Görüş Bildir
Haberler
"Bir Oyun Vardı Ya Hani" Diye Aklımıza Gelip Bizi Nostalji Trenine Bindiren Birbirinden Güzel 17 Flash Oyun

"Bir Oyun Vardı Ya Hani" Diye Aklımıza Gelip Bizi Nostalji Trenine Bindiren Birbirinden Güzel 17 Flash Oyun

Adobe Flash'in en güzel nimetlerinden olan flash oyunlar birçoğumuzun çocukken onlarca saatini almıştı. Ailemizin izin verdiği kadar oynadığımız, ödevden sonra en fazla iki saat vakit geçirebildiğimiz bu yapımlar gönlümüzde taht kurmuştu. Yeni nesil oyunlara atılıp üst düzey grafiklere şahit olmanın ülkemizdeki bir oyuncu için oldukça zor olduğu şu günlerde nostalji trenine binmek size ilaç gibi gelecek.

İşte hepimizin severek oynadığı birbirinden eğlenceli flash oyunlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Turuncu Pantolon

1. Turuncu Pantolon

Kimi oyun sitelerinde Cin Ali olarak adlandırılan çöp adamımızla macera dolu koşulara çıkıyor; atlanmadık dağ, geçilmedik tepe bırakmıyorduk.

2. Swords and Sandals

2. Swords and Sandals

İnternet dünyasının yapıtaşlarından biri olan Swords and Sandals her genç oyuncunun bir noktada rastladığı yegane yapımlardan biriydi. Gladyatör olarak da bilinen oyun nostalji treninde başı çekiyordu.

3. Elektrik Adam

3. Elektrik Adam

Çocukken hepimizin 'çöp adam dövüştürme oyunu' olarak hatırladığı bu yapım ise basit grafikleriyle muazzam dövüş sahneleri vadediyordu.

4. Icycle

4. Icycle

Daha sonra tam bir PC sürümüne kavuşan Icycle, flaş oyunlar düzleminde sanatsal sınırları zorlayan bir macera oyunuydu. Friv üzerindeki en kaliteli oyunlardan biri olan yapım daha Steam üzerinde Icycle: On Thin Ice etiketiyle satışa sunuluyor.

5. Metal Slug Flash

5. Metal Slug Flash

Aksiyonun dibine vurmak isteyenlerin öfke boşaltmasına yardımcı olan Metal Slug serisi, flash sürümüyle hepimizin en sevdiği browser oyunları arasında yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dünyanın En Zor Oyunu

6. Dünyanın En Zor Oyunu

Çocukken hiç dilimizden düşürmeden denediğimiz bu oyun ise herkese 'kanka ben o oyunu bitirdim' dedirtmiş, her oyuncuyu sabrın sınırlarını zorlayan seviyelerine davet etmişti.

7. Anika's Odyssey

7. Anika's Odyssey

Bir bulmaca oyunu olan Anika's Odyssey bizi yarım saatliğine davet ettiği muazzam dünyasıyla adeta büyülemişti. Kısa süreliğine Anika'nın hikayesine dahil olmak internet oyunlarının ne kadar muazzam yapımlar olabileceğini kanıtlamıştı.

8. Raze

8. Raze

Bize kalırsa çok oyunculu shooter oyunlarının flash oyun dünyasındaki mihenk taşlarından biri olan Raze, akıcı oynanışı ve silah çeşitliliğiyle müthiş bir potansiyele sahipti.

9. Final Ninja

9. Final Ninja

Flash oyun dünyasının en başarılı örneklerinden biri olan Final Ninja ise oyuncuları etkileyici seviye tasarımlarıyla aksiyonun tam ortasına bırakıyordu. Duvarlardan sallanma ve platformlara tırmanma gibi oynanış mekanikleri Final Ninja'yı oldukça özel bir oyun yapmıştı.

10. Happy Wheels

10. Happy Wheels

Bir dönemin en popüler internet oyunlarından biri olan Happy Wheels oyuncular tarafından yapılan zorlu haritalarıyla insanın sabrını test ediyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Psikopat Senaryolar

11. Psikopat Senaryolar

Türkçe oyun siteleri listelerinde denk geldiğimiz Psikopat Senaryolar ise unutulmaz hikayeler anlatıyor ve filmleri aratmayan sahneleriyle bizi dakikalarca eğlendiriyordu.

12. Ateş ve Su

12. Ateş ve Su

Her oyuncunun hayatında en az bir kez oynadığı Ateş ve Su ise kim bilir kaç arkadaşı birbirine yakınlaştırdı, kaç gencimize işbirliği özelliğini kazandırdı bilinmez.

13. Dragon Fable

13. Dragon Fable

Ülkemizde şüphesiz en çok oynanan oyunlardan biri de Dragon Fable olmuştu. Browser üzerinden harika bir MMO deneyimi sunan yapım deneyimli oyuncuların gönlünde bir yer kazanmıştı.

14. Madness

14. Madness

Flash oyunlar arasında vahşet ve aksiyonu bu denli kapsamlı bir şekilde vadeden başka bir oyun bulunmuyordu. Madness serisi çeşitli oyunlarıyla beraber gerçekten unutulmaz yapımlar haline gelmişti.

15. HOBO

15. HOBO

Topluma karşı öfkemizi bu kadar rahat bir şekilde boşaltabildiğimiz başka bir oyun yoktu. HOBO fiziksel katarsis konusunda yardımımıza koşan harika bir oyundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yönet ve Fethet

16. Yönet ve Fethet

Bugün Civilization V ve Total War'da yüzlerce saat harcayan oyuncular küçükken Yönet ve Fethet oynuyordu.

17. Çağlar Boyu Savaş

17. Çağlar Boyu Savaş

İnternet oyun dünyasının unutulmaz eserlerinden biri olan Çağlar Boyu Savaş ise müziği, seviyeleri ve birimleriyle aklımıza kazınmıştı. Zaman zaman hepimizin dönüp tekrar oynadığı oyun onlarca kez bitirilmesine rağmen insanı kendisine çekiyordu adeta.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
24
9
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Efehan Inec

Birde Kaktüs adam oyunu vardı 🌵🌵🥲🥲