojik hastalığından esinlenerek yaptığı Neverending Nightmares ise sağlam bir korku ve gerilim oyunu olarak öne çıkıyor.

Sizi oynadıktan uzun bir süre sonra bile etkilemeye devam edecek oyunu küçük yaştaki oyuncuların oynamamasında fayda var.

4. An Auspie Life

4. An Auspie Life

Otizmli insanların dünyayı nasıl algıladıklarına dair harika bir oyun olan An Aspie Life, oyuncuları otizmli insanlarla empati kurmaya davet ediyor.

5. Florence

5. Florence

Aşkı, hayatı, sevmeyi ve kaybı tek bir potada eritmekte muazzam bir iş çıkaran Florence sizi hem oynanışı hem de müzikleriyle kendine hayran bırakacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Silent Hill 2

6. Silent Hill 2

Döneminin en efsanevi korku oyunlarından biri olan Silent Hill 2 ise oyuncuları bilince dair travmatik bir yolculuğa davet ediyor. Çıkışından yıllar geçmesine rağmen eşsiz kalan oyun deneyim edebileceğiniz en sağlam yapımlardan biri.

7. Life is Strange

7. Life is Strange

Life is Strange serisi resmettiği derin karakterleriyle genç ve tutarsız olmaya dair harika bir anlatım sunuyor. Karakterlerinde depresyona, OCD'ye ve çeşitli hastalıklara yer veren oyun aynı zamanda sürükleyici bir hikayeye imza atıyor.

8. CHANGE: A Homeless Survival Experience

8. CHANGE: A Homeless Survival Experience

Geliştirici ekibin toplumda artan duyarsızlığa dair bir mektubu olan CHANGE, evsiz ve yoksul kalmanın ne kadar zorlayıcı olduğunu anlatırken çaresizlik hissine de dem vuruyor. İnsanın ait olmadığ

9. Dark Souls

9. Dark Souls

Dünyanın insan olmaya karşı kayıtsızlığını işleyen, fakat her şeye rağmen oyuncudan tekrar tekrar denemesini isteyen yapım; çaresizlik ve anlamsızlığa karşı sağlam bir duruş sunuyor. Oyuncular her yeni düşmanda belki onlarca kez ölse de tekrar çalışıyor karanlık bir dünyaya ışığı getirmek için...

10. Actual Sunlight

10. Actual Sunlight

Umut ile depresyon arasına ince bir çizgi çeken Actual Sunlight sizi derinden etkileyecek ve kısa oynanışıyla da unutulmaz bir hikaye anlatacak. Gerçekliğin kesif kokusuyla sizi kendinize getirecek olan yapım ölüme ve umuda dair soğuk bir hikaye anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hellblade: Senua's Sacrifice

11. Hellblade: Senua's Sacrifice

Listemizdeki en başarılı yapımlardan biri olan Hellblade: Senua's Sacrifice ise psikoz hastalığına sahip Senua karakterine hayat vermemizi istiyor. Mitolojik unsurlarla psikolojik rahatsızlıkları harmanlayan oyunu kesinlikle oynamalısınız.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
5
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yasemin M. Özdil

Bir Asperger'li olarak söylüyorum ki Asperger's Syndrome bir PSİKOLOJİK hastalık değildir. Nöroşirurjiktir. Bu listede ne işi var?

Adige Shapsug

Silent Hill psikolojik hastalık kategorisinde değil en azından karakter hasta değil. spoiler vermek istemiyorum oyunu bitiren biliyor hikayeyi

sinan

Oyunun butun karakterleri psikolojik sorunlu bireyler psikolojik hastalik denince akla gelen ilk oyun sh2dir

Tolga Cura

to the moon